Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Το σχόλιο της μέρας 12/12/11


Όσοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές και επίδοξοι αρχηγοί νομίζουν ότι ο ΓΑΠ θα φύγει μόνος του, οικειοθελώς από την αρχηγία του κόμματος, πλανώνται πλάνη οικτρά, διότι για τα ελληνικά δεδομένα, η καταβαράθρωση της δημοτικότητας του, η σχεδόν ανύπαρκτη αποδοχή του προέδρου από την βάση και τα μέλη του κόμματος δεν συνιστά λόγο αποχώρησης για τον ίδιο.

Αντίθετα η μέχρι τώρα στρατηγική του, αποσκοπεί καθαρά και αποκλειστικά στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονή του στον θώκο της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ και επομένως να παίξει ρόλο στις εκλογές και μετά από αυτές να συνεχίσει την ανάμιξη του στα πολιτικά πράγματα της χώρας, όσο παράδοξο να ακούγεται αυτό, αφού αν μείνει ζωντανός ως τις εκλογές, οι πιθανότητες επιβίωσης μεγαλώνουν και μετά μπορεί να γίνει πάλι κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Η δε τακτική του είναι απλή και στηρίζεται σε ορισμένες παραμέτρους των εξελίξεων στην πολιτική σκακιέρα της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ούτως ή άλλως δεύτερο κόμμα με ελάχιστο ποσοστό, το χειρότερο από την ίδρυση του, η δε ΝΔ μπορεί να έρθει πρώτο κόμμα μα με τις κωλοτούμπες της δεν θα έχει αυτοδυναμία. Και επομένως ο Σαμαράς εκών άκων θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων σε συνεργασία και στον βωμό της εξουσίας και της επιβίωσης νομίζω ο Γιωργάκης δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να παραμείνει ακόμα και σαν υπουργός του Σαμαρά και ταυτόχρονα να τον εγκωμιάζουν οι πάντες για την υπεύθυνη στάση του!!!

Ο Σαμαράς και η δεξιά δεν θα έχουν κανένα λόγο να αρνηθούν, αφού έτσι κι αλλιώς η μάχη θα συνεχίζεται για χρόνια και οι εναλλαγές θα είναι συχνές, συνεπώς όχι μόνο ζημιά δεν θα έχουν, αντίθετα , σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας , με κορυφαίο στέλεχος τον ΓΑΠ, κεφάλαιο δήθεν, θα τον αξιοποιήσουν και αυτός θα περιμένει την όποια φθορά του Σαμαρά για την επάνοδο του στην πρωθυπουργία οψέποτε προσδιοριστεί αυτό.

Πρέπει να συνυπολογιστεί και το εξής σοβαρό δεδομένο, ήτοι, ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει πάνω από 100 βουλευτές στις επόμενες εκλογές και επομένως ο ΓΑΠ θα έχει κυρίαρχο λόγο στην επιλογή υποψηφιοτήτων και άρα θα κατορθώσει μετά να ελέγχει πλήρως την κοινοβουλευτική του ομάδα , ούτως ώστε μετά την σίγουρη συντριβή του κόμματος να μην κινηθεί κανένας εναντίον του.

Οι επίδοξοι μνηστήρες εκ των πραγμάτων πια , μια και μοναδική ελπίδα έχουν, να τον απομακρύνουν πάση θυσία από την θέση του προέδρου τώρα που είναι απογυμνωμένος, πριν γίνουν πρόωρες εκλογές και αν δεν το κατορθώσουν όλα θα δουλέψουν γι' αυτόν και ο εκνευρισμός και η ανησυχία των δελφίνων παρότι υποκρίνονται τους ψύχραιμους, θα μεγαλώνει, περιμένοντας την κίνηση του ΓΑΠ για να ανοίξει τις διαδικασίες διαδοχής.

Γνωρίζουν άριστα πως δεν θα την κάνει ποτέ, ίσως γι αυτό και ο Χρυσοχοϊδης το έπαιξε Ταλιμπάν για να εκβιάσει κατά ένα τρόπο τις εξελίξεις, από κοντά και οι άλλοι με τις διάφορες παρεμβάσεις τους.

Η καρέκλα δύσκολα εγκαταλείπεται και οι κινήσεις του θολώνουν το τοπίο. Η προσωρινή του απόσυρση είναι για να τον ξεχάσουμε, ταξιδεύει συνεχώς, μιλά , έχει επαφές για να διατηρήσει τις διεθνείς σχέσεις του, είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα παραμένει πρόεδρος της διεθνούς σοσιαλιστικής , παρότι είναι παντού το μαύρο πρόβατο κι όμως αντέχει, φαίνεται ότι είναι πολύ χοντρόπετσος τελικά για να τελειώσει τόσο γρήγορα...

« Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια », που λέει κι ο πάνσοφος λαός μας.


Ασυμβίβαστος


Πηγή: supercomments.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου