Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Και όμως κάποιες… λεπτομέρειες ξέφυγαν από τους Σκοπιανούς!



Βαρντάρσκα ήταν το επίσημο όνομα των Σκοπίων, πριν ο Τίτο αποφασίσει ότι είναι… Μακεδόνες.

Δείτε το χάρτη του 1929 – 1941 που ξέχασαν να εξαφανίσουν οι Σκοπιανοί και αποκαλύπτει το…
παραμύθι που τους ταΐζουν 70 χρόνια


¨Ποινικοποιείται η αλήθεια;¨ Γιατί ανησυχείτε κύριε Παπακωνσταντίνου; Αφού έχετε μαλώσει μαζί της!!!



 ¨Ποινικοποιείται η αλήθεια;¨ Γιατί ανησυχειτε κύριε Παπακωνσταντίνου; Αφού έχετε μαλωσει μαζί της!
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί το θράσος ατόμων τύπου Παπακωνσταντίνου.
Η χούντα στην οποία συμμετέχει έχει φθάσει σε σημείο να ποινικοποιεί τον συναισθηματικό κόσμο των ανθρώπων.
Βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη χούντα της Βορείου Κορέας που τους εξαναγκάζει όχι μόνο να κλαίνε και να γελάνε κατά παραγγελία αλλά τους έχει βάλει και κλαψόμετρο και στέλνει φυλακή όσους δεν δίνουν ικανοποιητική παράσταση.
Ο ύποπτος Παπακωνσταντίνου, χρησιμποιεί την πολιτική του θέση και προσπαθεί να λογοκρίνει και να φιμώσει να ακυρώσει και να προκαταλάβει την εισαγγελική έρευνα.
Ας μας πει λοιπόν την “αλήθεια” για τον “υδατοσυλλέκτη” που έχει στο εξοχικό του στη Σέριφο όπου απαγορεύονται οι πισίνες. Το εξοχικό μήπως είναι και αύθαίρετο;
Τι τεκμήριο έχουν οι υδατοσυλλέκτες; τι τεκμήριο έχουν οι πισίνες; ;


Πώς λέγεται αυτός που κάνει ψευδή δήλωση στην εφορία; Υπουργός οικονομικών και Υπεκα;
Ας μας πει για “αλήθεια” και για “ποινικοποίηση” ο κος Παπακωνσταντίνου που επί των ημερών του ποινικοποιήθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, ποινικοποιήθηκαν τα συναισθήματα των ανθρώπων, ποινικοποιήθηκε ο ορυκτός πλούτος της χώρας, ποινικοποιήθηκαν όλοι οι έντιμοι επαγγελματίες και τιμωρήθηκαν με ανεργεία, ποινικοποιήθηκαν όλοι οι Έλληνες επειδή αναπνέουν και υπάρχουν.

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ...Η ΖΩΗ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ




Τον τελείωσε το Νίκο Παπανδρέου το Πρώτο Θέμα
Και πολύ καλά του έκανε. 
Επάγγελμα συγγραφέας, με αυτοκίνητο 150.000 ευρώ, αυτοκίνητο 70.000 ευρώ για την σύζυγό του, μεζονέτα 530 τ.μ. με πισίνα στην Εκάλη και Φιλιππινέζα φυσικά. 
Ο... ορισμός του νεόπλουτου - αργόσχολου γόνου της πολιτικής. 
Αυτός κυβερνούσε επί 2 χρόνια. Αυτός κρατάει τον Παπανδρέου στην καρέκλα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 
Για να μπορεί να ενισχύει την θέση του ως συνομιλητής επιχειρηματιών και όχι μόνο...

Όταν ο Στ. Ψυχάρης προανήγγειλε την “καταδίκη” του Παπανδρέου!!!


