Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΤΕ ΡΕ ΞΕΣHΚΩΘΕΙΤΕ (Μέρος 2)


The bondholder
Ας πάμε πίσω στον Οκτώβριο του 2009. Είναι δεκατρείς μήνες μετά από την Lehman Bros. Κάνεις δεν ήταν προετοιμασμένος για ένα πιστωτικό γεγονός όπου μια χώρα θα χρεοκοπούσε. Μόλις γλύτωσαν από το Dubai που ήταν πολύ μικρό πιστωτικό γεγονός. Τα σπρεντς της Ελλάδος στα 185 από ότι θυμάμαι. Μεγάλη αστάθεια στις αγορές.
Η ατομική βόμβα στα χέρια του ΓΑΠ.
Με χρυσά κουτάλια θα τρώγαμε σήμερα αν είχε σηκώσει το τηλέφωνο και είχε πάρει τον Σαρκοζι, την Μερκελ, τον Ομπαμα, τον Πουτιν και τον Κινέζο. «Πρέπει να κάνετε κάτι γιατί σε μια εβδομάδα η Ελλάδα θα χρειαστεί να δήλωση στάση πληρωμών. Έτσι τα βρήκα τα πράγματα». Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι Ρωσία και Κίνα είχαν προσφέρει από 50 δις. ο καθένας χωρίς αυτός να έχει κάνει ένα τηλέφωνο.
Όχι. Άρχισε να λέει για διαφθορά, θα τα πληρώσουμε όλα, και κάτι τέτοιες Μ@μ#κιες. Θορυβήθηκαν οι αγορές και τώρα δυο χρόνια μετά είναι πια πολύ αργά. Η ατομική βόμβα έγινε ένας πύραυλος SCUD. Και για εμάς και για τους πορτογάλους και για όλοι την Νότια Ευρώπη.
 Οι αγορές έχουν πια ΠΡΟΕΞΩΦΛΗΣΕΙ 100% την χρεωκοπία της χώρας μας και τα σενάρια που σήμερα επεξεργάζονται είναι και η διάλυση του ΕΥΡΩ. Έχω δει σενάρια σε δυο μεγάλα επενδυτικά Funds όπου η επενδυτική τους πολιτική βασίζεται 70% πια στην διάλυση του Ευρώ.
Υπάρχει ένα αξίωμα στις αγορές « αγόρασε όταν βγει η φήμη και πούλησε όταν γίνει το γεγονός». Το «γεγονός» που οι περισσότεροι  έχουν  πια υιοθετήσει για κούρεμα και κάνουν επενδύσεις είναι. 
 Κούρεμα
            Ελλάδα                        80%    
            Πορτογαλία                 50-60%
            Ισπανία                       15-25%
            Ιταλία                          10 -20%

Περίπου 1 τρις. Τυχαίο που μιλούν για ένα ταμείο 1 τρις?
Οι αγορές δεν θα διαλυθούν εάν τα γεγονότα είναι μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια. Είναι σίγουρο  ότι θα αντιδράσουν αλλά θα επανέλθουν γρήγορα διότι αυτά το «γεγονός» έχει πια ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΘΕΙ.
Πριν ένα χρόνο η δύναμη που είχες «να αιφνιδιάσεις τις αγορές» – γιατί από αυτό έρχεται η πραγματική δύναμη- χάθηκε. Τώρα, και κάτι να κάνεις, μόνο κακό στον εαυτό σου κάνεις.
Το πουλάκι πέταξε. Αργά ξύπνησαν και οι φίλοι μας οι πορτογάλοι και όλοι οι άλλοι που μιλούν για ατομικές βόμβες.
Έχουν πια δημιουργήσει μηχανισμούς προστασίας για τις δικές τους οικονομίες, έχουν σχεδιάσει τις αντιδράσεις και έχουν προεξοφλήσει το «γεγονός» . Η Ισπανία σήκωσε δεκαετή ομολόγα πριν 1 εβδομάδα με αρκετά χαμηλά σπρεντς που δείχνουν κούρεμα στα πλαίσια που λέμε.. Τυχαίο;
 Ένας μόνο είχε την ατομική βόμβα αλλά είτε από ηλιθιότητα είτε από εγωισμό είτε εσκεμμένα την έκανε πύραυλο αέρος – αέρος. Μάλλον θα ήταν από εγωισμό η εσκεμμένα γιατί εμείς από το Olympia του το είχαμε γράψει να την χρησιμοποιήσει από τον Μάρτιο του 2010. Και αυτό πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός.

Ο αποδιοπομπαίος τράγος!!!!



Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος και συγγραφέας Τόμας Φρίντμαν σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στην Ελλάδα, απορούσε πως ο Έλληνας που στις ΗΠΑ έχει ταυτιστεί με τον επιτυχημένο έμπορο και επιχειρηματία, που είναι νοικοκύρης σέβεται τους νόμους και την οικογένειά του, είναι κοινωνικά και οικονομικά δραστήριος έφτασε μέσα σε 
λίγους μήνες να γίνει για την παγκόσμια κοινή γνώμη, συνώνυμο του τεμπέλη, του απατεώνα και του διεφθαρμένου...
Αυτή η εικόνα που μας συνοδεύει εξαιτίας των λαθών και των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων του πολιτικού μας προσωπικού για να αλλάξει απαιτούνται τεράστιες προσπάθειες και γενναίες θυσίες, από την πλευρά των πολιτών, αφού η χώρα έχει στοχοποιηθεί και στην πλάτη της παίζονται τεράστια οικονομικά παιχνίδια από το σύνολο των καρχαριών του χρηματοπιστωτικού συστήματος που άπαξ και μυρίστηκαν αίμα, δεν λένε να μας αφήσουν σε ησυχία...
Ωστόσο ο εχθρός βρίσκεται πλέον εντός των τειχών. Μεγαλοεπιχειρηματίες το τελευταίο διάστημα επιδίδονται στο σπορ της παρακράτησης του ΦΠΑ και της μη απόδοσής του (αρκετοί βγάζουν σε τράπεζες του Λιχτενστάϊν, του Λουξεμβούργου και της Ελβετίας τον παρακρατηθέντα ΦΠΑ) με αποτέλεσμα και τα έσοδα του κράτους να υστερούν και οι επιχειρήσεις τους να οδηγούνται στο άρθρο 99 άρα και οι εργαζόμενοί τους στην ανεργία, προκειμένου οι ίδιοι να απαλλαγούν των ποινικών ευθυνών...
Και πριν βιαστεί κανείς να κατηγορήσει τους επιχειρηματίες για έλλειψη πατριωτισμού, ας αναλογιστεί ποια παραδείγματα εκπέμπει το πολιτικό προσωπικό, όταν 117 βουλευτές ανάμεσά τους και οι πρώην υπουργοί Άκης Τσοχατζόπουλος και Τάσος Μαντέλης, διεκδικούν 120 εκατομμύρια ευρώ αναδρομικά από το ελλειμματικό ελληνικό δημόσιο ή όταν το ίδιο το κράτος παρακρατά το ΦΠΑ από τις εξαγωγικές επιχειρήσεις για να καλύψει τις ταμειακές του ανάγκες, ή έχει απλήρωτους γιατρούς φαρμακοποιούς, εργολάβους και προμηθευτές...
Πέρα από τις στρατιές των ανέργων, μια νέα γενιά εργαζομένων οδηγείται στην εξόντωση αφού οι φόροι, οι ασφαλιστικές εισφορές και το κόστος διαβίωσης έχουν γίνει δυσβάσταχτα, ενώ η ανυπακοή λαμβάνει διαστάσεις γενίκευσης.
Πολίτες που δεν φοροδιέφυγαν ποτέ καλούνται να πληρώσουν την αποτυχία του διαβρωμένου πελατειακού και κομματικού κράτους του «4-4-2» των προμηθειών, των σκανδάλων και των μιζών, χωρίς ελπίδα, μόνο με το φόβο της τιμωρίας. Και η τιμωρία είναι αμείλικτη για τους μικρούς ενώ οι μεγάλοι καταφέρνουν να ξεγλιστρούν μέσω της αίτησης πτώχευσης της εταιρείας τους... Γνωρίζουν οι πολίτες ότι οι φόροι πλέον δεν πηγαίνουν για τη λειτουργία του κράτους και για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών αλλά για να ξεχρεωθούν οι τράπεζες που δάνειζαν τη χώρα ασύστολα τα προηγούμενα χρόνια με υψηλές αποδόσεις άρα και μεγάλο ρίσκο...
Το σύστημα του ΕΤΑΚ απέτυχε και τώρα οι πολίτες καλούνται εκ νέου να κάνουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Ε-9 γιατί το Ελεγκτικό συνέδριο απέρριψε την απευθείας ανάθεση (χωρίς διαγωνισμό) της υποστήριξής του σε συγκεκριμένη εταιρεία και έτσι μας προέκυψε το χαράτσι της ΔΕΗ που επιβάλλεται ακόμη και στις κτηνοτροφικές μονάδες και τις γεωργικές αποθήκες!
Υπάρχει ελπίδα; Πρακτικά όχι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ο καθένας να κοιτάει να σώσει το τομάρι του και όλοι μαζί να κάνουμε το παν για να βυθίσουμε τη χώρα στην ανυποληψία.
Όλοι οι λαοί πήγαν μπροστά κατασκευάζοντας ένα μύθο τον οποίο υπηρέτησαν. Άλλοι ισχυρίστηκαν ότι είναι απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου, άλλοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, άλλοι ότι είναι άρια φυλή και άλλοι ότι είναι οι εκλεκτοί του Θεού. Εμείς οι σύγχρονοι Ελληνες είμαστε διατεθειμένοι να υπηρετήσουμε το μύθο του αποδιοπομπαίου τράγου;


ΠΗΓΗ: tovima.gr

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΙΔΩ)


Στις δύσκολες, από όλες τις απόψεις, στιγμές που ζούμε ευτυχώς που υπάρχουν και οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, για να κάνουμε κι ένα μικρό διάλλειμα γέλιου. Κάποτε ο Κώστας Λαλιώτης αναφερόμενος στην πολιτική τακτική, που θα έπρεπε να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ απέναντι στη ΝΔ, είχε πει πως «τώρα αρχίζει το σκληρό ροκ».

Αν εξετάσουμε μουσικολογικά την τωρινή κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, τότε σίγουρα μιλάμε για καταστάσεις «Χαρντ κορ» με έντονες πινελιές «Ντεθ Μέταλ»… Θα μπορούσε, επίσης, να χαρακτηρισθεί η όλη κατάσταση ως οίκος ανοχής, έχω όμως την εντύπωση πως κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί καθώς στα συγκεκριμένα «σπίτια», αν μη τι άλλο, επικρατεί πειθαρχία και δεν κάνει καθένας του… κεφαλιού του.


Είναι γεγονός πως τα πράγματα για τον Τζέφρυ δεν πάνε καλά. Ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση γι’ αυτόν άρχισε μετά την ιστορία φιάσκο με το δημοψήφισμα, που ήταν η αρχή του τέλους σ’ ό,τι αφορά στην ντροπιαστική του αποχώρηση από την πρωθυπουργία. Ένας άνθρωπος με διανοητικό επίπεδο κάτω του μέσου Έλληνα, είναι φανερό πως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του πολιτικού κατεστημένου να τον διατηρήσει, όσο το δυνατόν περισσότερο, στη θέση του, θα είχε συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης.

Έτσι, αφού τον έστυψαν σαν λεμονόκουπα, τον πέταξαν στην άκρη για να συνεχίσουν το παιχνίδι τους με τον Παπαδήμ(ι)ο. Όταν, μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, σε αποκαλεί βλάκα και ανισόρροπο ο… Μανώλης Καψής, τότε η ποικίλης φύσεως κατρακύλα είναι απίστευτη. Σ’ ό,τι αφορά στα εσωτερικά τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ, βλέπουμε ήδη τις πρώτες αναγνωριστικές παρτίδες σε παιχνίδι «πόκερ», που προβλέπεται μακρύ, με τους παίχτες να προσπαθούν να καταλάβουν το παιχνίδι των αντιπάλων τους και να πηγαίνουν συνέχεια «πάσο». Κανένας δεν κάνει το καθοριστικό βήμα, κανένας από τους «μεγάλους παίχτες» δεν τολμά να ζητήσει από τον Παπανδρέου να παραιτηθεί. Γι’ αυτό ακόμα και οι «λαγοί» έχουν γίνει περισσότερο προσεκτικοί. Κανένας; Είχαμε, φυσικά, την παρέμβαση του Χρυσοχοϊδη, ο οποίος εξαπέλυσε τους γνωστούς μύδρους εναντίον του Γιωργάκη: «μόνο σε αποικία θα μπορούσε να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός ο Παπανδρέου», αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να κάψει από νωρίς το χαρτί της δικής του υποψηφιότητας. Έτσι, απέδειξε, για μια ακόμη φορά, πως όσο υπάκουο παπαγαλάκι των αμερικάνων ήταν όλα αυτά τα χρόνια, τόσο αμελητέα ποσότητα και ασήμαντος είναι ως πολιτική οντότητα. Βιάστηκε να θέσει πρώτος υποψηφιότητα, έκανε και τις περιβόητες δηλώσεις, και κατάφερε να γίνει το εξιλαστήριο θύμα, ο σάκος του μποξ, για όλους τους υπολοίπους. Παρά την αλήθεια που είπε για τον Τζέφρυ (ο οποίος δεν κάνει ούτε για χειριστής ασανσέρ, είναι σίγουρο πως θα μπερδέψει τα κουμπιά…), ο γνωστός «Βοναπαρτισμός» που τον διακατέχει τον παρέσυρε σε βεβιασμένη κίνηση.