 Όταν ο Στ. Ψυχάρης προανήγγειλε την “ καταδίκη” του Παπανδρέου!
OΣταύρος Ψυχάρης με άρθρο του στο “ ΒΗΜΑ της Κυριακής”, από την 7η Ιανουαρίου του 2012, προανήγγειλε καταδίκη του Γ. Παπανδρέου και κατέληγε ως εξής: “ Ενώ όλοι οι κατ’ επάγγελμα κατήγοροι είναι αθώοι. Έως ότου καταδικασθούν…”
Δείτε το άρθρο…
Επειδή έξεστι Κλαζοµενίοις ασχηµονείν – δηλαδή οι κατ’ επάγγελµα δηµοκράτες όταν τρίζει η καρέκλα τους, είτε όταν διαφαίνεται στο βάθος του τούνελ η Νέµεσις, επιδίδονται σε ύβρεις και συκοφαντίες – ώρα είναι να ειπωθούν µερικές αλήθειες.
Πρώτον, όλες οι εφηµερίδες, εκτός από δύο που δηλώνουν κοµµατικά όργανα («Ριζοσπάστης» και «Αυγή»), εκδίδονται από ιδιώτες. Είναι κατ’ επάγγελµα εκδότες και δηµοσιογράφοι, µε σκοπό, όπως όλοι οι εργαζόµενοι, το έσοδο. Είναι άλλοι που θέλουν απλώς να προωθήσουν τις ιδέες ή τα συµφέροντά τους.
Δεν υπάρχουν όµως εφηµερίδες που να εκδίδονται για να εκφράζουν απόψεις διαφορετικές από εκείνες του ιδιοκτήτη τους ή να υπηρετούν αλλότρια συµφέροντα. Δεύτερον, όλες οι κοµµατικές εφηµερίδες ΔΕΝ έχουν κυκλοφορία. Σε όλον τον κόσµο µεγάλες κυκλοφορίες έχουν µόνον ανεξάρτητες εφηµερίδες, που δεν υπηρετούν τυφλά τους πολιτικούς σχηµατισµούς που καθεµιά υποστηρίζει.
Οι κατά καιρούς διαµαρτυρόµενοι εγχώριοι κεκράκτες για τις θέσεις που λαµβάνουν εφηµερίδες, τις οποίες δεν ελέγχουν, οφείλουν να αντιληφθούν ότι η εποχή της τροµοκρατίας ετελείωσε – δεν υπάρχουν πλέον πρίγκιπες τους οποίους πρέπει να χαϊδεύουν τα Μέσα Ενηµερώσεως.
Κάθε υγιής παράγων της πολιτικής ζωής έχει την ιστορία του και στηρίζεται συνήθως στα εισοδήµατά του. Στην περίπτωση τη δική µας, οι εφηµερίδες έχουν έσοδα ιδιωτικά (δηλαδή όποια ώρα θέλει ο πολίτης δεν δίνει το ευρώ του). Τα κόµµατα έχουν τις δικές τους δηλωµένες και αδήλωτες πηγές – και πάντως δεν δίνουν δεκάρα για τις εφηµερίδες, που τις θέλουν πιστές θεραπαινίδες της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητος του πρίγκιπος Γ’.
Οι σκέψεις αυτές, µε τις αυτονόητες αλήθειες, είναι επίκαιρες διαρκώς. Διότι όταν φθάνει η ώρα της κρίσεως οι αποτυχηµένοι, κατά κανόνα, επιτίθενται στα Μέσα Ενηµερώσεως (για όλα φταίει το Μέγα Τσάνελ, οι εκδότες, οι καναλάρχες, οι διαπλεκόµενοι κ.λπ. κ.λπ.).
Ενώ όλοι οι κατ’ επάγγελµα κατήγοροι είναι αθώοι. Έως ότου καταδικασθούν… 