Από την άλλη, ο Λοβέρδος δήλωσε έτοιμος να συμμετάσχει (κοιτάξτε πόσο κομψά τα λέει ο μπαγάσας) «στη συζήτηση για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, εάν ανοίξει τέτοιο θέμα». Δεν παρέλειψε, δε, να προσθέσει, με τη… γνωστή σεμνότητα που τον διακρίνει: «Παράλληλα με τις υπουργικές μου υποχρεώσεις, διαμορφώνω και το πολιτικό πρόγραμμα των μειζόνων προτεραιοτήτων, που έχει ανάγκη η χώρα και είμαι έτοιμος να συμμετάσχω στον σχετικό διάλογο, όταν αυτός ανοίξει». Έλα Ανδρέα, μίλα, όλοι κρέμονται από τα… φρύδια σου! Περισσότεροι, βέβαια, είναι αυτοί που φιλολογούν, φλυαρώντας, περί της «επανίδρυσης» του ΠΑΣΟΚ. Είναι το αγαπημένο «σλόγκαν» των πασόκων κάθε φορά που βρίσκονται σε κρίση. Ανεξάρτητα από την όλη αρλουμπολογία, πού ήταν όλοι αυτοί την διετία που «κυβερνά» το ΠΑΣΟΚ, προδίδοντας την Πατρίδα και τσακίζοντας τον Ελληνικό Λαό; Ρητορικό, εννοείται, το ερώτημα. Έχουν συνηθίσει, όμως, σαν γνήσιοι πολιτικάντηδες, στις κωλοτούμπες, τις αναβαπτίσεις και τις αναβαθμίσεις και θεωρούν πως είναι τώρα η ώρα να κάνουν άλλη μία. Να διώξουν τον Τζέφρυ, να περάσουν στην αντιπολίτευση, ν’ αρχίσουν τις κάλπικες αυτοκριτικές και να τα φορτώσουν όλα σε μερικούς αποδιοπομπαίους τράγους, ελπίζοντας κάποια στιγμή να επανακάμψουν και να επανέλθουν στην εξουσία (και τα πολυπόθητα παρελκόμενα, που την συνοδεύουν). Εδώ, όμως, υπάρχει ένας απρόβλεπτος παράγων, ο ίδιος ο Τζέφρυ. Κακομαθημένος, ανάλγητος, αναίσθητος, μαμμόθρεφτο, και έχοντας την αίσθηση πως όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω του, όλα δείχνουν πως δεν θα είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί και από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Είναι ξεκάθαρο πως έχει μια ιδιοκτησιακή-κληρονομική αντίληψη για το κόμμα αυτό, οπότε προβλέπονται τραγελαφικές (όσο και γαργαλιστικές) στιγμές το επόμενο χρονικό διάστημα. Πέρα, όμως, από τα σιχαμερά τεκταινόμενα αυτού του πολιτικού καρκινώματος, υπάρχει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Το ΠΑΣΟΚ έχει οδηγήσει, εκτός από τη χώρα, και τα δικά του οικονομικά στο βάραθρο. Συν τοις άλλοις, έχει αφήσει δύο μήνες απλήρωτους του υπαλλήλους του και αυτό παρότι έχει λάβει δάνεια, ύψους περίπου 120 εκατομμυρίων ευρώ! Μιλάμε, δηλαδή, για ένα χρεωκοπημένο κόμμα, αφού έλαβε τα δάνεια αυτά με εγγύηση μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις, που υπολογίστηκαν με βάση τα εκλογικά ποσοστά, στα οποία κυμαίνονταν έως τώρα, δηλαδή γύρω στο 40%! Στην περίπτωση που οι εκλογικές του επιδόσεις συρρικνωθούν, πολύ περισσότερο εάν συρρικνωθεί και το ίδιο – διασπαστεί ή διαλυθεί κοινώς – δεν πρόκειται ποτέ να λάβει τις επιχορηγήσεις που υπολόγιζε, άρα μιλάμε για «θαλασσοδάνεια».

Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τη ΝΔ, που είναι επίσης υπερχρεωμένη και πρόσφατα κατέφυγε για νέο δάνειο σε ιδιωτική τράπεζα, η οποία, περιέργως πώς, έκρινε ότι είναι φρόνιμο και ορθό να δανείσει στη ΝΔ, παρότι χιλιάδες επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα παραμένουν «στεγνές» από ρευστό, αν και έχουν να παράσχουν μεγαλύτερα εχέγγυα για αποπληρωμή δανείων. Το ότι δεν έχει παρέμβει ο εισαγγελέας για να διερευνήσει ακόμη τι γίνεται με τις προκλητικές, και έξω από κάθε οικονομική και άλλη λογική, δανειοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων – και δεν ανήκουν μόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στην κατηγορία αυτή - δημιουργεί, αν μη τι άλλο, απορίες.

Διότι όταν δίνονται «θαλασσοδάνεια» στα κόμματα, μιλάμε ουσιαστικά για ένα είδος μαύρου χρήματος που παρέχεται μεν νομότυπα, αλλά δεν παύει, δε, να αποτελεί ένα τεράστιο σκάνδαλο και κοινωνική πρόκληση. Από αλλού ξεκίνησε αυτό το άρθρο, αλλού κατέληξε, αλλά η ντροπή για κάποιους παραμένει η ίδια.

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ! 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

xryshaygh.wordpress.com


ΠΗΓΗ: http://elnewsgr.blogspot.com

Γι’ αυτό….Ευάγγελε δεν θα γίνεις ποτέ Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός, όσο κι αν προσπαθήσεις !


Γράφει ο Γιώργος Δ.

Αυτή η φαρμακερή(τόσο γνωστή) Σημιτική ματιά, στην συνημμένη ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, που σε “κάρφωνε” όταν “αστειευόσουν” την ήμερα(που να μην έσωνε) της εκλογής του(18.01.1996) ως πρωθυπουργού από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μετά την παραίτηση του Ανδρέα και της Μιμής, έχει ”γρουσουζέψει” και στιγματίσει, από τότε και για πάντα, την πολιτική σου πορεία.
 
Την “πάτησες” και τώρα που οι επίγονοι του Σημίτη(ιδέ ΠΑΠΟΙΚ,κλπ), σου “φόρτωσαν” το ΥΠ.  ΟΙΚ.
Σ’ έσπρωξαν “εις πάγην ιλύος” (παγίδα λάσπης) και συ μέρα με τη μέρα βουλιάζεις, μέχρι που η πολιτική σου ασφυξία θα σε βγάλει οριστικά έξω από το  παιγνίδι της διαδοχής.
Την “πάτησες” Ευάγγελε, γιατί ο Αρχιερέας του ΠΑΣΟΚ και οι χουνταίοι εκσυγχρονιστές, σ’ έκριναν εξ αρχής “ανυπότακτο” !
Όσο για μας το πόπολο, τα θέλει ο κ……. μας, που ανεχόμαστε τόσα χρόνια εξωνημένους “δηθενέλληνες” να φαρμακώνουν την ζωή μας και των παιδιών μας.
Ας ξυπνήσουμε επί τέλους και ας πάρουμε στο “κατόπι” όλους τους προδότες  της Χώρας μας, όπου κι’ αν ανήκουν, κυρίως δε τα μαύρα τσιμπούρια-”εκσυγχρονιστές-συνδικαλιστές” -κυρίως στο δημόσιο, στον  τραπεζοασφαλιστικό τομέα, στο ΥΠ. ΟΙΚ, στο ΥΠ. ΕΡΓ. του Κουτρουμάνη, κλπ, και σε πολλές ΔΕΚΟ- ρουφούν κάθε ικμάδα της προσπάθειας των εργαζόμενων σ’ αυτούς τους χώρους, να παράγουν  ικανοποιητικότερο και ποιοτικότερο “προϊόν”, δυσφημίζοντάς τους.
Έχει κανείς αμφιβολία ότι οι χουνταιοι του σημιτισμού δεν έπαψαν ποτέ να κυβερνούναυτή την Χώρα, ακόμα και επί κυβερνήσεων Καραμανλή, αφού έχουν την ικανότητα να μεταλλάσσονται χρωματικά σαν χαμαιλέοντες;
 Έχει κανείς αμφιβολία ότι ο ευαγγελιζόμενος την σωτηρία μας  κ. πρωθυπουργός, δεν αποτελεί και αυτός μέρος του σημιτικού μπλοκ των εκσυγχρονιστών και της παγκοσμιοποίησης;

ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ»!!