Πάνος Καμμένος: Αποχωρεί τελικά από την ΝΔ και πάει για νέο κόμμα


 Πάνος Καμμένος: Αποχωρεί από την ΝΔ και πάει για νέο κόμμα
Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν οριστική ρήξη του βουλευτή Πάνου Καμμένου με την ΝΔ. Σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι αποτελεί η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσει την νέα δανειακή Σύμβαση, στην οποία ο Π. Καμμένος έχει αντιδράσει πολύ δυναμικά.
Επίσης είναι βέβαιο ότι ο βουλευτής έχει στο νου του να προχωρήσει στην δημιουργία πολιτικού φορέα και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έχει μαζί του αρκετά μέλη της ΝΔ που κινούνται αντίθετα στις νεοφιλελεύθερες επιλογές του κόμματος.
Ο Καμμένος μέχρι τώρα δεν μασάει τα λόγια του σε αντίθεση με πάρα πολλούς οσφυοκάμπτες πολιτικούς και αυτό τον έχει κάνει αγαπητό στον κόσμο. Ήταν ο μόνος που κατακεραύνωνε την πολιτική που μνημονίου όταν η ΝΔ το έπαιζε “ δύσκολη γκόμενα” που ήθελε αλλά δεν το παραδεχόταν. Είναι ο μόνος που φωνάζει για τον βρώμικο ρόλο της οικογένειας του “ πολυταξιδεμένου” για τα παιχνίδια με τα CDS και την ουσιαστική κατοχή της χώρας από ξένα κέντρα.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις μάλλον στη Συγγρού θα χάσουν τον ύπνο τους…

Δήλωση – βόμβα έκανε πριν από λίγο ο επικεφαλής οικονομολόγος του οίκου Fitch


 Βόμβα Fitch: Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει
Δήλωση – βόμβα έκανε πριν από λίγο ο επικεφαλής οικονομολόγος του οίκου Fitch, Paul Rawkings στο Reuters. Όπως είπε, με το που συμφωνηθούν και διευκρινιστούν οι όροι για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, τότε ο οίκος θα υποβαθμίσει την Ελλάδα στο …κατώτερο σκαλί του βάθρου. “Θα αποτελέσει χρεοκοπία ανεξάρτητα από τις απώλειες στην καθαρή παρούσα αξία (ΝPV)” είπε ο P. Rawkings, ενώ πρόσθεσε ότι “σχετικά με το κράτος της Ελλάδας θα χαρακτηριστεί ως περιορισμένη χρεοκοπία”. “O οίκος θα την αξιολογήσει κανονικά με χρεοκοπία και θα την διατηρήσει προσωρινά σε αυτήν την βαθμίδα, προτού τοποθετήσουμε τα νέα ομόλογα σε νέα αξιολόγηση που όμως, δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα”, γιατί αυτή η νέα αξιολόγηση εξαρτάται από δυο παράγοντες: το χρόνο αποπληρωμής των νέων ομολόγων, αλλά και τη μείωση της καθαρής παρούσας αξίας.

Όλες οι λεπτομέρειες.......O Πεπονής ζήτησε την ποινική δίωξη Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου


 O Πεπονής ζήτησε την ποινική δίωξη Παπανδρέου Παπακωνσταντίνου   Όλες οι λεπτομέρειες
Ο  οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνούσε την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), μετά από καταγγελίες μελών  της  για παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009,  διαβίβασε  τον φάκελο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Η ενέργεια αυτή σημαίνει ότι κ.  Πεπόνης, προσέκρουσε πάνω σε ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Για το λόγο αυτό, ως έχει υποχρέωση εκ του νόμου,  ζήτησε να  διαβιβαστεί  ο φάκελος στη Βουλή προκειμένου αυτή να προχωρήσει στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής  η οποία και θα αναζητήσει  ενδεχόμενες ευθύνες  του  τότε  πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά  και μελών της τότε κυβέρνησής.
Η υπόθεση αφορά καταγγελίες της καθηγήτριας Οικονομετρίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009. Η κ. Γεωργαντά υποστηρίζει ότι τον Νοέμβριο του 2010 η ΕΛΣΤΑΤ, δεχόμενη πιέσεις από την Eurostat, εμφάνισε το έλλειμμα του 2009 στο 15,4% από 12- 13% που ήταν, με στόχο να ληφθούν επιπλέον δυσμενέστερα οικονομικά μέτρα. Η κ. Γεωργαντά υποστηρίζει ότι η διόγκωση έγινε με την ταξινόμηση στη Γενική Κυβέρνηση των ΔΕΚΟ, χωρίς, όπως λέει, να έχουν προηγηθεί, όπως εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη, στατιστικές μετρήσεις.
Στο διαβιβαστικό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Πεπόνης αναφέρει ότι «από το σύνολο του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού (μάρτυρες και έγγραφα) και ιδίως από μαρτυρικές καταθέσεις, προέκυψαν στοιχεία σχέσιν έχοντα με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και πρόσωπα κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην κυβέρνηση της Ελλάδας».
Ο κ. Πεπόνης υποστηρίζει ότι σε πολλές από τις καταθέσεις που έλαβε «ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και ύπαρξη συναφώς και αφετέρου ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβέρνησης και των τότε αρμόδιων υπουργών Οικονομικών».
Υπενθυμίζουμε, ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύσταση μίας και μόνο Εξεταστικής Επιτροπής για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο.
Ήδη η ΝΔ ζήτησε την παραίτηση των εμπλεκομένων υπουργών
Η διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή προκάλεσε σάλο καθώς η ενέργεια του κ. Πεπονή συμπίπτει με την σφοδρή επίθεση του Κ. Σημίτη εναντίον της μνημονιακής πολιτικής του ΓΑΠ (Ο Σημίτης “θάβει” τον Γιώργο για το Μνημόνιο) αλλά και την προσπάθεια του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Προβόπουλου να αποστασιοποιηθεί από τις πολιτικές Παπανδρέου που οδήγησαν στο Μνημόνιο (Ο μετά την καταστροφή προφήτης, κ. Προβόπουλος).
Λέει μεταξύ άλλων ο κ. Σημίτης: «Η συμφωνία μεταξύ της ΟΝΕ και της Ελλάδας για την πολιτική, που οφείλει να εφαρμόσει η Ελλάδα, ώστε να της χορηγηθεί το σύνολο των δόσεων του συμφωνηθέντος δανείου, γνωστή ως Μνημόνιο, συντάχτηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση».
Και: «Οι συντάκτες του Μνημονίου παρέλειψαν να συναρτήσουν τους στόχους τους με τις πραγματικές εξελίξεις, να προβλέψουν δηλαδή ότι σε περίπτωση ύφεσης θα παρατείνεται αυτόματα ο χρόνος πραγματοποίησης των στόχων ή και θα περιορίζονται ορισμένες επιδιώξεις. Ήταν ένα πολιτικά μοιραίο λάθος. Η παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί το αρχικό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας παρά την ύφεση που επήλθε και να επιτείνει κατά πολύ την ύφεση», θα προσθέσει.
Ενώ, ο κ. Προβόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση, άφησε αιχμές για τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, με την επισήμανση ότι η πορεία της χώρας προς την κρίση στην οποία έχει περιέλθει δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως πριν αυτά αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις.

«Ρουκέτα» Σημίτη για Παπανδρέου και Μνημόνιο

Εντύπωση προκαλεί η κίνηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να προ - δημοσιεύσει κομμάτια της ομιλίας του που θα εκφωνήσει την προσεχή Δευτέρα στο Βερολίνο.


«Ρουκέτα» Σημίτη για Παπανδρέου και Μνημόνιο
Αυτό που προκάλεσε κυρίως σχόλια είναι όχι τόσο η ενέργεια του Κ. Σημίτη να αποκαλύψει μέρος της ομιλίας του, αλλά κυρίως το περιεχόμενο κάποιων αποσπασμάτων της, στα οποία αφήνει σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ αλλά και του ίδιου του πρώην πρωθυπουργούΓιώργου Παπανδρέου.


Τι υποστηρίζει ο Σημίτης;


Ότι το Μνημόνιο αποτελεί «πολιτικά μοιραίο λάθος», καθώς οι συντάκτες του παρέλειψαν να συναρτήσουν τους στόχους τους με τις πραγματικές εξελίξεις.


Στην ουσία «αδειάζει» τον Παπανδρέου για την διαπραγματευτική στάση που ακολούθησε όταν υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο, ενώ συμπληρώνει πως οι λάθος εκτιμήσεις της τότε κυβέρνησης και της τρόικας είχαν ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί το αρχικό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας παρά την ύφεση που επήλθε και να επιτείνει κατά πολύ την ύφεση.


«Ευθεία επίθεση στον Παπανδρέου»


Κύκλοι της Ιπποκράτους σχολίαζαν πως ο Κώστας Σημίτης στοχοποιεί τον Γιώργο Παπανδρέου προσωπικά για τις επιλογές του το κρίσιμο διάστημα πριν αλλά και μετά την υπογραφή του Μνημονίου.


Στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν πάντως πως δεν είναι «καινούργιες οι ενστάσεις του κ. Σημίτη για την διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση Παπανδρέου».


Μάλιστα παραπέμπουν στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα το «ΒΗΜΑ» τον Απρίλιο του 2011, όταν τότε τάραξε τα νερά με την πρόταση του για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.


Ήταν τότε που η κυβέρνηση Παπανδρέου και συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έβγαζαν «σπυριά» στο άκουσμα του όρου της αναδιάρθρωσης του χρέους, την οποία χαρακτήριζαν επικίνδυνη για την ελληνική οικονομία.


Ο Σημίτης σε εκείνη την συνέντευξη είχε αφήσει αιχμές για το υψηλό επιτόκιο με τον οποίο συμφώνησε να δανείζεται η κυβέρνηση Παπανδρέου και χαρακτήριζε αμφίβολη την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου βάση των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας.


Μετά από λίγους μήνες η αναδιάρθρωση ήρθε και σήμερα είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους κατά 50%


«Χτύπημα» μετά το ραντεβού στο Βερολίνο


Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι ο Κώστας Σημίτης ρίχνει τις βολές του μετά την συνάντηση που όπως σας είχε αποκαλύψει το newsbomb.gr είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Βερολίνο.


Σε εκείνο το ραντεβού η πλευρά Παπανδρέου είχε μείνει με την εντύπωση πως θα έχει την στήριξη που επιθυμεί σχετικά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης την διετία 2009 -2011 σχετικά με την ελληνική οικονομία. ΔΝΤ, CDS, Μνημόνια...
Πάντως ο Σημίτης στο Βερολίνο δεν αναμένεται να τοποθετηθεί και για τις δικές του μεγάλες ευθύνες, όταν ήταν πρωθυπουργός της χώρας

Ο άστεγος, το αδέσποτο και η αγκαλιά που συγκινούν όλο το Facebook



Ο άστεγος, το αδέσποτο και η αγκαλιά που συγκινούν όλο το Facebook (pic)

Μια πραγματικά συγκινητική φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Facebook συγκεντρώνοντας εκατοντάδες...
likes και shares αποδεικνύοντας πόσομεγάλη είναι η δύναμη της αγάπης.
Η φωτογραφία δείχνει έναν άστεγο, καθισμένο στο πεζοδρόμιο και στην αγκαλιά του ένας σκυλάκος που κοιμάται.
Ο άστεγος μάλιστα τον έχει κάτω που την κουβέρτα για να μην κρυώνει.
Πρόκειται για μια από τις φωτογραφίες στις οποίες η εικόνα έχει τόση δύναμη ώστε τα λόγια να φαίνονται περιττά.


Ο ένας ζει για τον άλλον και αντιμετωπίζουν μαζί την ίδια κατάσταση, ότι δεν έχουν στέγη και αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο. Και μοιράζονται μια ξεχωριστή αγκαλιά.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ο ΣΥΝ αναγνωρίζει το εθνικιστικό κόμμα των "τούρκων" της Θράκης


Τελικά, θα πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε για το κατά πόσο οι αντιμνημονιακοί πολιτικοί του Κοινοβουλίου μπορούν να κατανοήσουν την λέξη πατρίδα, πατριωτισμός και όλα τα παράγωγά τους... Δυστυχώς, ελάχιστα απέχουν από μία στομαχική διαμέσω του παχέως εντέρου εκκένωση αερίων (κοινώς κλανιά). Αφού, οι "βουβές" δράσεις που αναπτύσσουν, μπορεί να μην γίνονται γνωστές σύντομα, αλλά.....