Για όσους πιστεύουν ότι το κόμμα Καρατζαφέρη καλλιέργησε πρόσφατα τον… διακαή πόθο της συγκυβέρνησης, τους αποκαλύπτουμε ότι ο Γ. Γεωργίου ήταν εκείνος που αποκάλυψε τις… κυβερνητικές φιλοδοξίες του ΛάΟΣ από πολύ νωρίς σε συνέντευξή του στον Τάσο Τέλλογλου του ΣΚΑΪ στις 9/10/2007:

«Εμείς αν είχαμε τραβήξει το σκοινί στο ζήτημα των μεταναστών, που μας ενοχλεί πάρα πολύ, αν το τραβάγαμε το σκοινί, μπορεί να πηγαίναμε στο 10%. 10% και στη γωνία. Δηλαδή καλύτερα 5% και στο παιχνίδι, παρά 10% και στη γωνία».


Ε, λοιπόν, σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά από εκείνη τη δήλωση ο Γεωργίου δικαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο, με το κόμμα του να συμμετέχει -επιτέλους- στο «παιχνίδι» και τον ίδιο να «παίζει» το ρόλο του αναπληρωτή υπουργού Αμύνης!

Η δήλωση Γεωργίου καταρρίπτει τα παραμύθια των καρατζαφερικών ότι «βάζουν πλάτη» για να μην… πτωχεύσουμε και δείχνει το προσχεδιασμένο του πράγματος. Ο σκοπός τους ήταν ένας από την αρχή: η συμμετοχή στην αμαρτωλή εξουσία (και στα πολλά και ποικίλα ωφελήματά της…) με κάθε τίμημα. Τελικά μπήκαν στον «χορό» και χορεύουν στους ρυθμούς των τραπεζιτών και μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, χορεύουν 10.000.000 Έλληνες στο ταψί…

xryshaygh.wordpress.com


ΠΗΓΗ: http://elnewsgr.blogspot.com

«Αν οι Έλληνες γίνουν επιθετικοί απέναντι στη Γερμανία, θα μας τα πάρουν ΟΛΑ»


Με άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» και μάλιστα με τίτλο «Ellada, agapi mou», ο Ετιέν Ρολάντ, πρώην διευθυντής της Γαλλικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγητής της ελληνικής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο «Paris I Panthéon», καυτηριάζει την εικόνα που παρουσιάζουν για τη χώρα μας τα ξένα ΜΜΕ και όχι μόνο. O καθηγητής εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας, την οποία χαρακτηρίζει «κοιτίδα του πολιτισμού».
«Αισθάνομαι βαθιά ταπεινωμένος, όταν μία εφημερίδα τολμά να ισχυρίζεται, ότι η Ελλάδα είναι μία» χώρα ίσως λιγότερο «ευρωπαϊκή» απ’ ό,τι φαίνεται», σημειώνει και προσθέτει:«Νιώθω ταπεινωμένος, όταν οι Γάλλοι συμπατριώτες μου κάνουν αυτό το κακό στην Ιστορία και παρουσιάζουν τον μύθο του Έλληνα ψεύτη και πονηρού». Στη συνέχεια ο κ. Roland, εξηγεί γιατί η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και σίγουρα είναι περισσότερο ευρωπαϊκή από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία. «Δεν θα σταθώ παρά σε μερικά σημεία.
Αν η Ελλάδα δεν είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, ποιος αξίζει αυτόν τον τίτλο; Οι Γερμανοί ή η δόλια Αλβιώνα, της οποίας ο πιο μεγάλος της ποιητής, Byron, έχει ήδη κατηγορηθεί για τη λεηλασία της χώρας του Ομήρου; Πιο ευρωπαϊκή είναι η Αγγλία που δεν θέλει καμία ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και κυρίως σε εκείνες τις χώρες που της στοιχίζουν χρήματα; Δεν είναι αυτή που έφερε στην Ελλάδα τον στρατό και τον βασιλιά στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου προκαλώντας έναν κατακλυσμό, τον οποίο η χώρα επρόκειτο να πληρώσει πολύ ακριβά; Και αυτό έγινε στη χώρα που μπορεί μάλιστα να καυχηθεί για την αντίστασή της κατά της ναζιστικής κατοχής», αναφέρει ο κ. Rolland.
Ο καθηγητής εξηγεί τους λόγους ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν ήθελε την επιστροφή της Ελλάδας στην Ευρώπη και πάλεψε γι’ αυτό. «Ο Ντ’ Εστέν ήθελε να επιστρέψει την Ελλάδα στην Ευρώπη επειδή, λέει, η δημοκρατία και η κουλτούρα προέρχονταν από αυτή τη χώρα. Ίσως, να υπήρχαν περισσότερα να πούμε γι’ αυτή την αθηναϊκή δημοκρατία, τη δουλεία και τον ιμπεριαλισμό. Αλλά η έμφαση είναι σε λάθος σημείο, γιατί το πρόβλημα δεν είναι να γνωρίσουμε πού γεννήθηκε η δημοκρατία, το πρόβλημα είναι να αναγνωρίσουμε ότι η ελληνική κουλτούρα, ας την πούμε ελληνορωμαϊκή, είναι το μοναδικό θεμέλιο μέσα σε μία ιστορία που δημιουργήθηκε μέσα σε αντιπαλότητες και παγκόσμιους πολέμους. Αυτή η διάσημη ελληνική κουλτούρα έθρεψε την Αναγέννηση, τα γράμματα όπως και τις τέχνες, τους κλασικούς μας του 17ου αιώνα και εμπότισε τις ελίτ του 18ου αιώνα ανά τον κόσμο. Ο 19ος αιώνας έπαιξε έναν ουσιαστικό ρόλο στην εξάπλωση των ελληνικών τεχνών και γραμμάτων δημιουργώντας ένα ρεύμα «νεο-κλασικό» που το ξαναβρίσκουμε στο Εδιμβούργο – το οποίο ήταν ένα από τα κέντρα και όπου ήθελαν να χτίσουν έναν Παρθενώνα», σημειώνει.
Στη συνέχεια, αφού αναφέρεται στις επιδόσεις της Ελλάδας στις τέχνες και τον πολιτισμό, αλλά και στους μεγάλους Έλληνες του 20ού αιώνα, καλεί τους επικριτές της χώρας μας να αναρωτηθούν αν υπάρχει κράτος χωρίς χρέη. «Όσο για τις κατηγορίες για απάτη και σπατάλη, ποια χώρα δεν σπατάλησε δεκάδες δισεκατομμύρια πρόσφατα;»αναρωτιέται, και καταλήγει ζητώντας «να μην αφήνουμε τους τεχνοκράτες να γονατίζουν τους φίλους μας».
«Δεν σημαίνει κάτι αν η Ελλάδα είναι περισσότερο ή λιγότερο ευρωπαϊκή, δεδομένου ότι τα θεμέλια της Ευρώπης δεν υπάρχουν χωρίς τον Ελληνισμό. Ανακαλούμε ότι η Ευρώπη είναι μία φοινικική πριγκίπισσα που την απήγαγαν οι Κρήτες, δημιουργώντας συγκρούσεις ανάμεσα στη Δύση και στην Ανατολή. Η Ευρώπη έχει επίσης ανατολίτικες ρίζες. Η Ευρώπη δεν υπάρχει για να θεμελιώσει τράπεζες και τραπεζίτες, υπάρχει για να θεμελιώσει μία κουλτούρα και μία κουλτούρα ελληνική είναι ένα από τα στοιχεία που μας ενώνουν. Δυστυχώς, υπάρχουν πια πολύ λίγα! Ζήτω η Ελλάδα! Ας μην αφήνουμε τους τεχνοκράτες να γονατίζουν τους φίλους και αδερφούς μας και ακόμα λιγότερο να τους εξευτελίζουν και να μας εξευτελίζουν».

Ανοίγουν τα σύνορα για τους Τούρκους


Μαζική είσοδος Τούρκων στην Ελλάδα με την βοήθεια της Ξενογιαννακόπουλου.

Ανοίγουν τα σύνορα για τους Τούρκους
Οδηγίες προκειμένου να διευκολυνθεί η μαζική είσοδος Τούρκων στην Ελλάδα έχει δώσει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας στις αρμόδιες προξενικές αρχές σύμφωνα με την αποκαλυπτική απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.
Η υπουργός μάλιστα εξηγεί απροκάλυπτα ότι αρκεί η «καλή πίστη» των ταξιδιωτών και τα «εγκεκριμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία» προκειμένου να παρακαμφθεί  ακόμα και η αυτοπρόσωπη παρουσία στο ελληνικό προξενείο των Τούρκων που θέλουν να εισέλθουν στην χώρα μας!
Συγκεκριμένα, το έγγραφο – απάντηση της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου προς απάντηση σχετικής ερώτησης της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη αναφέρει ότι  «έχουν δοθεί οδηγίες εφ όσον οι περιστάσεις το επιτρέπουν για τη χρήση δυνατότητας εξαίρεσης από την υποχρέωση αυτοπρόσωπης παρουσίας των αιτούντων, προκειμένου περί ταξιδιωτών καλής πίστης ή όταν μεσολαβούν εγκεκριμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία καθώς και οδηγίες για την συντόμευση του χρόνου έκδοσης των θεωρήσεων εντός 24 ωρών».
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά το υπουργείο «εφηύρε» «κάρτες ελευθέρας εισόδου» 5ετούς διάρκειας!
Αναλυτικά η υπουργός εξηγεί ότι «με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή διευκόλυνση των Τούρκων ταξιδιωτών «καλής πίστης», δηλαδή, μεταξύ άλλων, επιχειρηματιών, ατόμων εγνωσμένου οικονομικού και κοινωνικού κύρους, πανεπιστημιακών, ερευνητών, κλπ ισχύουν γενικές οδηγίες προς Προξενικές μας Αρχές στην Τουρκία για τη χορήγηση σε αυτούς, κατ αρχήν, θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων μακράς διάρκειας, ισχύος μέχρι 5 ετών».;
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Γνωρίζετε ότι..το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει παραχώρηση «αιγιαλού και παραλίας» σε ιδιώτες επενδυτές


Η παραχώρηση «αιγιαλού και παραλίας» σε ιδιώτες επενδυτές για διάστημα μέχρι και 50 ετών προβλέπεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου. Επιπλέον για την αξιοποίηση της δημοσίας περιουσίας στο νόμο υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για την ίδρυση Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας το... οποίο θα έχει τη δυνατότητα να εκδίδει ομόλογα και να τα ανταλλάσσει με ομόλογα του Δημοσίου αλλά ακόμη και να παρέχει εγγυήσεις για τα δάνεια που συνάπτει το Δημόσιο. Εξάλλου περιέχεται ειδική ρύθμιση με την οποία ορίζεται ο θεσμός της “επιφάνειας” για την παραχώρηση με μακροχρόνια μίσθωση από 50 έως και 100 ετών δημόσιων κτημάτων.


Μάλιστα τα μελλοντικά έσοδα από τις μισθώσεις αυτές μπορούν να τιτλοποιηθούν ενώ παρέχεται η δυνατότητα στον επενδυτή να αγοράσει το ακίνητο μετά την παρέλευση 100 ετών. Πιο αναλυτικά στο κεφάλαιο Β΄ αναφέρεται ότι για την αξιοποίηση των δημόσιων ακινήτων επιτρέπεται η απευθείας παραχώρηση στον κύριο της επένδυσης της χρήσης αιγιαλού και παραλίας και του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης λιμενικών έργων ή λιμενικών εγκαταστάσεων. Η παραχώρηση γίνεται για 50 χρόνια με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Εξάλλου με άλλη διάταξη συστήνεται Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. Με αποκλειστικό σκοπό την πώληση εταιρειών και την αξιοποίηση ακινήτων.

Τα έσοδα του χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την μείωση του δημοσίου χρέους και μπορεί να εκδίδει ομόλογα τα οποία να χρησιμοποιεί στην δευτερογενή αγορά για την απόκτηση ομολόγων του Δημοσίου. Οποιαδήποτε περιουσιακό στοιχείο μεταβιβαστεί στο Ταμείο δεν μπορεί “καθ΄ οιονδήποτε τρόπο” , όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται να επιστρέψει πίσω στο Δημόσιο . Στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου θα παρίστανται ως παρατηρητές χωρίς δικαίωμα ψήφου δύο εκπρόσωποι οι οποίοι προτείνονται από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή . Οι δύο εκπρόσωποι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται εγγράφως για την λειτουργία του Ταμείου και με τη σειρά τους να ενημερώνουν την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
 
 anti-ntp.blogspot.com

Ο “Αστάθμητος Παράγοντας”. Ξεκινάμε, Όσοι Ζωντανοί, Όσοι καθαροί.


Τους τελευταίους μήνες είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε πραγματικά σπουδαίους ανθρώπους. Όλοι μας προσέγγισαν με την ίδια αιτία: Την ανησυχία για αυτά που έρχονται (όταν εμείς εδώ τυρβάζαμε για προγράμματα 100 ημερών και Ασεμπίγιο).
Μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους, ήταν κάποια πρόσωπα – έκπληξη που δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι…
  • Ήταν Έλληνες! (Ελληνικής καταγωγής)
  • Κατείχαν τέτοιες θέσεις κλειδιά, ώστε να μας παρέχουν την εκ των έσω ενημέρωση που εντέλει επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας.
  • Ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν την πατρίδα τους, άλλοι ορμώμενοι από συναισθηματισμό, συγκεκριμένοι όμως από καθαρό αίσθημα δικαίου. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την πρώτη επικοινωνία μας με έναν άνθρωπο – κλειδί της παγκόσμιας οικονομίας που μας προσέγγισε λέγοντας “Θεέ μου, τι πάνε να σας κάνουν”. Με έκδηλη την απορία του “Γιατί το κάνουν αυτό”.
  • Ετερόκλητοι άνθρωποι με ένα κοινό χαρακτηριστικό: Το πραγματικό ενδιαφέρον για την Πατρίδα, για το μέλλον του Ελληνικού λαού, έστω και αν κάποιοι είχαν έρθει στην Ελλάδα μόνο για διακοπές.
Παράλληλα, έχουμε γύρω στα 1,500 ΕΠΩΝΥΜΑ μηνύματα συμπολιτών που μας προσέγγισαν με το σκεπτικό της συμβολής στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει. Όπως κάθε αγώνας όμως, έχει τεράστιες ευθύνες και δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο για γελοιότητες, ιδιοτέλεια και υστεροβουλία.
Άλλωστε στις ημέρες μας το ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ αγαθό είναι η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Αυτό δεν εξαγοράζεται μα κυρίως ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ.
Έτσι, βάσει της εμπιστοσύνης που μας έδειξαν αυτοί οι άνθρωποι – κλειδιά, είμαστε σε θέση (από νωρίς δηλαδή), να γνωρίζουμε όλες τις μεθοδεύσεις στο θέμα της οικονομίας. Δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς τις επόμενες σκοπιμότητες, αλλά ΤΕΡΜΑ Η “ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ”.
Είναι ώρα για Δημιουργική Δράση. Βλέπετε ότι κάθε στιγμή που περνάει το μαχαίρι μπαίνει βαθύτερα στο κόκκαλο. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι, δεν φοβούνται, νιώθουν ότι η εξουσία τους δεν κινδυνεύει. Συνεχίζουν λοιπόν τον βιασμό σε ένα κουφάρι που μοιάζει νεκρό, όμως δεν είναι.
Είμαστε όλοι εμείς. Εμείς λοιπόν θα υψώσουμε κεφάλι, θα γίνουμε ο αστάθμητος παράγονταςπου θα τους σταματήσει. Και θα τους παλέψουμε με τα ίδια τους τα όπλα. Διότι έκαναν το λάθος να μπουν στο γήπεδο θεωρώντας ότι δεν υπάρχει αντίπαλος.
Ε λοιπόν και αντίπαλος υπάρχει και μάλιστα το γήπεδο είναι δικό μας. Τόσο καιρό το μελετάγαμε και συγκεντρώναμε στοιχεία φωτιά. Τα διασταυρώναμε. με την βοήθεια των “ειδικών”. Θυσιάσαμε τα πάντα για να μάθουμε το παιχνίδι και τις λεπτομέρειες. Και τώρα…
  • Γνωρίζουμε ΠΩΣ κινήθηκαν και πως κινούνται
  • Γνωρίζουμε ενόχους “υπεράνω υποψίας” με διαβάθμιση ενοχής.
  • Γνωρίζουμε πραγματικά ΠΟΥ υπάρχουν τα λεφτά και ΠΩΣ θα έρθουν πίσω
  • Γνωρίζουμε τις επόμενες κινήσεις τους, τις offshore τους, τις κινήσεις των “μυστικών” λογαριασμών τους.
Από το μικρολαμόγιο του δημοσίου μέχρι τον κάτοχο εξουσίας, τον εργολάβο, τον ευυπόληπτο επιχειρηματία. Γνωρίζουμε το νομικό σύστημα και τα πλαίσια που πρέπει να κινηθούμε ως Έθνος μέσα στα πλαίσια του κράτους.
Αυτό δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση ότι θεωρούμε το “χθες” ιδανικό. Όχι βέβαια, αυτό το χθες μας οδήγησε εδώ που φτάσαμε. Και η αιτία σε όλες τις περιπτώσεις είναι απλή:
Αυτοί που έβαζαν το τομάρι τους πάνω από την Πατρίδα, πάνω από το σύνολο.
Η νοοτροπία του “εγώ να ‘μαι καλά και οι άλλοι να πάνε να πνιγούν”.
Ο δημόσιος υπάλληλος που φίλαγε τον πουλημένο πολιτικό για να διοριστεί και αντί να εκτιμήσει την πατρίδα που τον ταΐζει, τον σκληρά εργαζόμενο που τον πληρώνει, κοίταζε να συνεχίσει την ασέλγεια.
Ο πολιτικός, που εξέθρεφε αυτό το σάπιο σύστημα για να μπορεί να ληστεύει ανενόχλητος, βάζοντας ΠΑΛΙ το τομάρι του πάνω από το σύνολο. Τελευταία μάλιστα είχαμε φτάσει σε επίπεδα ποινικοποίησης του πατριωτισμού, αφού στην ουσία ο μόνος λόγος αντίστασης στην εξουσιαστική λαίλαπα ήταν η αγάπη για την πατρίδα, για τον συνάνθρωπο και τίποτε άλλο.
Ο Κρατικοδίαιτος Επιχειρηματίας. Αυτά τα παχύδερμα που όσο και αν φαίνεται υπερβολικό, είναι η κύρια αιτία αυτών καθαυτών των ελλειμάτων. Ασέλγεια κατά συρροή. Στη Φύση, στον Άνθρωπο, στο Γένος. Για να πουλήσει τα αεροπλανάκια του και να χτίσει τις γέφυρες του γέμιζε με εξαθλιωμένους δούλους την κοινωνία και με πνευματική μόλυνση την παιδεία. Πως νομίζετε ότι έγιναν οι Δραγώνες; Με παρθενογέννεση;
Τώρα λοιπόν γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε ότι με τις σωστές ενέργειες μπορούμε να:
  • Επαναπατρίσουμε 145 δις Ευρώ από τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Λεφτά που ανήκουν στην Πατρίδα. Γνωρίζουμε Που βρίσκονται και πως θα έρθουν πίσω.
  • Γνωρίζουμε ΠΩΣ θα διαπραγματευθούμε το εξωτερικό χρέος αναίμακτα, ώστε να το μειώσουμε ρεαλιστικά και ραγδαία.
  • Γνωρίζουμε ΠΩΣ θα διώξουμε δικαστικά τους επίορκους, τους πολλούς επίορκους, έστω και αν καλύπτονται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
  • Γνωρίζουμε πως θα εφαρμόσουμε στην Ελλάδα τους νόμους περί διασπάθισης δημοσίου χρήματος σε όλη την αλυσίδα των εμπλεκομένων, ακόμα και στη “μαρίδα”, με τις ανάλογες μετατροπές ώστε να μην κρίνονται “αντισυνταγματικά”.
Όχι, δεν θέλουμε να δούμε “αίμα”. Τη λέξη HORCA τη λέμε σχηματικά. Θέλουμε να δούμε κάθε έναν καταχραστή ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ, σύμφωνα με το Αμερικανικο δίκαιο. Να ζήσει εως το τέλος της ζωής του με τα πάντα ελεγχόμενα , αφού θα έχει κατασχεθεί κάθε ακίνητη – κινητή περιουσία αυτού και περί αυτού.
Πληροφοριακά, στην Αμερική (που το ΔΝΤ φυσικά δεν ήρθε εδω΄για “δικαιοσύνη”) παρέχεται ένα βασικό ποσό επιβίωσης στον καταχραστή, ανάλογα με τον βαθμό συνεργασίας του και ελέγχονται ακόμα και τα ψώνια του στο Super Market. Πήρες Σολωμό; ΠΟΙΝΗ. Θα ζήσεις όπως οι ΜΗ προνομιούχοι τους οποίους λήστεψες.
Αυτό ως ένα μικρό παράδειγμα αφού σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμο ολόκληρο το σχέδιο διάσωσης.
Τι θα το κάνουμε;
Όχι, δεν θα δοθεί ούτε στις “αρχές” ούτε σε κόμματα ούτε στη δικαιοσύνη. Θα επιβληθεί. Εδώ είναι ο αστάθμητος παράγοντας.
Θα το επιβάλλουμε ως ένα Ευρύτατο Πατριωτικό Μέτωπο χωρίς κομματική ταυτότητα.
Και τότε θα δείτε για πότε ο κύριος και η κυρία της UBS στη Μεγάλη Βρετάνια θα “πατήσουν” τις συμφωνίες τους. Τότε θα δείτε πως η Credit Suisse δίνει τα στοιχεία των “μαυροφορεμένων” Ελληναράδων.
Και άλλα πολλά που ούτε τα φαντάζονται. Ακόμα και η κοπελίτσα στο δήμο Αμαρουσίου λ.χ. που πέρνει τον παχυλό μισθό της χωρίς να πατά ποτέ στη δουλειά.
Πάμε λοιπόν, όσοι Ζωντανοί, όσοι Καθαροί. Και είμαστε πολλοί και άξιοι.
ΥΓ. Η προσφορά όλων σας για πληροφορίες είναι ανεκτίμητη. Βλέπετε πόσο εύκολο είναι να αλλάξουμε τα πράγματα σε αυτή τη χώρα; Αρκεί μόνο η πρόθεση.

Δεν είμαστε η οποιαδήποτε χώρα, ούτε ο οποιοσδήποτε λαός.


Γράφει ο Δ. Βουλγαρίδης
Καταρχάς θα πρέπει να πούμε ότι αυτός που θα τολμούσε πρώτος να προκαλέσει τον “έξυπνο”, “φιλελεύθερο”, “γενναίο”, “ατίθασο” ελληνικό λαό πρέπει να ήταν ή εξαιρετικά παράτολμος ή υπερβολικά βλάκας. Μόνο ένας παράτολμος ή βλάκας θα τολμούσε να προκαλέσει ένα λαό με τεράστια και παγκόσμια φήμη. “Θερμοπύλες”, “Αρκάδι”, “Ρούπελ”, “Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες…”, και διάφορα τέτοια τρομακτικά συνόδευαν διαχρονικά τη φήμη τού φοβερού και τρομερού λαού.
Ώσπου κάποιος παράτολμος ή βλάκας το τόλμησε. Ή δεν ήταν τίποτα από τα δύο, αλλά απλά ένας καλός γνώστης του ψυχογραφήματος του σύγχρονου ελληνικού λαού.
Νομίζω ότι σήμερα πια δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι πρέπει να συζητήθηκε μέσα στα υπουργικά συμβούλια, στη Βουλή και στα κόμματα μεταξύ βουλευτών, υπουργών και αρχηγών κομμάτων. Με αυτά που ακούμε και βλέπουμε καθημερινά, η προσπάθεια να υποθέσουμε κάποιους διαλόγους, δεν πρέπει να πέφτει πολύ έξω.
Ο τότε πρωθυπουργός λοιπόν, που δεν έκρυβε την απέχθεια του για το διεφθαρμένο λαό του, δήλωσε: «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα”. Και ο λαός πώς αντέδρασε; …Δεν αντέδρασε. Στην αρχή όλοι πίστευαν πως ήταν σαστισμένος. Μεμονωμένα μερικοί γραφικοί έγραψαν κάτι στα blogs, αλλά ο λαός, ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Ο μεγάλος στοχαστής, έχοντας τολμήσει να κάνει την αρχή δίνοντας το πρώτο χαστούκι στο “θηρίο”, εκφράζει την άποψη ότι το “θηρίο” είναι νεκρό. Δίνει το σύνθημα ότι ο καθένας μπορεί να τολμήσει να του ρίξει ένα “χαστούκι” – να βγάλει το άχτι του βρε αδερφέ – χωρίς κανένα κίνδυνο.
Δειλά – δειλά, ο Θόδωρος, θες από περιέργεια, θες για να δείξει ότι δεν του λείπει το θάρρος, αποφασίζει και αυτός να ρίξει το “χαστούκι” του. Δεν εμπιστεύεται όμως το μεγάλο στοχαστή – που ισχυρίζεται ότι το “θηρίο”  είναι νεκρό – και επειδή  δεν είναι ακόμα σίγουρος, αποφασίζει να πει κάτι απλό, κατά τη γνώμη του, στον λαό και το λέει: “Όλοι μαζί τα φάγαμε”. Πάλι λίγοι γραφικοί “φωνάζουν” στα blogs, αλλά ο λαός, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Η συζήτηση μετά από αυτό μεταξύ στοχαστή και Θόδωρου, πρέπει να ήταν κάπως έτσι:
- Τελικά πρόεδρε είχες δίκιο. Το “θηρίο” είναι νεκρό. Το πεδίο δείχνει να είναι ελεύθερο.
- Είδες που στα ‘λεγα. Να το ξέρεις, βλέπω μπροστά και πάντα έχω δίκιο.
- Αν σε είχα εμπιστευτεί θα τους έλεγα κάτι καλύτερο: “Εσείς τα φάγατε”. Λάθος έκανα που έβαλα και μας μέσα.
- Θόδωρε, άκουσε με, είναι “νεκροί”!  Ακόμα και “μαλάκες” να τους πεις, αυτοί δεν πρόκειται να αντιδράσουν.
- Πρόεδρε την επόμενη φορά θα το έχω υπόψη μου και θα σε εμπιστευτώ.
- Και βέβαια να με εμπιστευτείς. Τους έχω καταλάβει πολύ καλά. Αυτοί που περνιόνται για έξυπνοι, δεν με έχουν καταλάβει καθόλου.

Το πεδίο ήταν ελεύθερο. Ο καθένας πια μπορούσε να κάνει τον νταή μπροστά στο πτώμα του “θηρίου”.
Ο Βαγγέλης πρέπει να δώσει κι αυτός ένα χαστούκι ανάλογο με τα κυβικά του και το δίνει: «Το ότι πτωχεύουν οι Έλληνες, δεν είναι ταυτόσημο ότι πτωχεύει η Ελλάδα». Οι γραφικοί το βιολί τους, αλλά ο λαός, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Η συζήτηση μετά από αυτό μεταξύ των δύο τολμηρών και βαρέων βαρών στελεχών, πρέπει να ήταν κάπως έτσι:
- Τελικά Θόδωρε ο μεγάλος στοχαστής έχει δίκιο.
- Δίκιο δεν θα πει τίποτα. Αυτοί δεν θα αντιδράσουν ούτε το σπίτι να τους πάρουμε.
- Μη μου βάζεις ιδέες.
- Για σκέψου κάτι. Να τους βάλουμε να πληρώνουν ενοίκιο για το δικό τους σπίτι.
- Καλό ακούγεται. Θα τους πω και καμία εξυπνάδα για να τους πείσω και όλα εντάξει.
- Τι εξυπνάδα ρε Βαγγέλη;
- Θα τους πω ότι είναι για την ασφάλειά τους. «Ασφάλιστρο κινδύνου», θα το πω καλύτερα. Έτσι να φαίνεται και επιστημονικό.

Η κατάσταση πια είχε πλάκα. Όλοι ήθελαν να μη μείνουν πίσω από τις εξελίξεις. Έτσι περίμεναν τη σειρά τους, για να ρίξουν κι αυτοί το “χαστούκι” τους. Η Άννα αντί να πει κάτι, απλά δεν έδωσε σχολικά βιβλία στα παιδιά. Οι γνωστοί πια γραφικοί στα blogs τα ίδια και τα ίδια, αλλά ο λαός, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Η συζήτηση, μετά το γεγονός, μεταξύ της Άννας και του ομοϊδεάτη της Ανδρέα, πρέπει να ήταν κάπως έτσι:
- Μπράβο Άννα, έκανες κάτι που μετά την κατοχή, δεν το τόλμησες κανείς. Για πες μου, πράγματι δεν αντέδρασαν καθόλου;
- Όχι αντέδρασαν. Έτρεξαν και αγόρασαν μόνοι τους τα βιβλία από τα βιβλιοπωλεία.
- Λοιπόν μου έδωσες μια ιδέα. Και εγώ θα τους βάλω να αγοράζουν μόνοι τους τα φάρμακα. Σκέφτομαι μάλιστα να τους δώσω και εγώ ένα DVD, όπως τους έδωσες και εσύ, με ιατρικές συμβουλές. Έτσι θα κλείσω μερικά ιατρεία και νοσοκομεία και θα το διαφημίσω και από πάνω, για ιατρική περίθαλψη στο σπίτι.

Τα χαστούκια πια είχαν γίνει καρπαζιές και μάλιστα ομαδικές. Δεν υπήρχε τίποτα πια που θα μπορούσε να συγκρατήσει τη κατάσταση. Στο υπουργικό συμβούλιο ο Βαγγέλης έφερε τελικά την ιδέα του, για να πληρώνουν οι Έλληνες ενοίκιο για τα σπίτια τους. Η συζήτησή του με την Άννα, στο υπουργικό συμβούλιο, πρέπει να ήταν κάπως έτσι:
- Θα τους βάλω να μας πληρώνουνε ενοίκιο για τα δικά τους σπίτια.
- Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, γιατί μπορούν να χάσουν τα σπίτια τους και να βρεθούν στο δρόμο.
- Και λοιπόν;
- Όταν βρεθούν στο δρόμο όλοι μαζί φοβάμαι μήπως συνωστιστούν. Όχι τίποτα, αλλά με τον συνωστισμό έχουν από παλιά πρόβλημα.
- Καλά θα τους παίρνω ενοίκιο για δύο μήνες, αλλά αν δε το πληρώνουν θα τους κόβω και το ρεύμα.
- Μήπως θα ήταν καλύτερα να τους κόβεις μια λίβρα σάρκας;
- Κάπου το ‘χω ξανακούσει αυτό. Δεν θυμάμαι όμως ποιος από την τρόικα μου το ζήτησε.

Στο σημείο αυτό άρχισε η συζήτηση μίας άλλης θεωρίας. «Το “θηρίο” δεν είναι νεκρό, απλά είναι ηλίθιο». Άλλωστε το δόγμα των εκφραστών αυτής της θεωρίας, δηλαδή «είμαι αντιμνημονιακός, αλλά ψηφίζω τους νόμους του μνημονίου» έδειχνε ότι έβρισκε ακροατήριο και υποστηρικτές. Από την άλλη δεν ήταν σωστό, παλιοί φίλοι και συμφοιτητές, στην εποχή της «μεγάλης καρπαζιάς» να μη το ευχαριστηθούν όλοι μαζί. Η συζήτηση, μεταξύ του μεγάλου στοχαστή και του συμφοιτητή του Αντώνη, πρέπει να ήταν κάπως έτσι:
- Γιώργο δεν συμφωνούμε στην αντιμετώπιση του θέματος. Δεν χρειάζεται να ήμαστε λεκτικά τόσο μνημονιακοί. Μπορούμε κάλλιστα να διαφωνούμε με το μνημόνιο αλλά να ψηφίζουμε ότι μας ζητάει η τρόικα. Έτσι κρατάμε και μια πισινή. Άλλωστε μη ξεχνάς ότι σήμερα είναι η εποχή των “πισινών”.
- Και νομίζεις ότι δεν θα το καταλάβουν;
- Τι να καταλάβουν; Αν καταλάβαιναν, θα μιλάγαμε τώρα μαζί εμείς οι δύο;
- Αντώνη έχεις δίκιο. Θα σου κάνω και επίσημη πρόσκληση για συγκυβέρνηση. Θα εξαγγείλω δημοψήφισμα.
- Μη ξεχνάς όμως. Εγώ συχωροχάρτια δεν δίνω.
- Μπράβο. Μεταξύ μας σε θαυμάζω. Που πας και τα σκέφτεσαι;
- Έχω κι άλλο καλό. «Δεν είμαστε ούτε συμπολίτευση, ούτε αντιπολίτευση. Είμαστε οι ρυθμιστές της κατάστασης».
- Α μη ξεχάσουμε να πούμε και του χοντρού. Γιατί θα έρθει σε δύσκολη θέση να εξηγήσει πώς τον εμπνευστή της εθνικής συνεργασίας τον αφήσαμε στην απ’ έξω. Όχι τίποτα αλλά θα ανοίξει πάλι τα λεξικά να βρει καμιά πετυχημένη λέξη να μας χαρακτηρίσει, για να μας κάνει να γελάσουμε.
- Το «σπουδαρχίδης» είχε πλάκα. Αλλά μη βρει τώρα κάτι άλλο, κρατώντας το δεύτερο μισό της λέξης.

Έτσι λοιπόν έχουμε αλλαγή του δόγματος. Το νέο δόγμα παρουσιάζεται με τον πιο επίσημο τρόπο απ’ όλους. Ο ένας μας λέει: «Έχουμε κυβέρνηση που αντιπολιτεύεται και αντιπολίτευση που κυβερνά!». Ο άλλος μας λέει ότι «Στην κυβέρνηση έχουμε μεν ακροδεξιούς, αλλά τους έχουμε για πλάκα». Και άλλος «Οι τραπεζίτες θα σώσουν τη χώρα με την απέραντη αγάπη που νιώθουν γι’ αυτή».
Ο Θόδωρος δεν αντιλαμβάνεται γρήγορα την αλλαγή. Από την άλλη θυμάται και τη συμβουλή του στοχαστή και φροντίζει να το δοκιμάσει. Επειδή όμως δεν του έχει και απόλυτη εμπιστοσύνη, τους λέει μεν καθαρά «μαλάκες», αλλά από το εξωτερικό. Για να υπάρχει και μία απόσταση ασφαλείας, για καλό και για κακό. Οι γνωστοί γραφικοί των blogs στα κάγκελα, αλλά ο λαός, ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Ο Βαγγέλης που αντιλαμβάνεται την αλλαγή αντίληψης για το “θηρίο” δηλώνει: «όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος -του Μνημονίου- δεν επιβεβαιώθηκαν», για να προσθέσει «μένω εδώ από εθνικό καθήκον». Έτσι εμφανίζεται σαν άλλος ένας αντιμνημονιακός που όμως στήριξε και στηρίζει την πολιτική του μνημονίου.
Ο Μιχάλης αντιλαμβάνεται γρήγορα τη στροφή. Θέλει όμως να διαπιστώσει μόνος του την ορθότητα του νέου δόγματος. Έτσι σπεύδει να δηλώσει, στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, όσο πιο καθαρά μπορεί: «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε γίνει επανάσταση με αυτά τα μέτρα». Μετά βίας συγκρατείται για να μη συνεχίσει: «Μόνο ηλίθιοι θα τα δεχόντουσαν τόσο εύκολα». Αναφέρει όμως πως τον τελευταίο χρόνο επιβλήθηκαν μέτρα πέντε φορές, αλλά το έλλειμμα κινείται στα περυσινά επίπεδα. Έτσι λοιπόν και ο ίδιος επαληθεύει το νέο δόγμα, αφού είναι σαφές ότι δεν ήμαστε η οποιαδήποτε χώρα ούτε ο οποιοσδήποτε λαός. Οι δε γνωστοί γραφικοί, ίσως και περιθωριακοί, των blogs έχουν αρχίσει πια να γίνονται κουραστικοί.
Είναι τέτοια πια η σιγουριά όλων, που “μπροστά στα μούτρα του θηρίου” λένε την οποιαδήποτε “εξυπνάδα” τους κατέβει στο κεφάλι. Έτσι ο γνωστός χοντρός κύριος, με τις σταθερές ιδεολογικές θέσεις, δηλώνει: «η κυβέρνηση δεν είναι κονσέρβα με ημερομηνία λήξης». Η δε κυρία “τίποτα%” τρέχει να ενταχθεί στην ομάδα των προθύμων δηλώνοντας: «η κυβέρνηση δεν είναι επιλογή μιας χρήσης».
Ακόμα όμως και οι λεγόμενοι γνήσιοι αντιμνημονιακοί μπαίνουν κι αυτοί εύκολα στο νόημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τώρα που “έγινε η θάλασσα γιαούρτι” έχουν χάσει τα κουτάλια τους.
Αυτό όμως που προφανώς δεν έχει καταλάβει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα είναι ότι η συγκεκριμένη πολιτική μαζί με την απίστευτη κοροϊδία αποτελεί ύβρη. Την ύβρη νομοτελειακά την ακολουθεί η Νέμεση, έστω κι αν χρειαστεί να αναστήσει και νεκρούς.