όταν τελικά μαθαίνονται, αναδύουν φοβερή βρώμα!!!

Κάποιοι πολιτικοί, στην αγωνία τους να εξασφαλίσουν ψήφους, έχουν εγκληματίσει κατ' επανάληψη. Και το έγκλημά τους έχει γίνει απέναντι στην χώρα. Γιατί, μόνο ως έγκλημα μπορεί να νοείται η "συνεργασία" του ΣΥΝ (εκεί δεν είναι και ο "πατριώτης" Τσίπρας;) με τους πρακτορίσκους εθνικιστές της Θράκης και το κόμμα που ίδρυσαν (προλειαίνοντας πολύ δυσάρεστες εξελίξεις στην περιοχή) με την βοήθεια (ηθική και φυσικά χρηματική) της Άγκυρας.

Εμείς παραθέτουμε το παρακάτω άρθρο, προκειμένου να κατανοήσουν κάποιοι πως "ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός" και να είναι πολύ επιφυλακτικοί, επειδή στις ημέρες που ζούμε, δυστυχώς, απέναντι από το κακό μπορεί να βρίσκεται το χείριστο...
Επικίνδυνες πολιτικές ακροβασίες με το κόμμα του γνωστού εξτρεμιστή της Θράκης Αχμέτ Σαδίκ επιχειρεί ο Συνασπισμός. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "ο Χρόνος" ο ΣΥΝ και το κόμμα DEB έχουν ξεκινήσει συνομιλίες στην προσπάθεια των στελεχών του ΣΥΝ να προσελκύσει τους αγανακτισμένους πολίτες του κόμματος DEB.
Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα DEB ιδρύθηκε με σκοπό να προσεταιριστεί όσους δηλώνουν Τούρκοι και πιστεύουν στην αυτόνομη παρουσία τους στα πολιτικά αυτοδιοικητικά θέματα και όχι μόνο. Ουσιαστικά ο ΣΥΝ με την κίνηση του αυτό αναγνωρίζει ένα κόμμα που προωθεί την εθνική διάσταση των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη σε αγαστή συνεργασία με το τουρκικό κράτος.
Και για να μην υπάρχουν αυταπάτες για το τι πιστεύουν τα στελέχη του κόμματος DEB αρκεί να διαβάσει κανείς τα λόγια του προέδρου του Μουσταφά Αλί Τσαβούς. Όπως είχε δηλώσει ο Αλί Τσαβούς πρόεδρος του κόμματος DEB:
«Μια μέρα αυτοί, που αγνοούν εμάς, αυτοί που αγνοούν το μεγάλο τουρκικό έθνος, θα διαψευσθούν. Εμείς στεκόμαστε ορθοί και ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα. Ζούμε στη Δυτική Θράκη ως Τούρκοι και Τούρκοι θα μείνουμε! Θα ήθελα εκ μέρους της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων της Δυτικής Θράκης, να εκφράσω τις ευχές μου για τη μέρα του δασκάλου, τη μέρα όλων των δασκάλων μας, μνημονεύοντας πάνω απ’ όλα με σεβασμό, το μεγάλο δάσκαλο, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ”. 

Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίο Τύπου που είχε λόγους για να νομιμοποιήσει και την πολιτική του υπόσταση το DEB, πληροφορούμαστε ότι η συνάντηση έγινε στη νομαρχιακή επιτροπή Ξάνθης του ΣΥΝ το Σάββατο 7 Ιανουαρίου με τον αντιπρόεδρο Οζάν Αχμέτογλου όπου συμμετείχε και η πρόεδρος του τμήματος γυναικών του DEB, ιατρός Νέτζιλά Τσαβούς.
Εκεί τους υποδέχθηκαν εκτός του γενικού γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του Συνασπισμού στην Ξάνθη, Νίκου Καλιαμπάκα και των μελών της νομαρχιακής επιτροπής του Συνασπισμού και ο υποψήφιος βουλευτής του Συνασπισμού στον γειτονικό νομό, Χουσείν Ζεϊμπέκ.
Η κίνηση αυτή του ΣΥΝ προκαλεί πολλά ερωτηματικά καθότι μέχρι σήμερα ήταν γνωστή η θέση του κόμματος ενάντια στον εθνικισμό, την μισαλλοδοξία, και τον ρατσισμό. Φαίνεται ότι η ευαισθησία του κόμματος για τα παραπάνω θέματα αφορά μόνο ότι είναι ελληνικό ή προέρχεται από ελληνικούς κύκλους. Ας μην ξεχνάμε τις κινητοποιήσεις του ΣΥΝ κατά οτιδήποτε έχει να κάνει με τον εθνικισμό, το ρατσισμό και το σωβινισμό.
Όπως όμως αποδεικνύεται ποτέ δεν ασχολούμαστε για τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία που προέρχεται απο τα γειτονικά κράτην πόσο δε όταν μια συνεργασία με ανθρώπους που προωθούν τον τουρκιό εθνικισμό στην Θράκη μπορεί να φέρει περισσότερους ψήφους στις επερχόμενες εκλογές.

Τέλος, εμείς έχουμε να θέσουμε μία ερώτηση στους νεο-πατριώτες του ΣΥΝ:
Για πόσες ψήφους, ρε ομορφάντρες, είστε διατεθειμένοι να δώσετε και την Ήπειρο στην Αλβανία;

Συνάντηση με τον Α. Σαμαρά θα έχει σήμερα η τρόικα


Συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικας θα έχουν σήμερα στις 19.00 ο πρόεδρος της ΝΔ  Αντώνης Σαμαράς.Συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικας θα έχουν σήμερα στις 19.00 ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικας θα έχουν σήμερα στις 19.00 ο πρόεδρος της ΝΔ  Αντώνης Σαμαράς και το οικονομικό επιτελείο του κόμματος, στα κεντρικά γραφεία της λεωφόρου Συγγρού.
Για τη μείωση των εργαζόμενων στο δημόσιο κατά 150.000 μέχρι το τέλος του 2015 ενημέρωσε χθες τους εκπροσώπους της τρόικας επίσης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.
Έκανε λόγο για εξοικονόμηση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τις μειώσεις των αποδοχών που έχουν προηγηθεί.

«Παίζουν» οι Τούρκοι με… βάση Iσραηλινών στην Κύπρο


Τρομάζει τους Τούρκους το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί στρατιωτική βάση των Ισραηλινών στην Κύπρο και με προβοκάτσιες προσπαθούν να το κάψουν. Έτσι  κάνουν υπερπροβολή και «φούσκωμα» μιας γενικής αναφοράς της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz ότι ένα από τα δύο θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες είναι  κατά πάσα πιθανότητα το ισραηλινό αίτημα να επιτραπεί σε αεροσκάφη της χώρας να σταθμεύουν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.
Οι  τουρκικές δημοσιογραφικές προσεγγίσεις , ενδεχομένως μετά από διαρροές, κάνουν λόγο ότι ο επισκεπτόμενος την Κύπρο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, κ. Νετανιάχου, θα ζητήσει  από τους Κύπριους τη δημιουργία ισραηλινής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης .
Συγκεκριμένα:
-Η Turkiye,  με τον τίτλο « Η εχθρότητα κατά της Τουρκίας τους ένωσε», γράφει ότι ο Νετανιάχου που είναι εναντίον της Τουρκίας έτεινε κλάδο ελαίας στον «Ε/κ τομέα». Για πρώτη φορά ένας Ισραηλινός π/θ θα επισκεφθεί τον «Ελληνοκυπριακό τομέα» και θα συζητήσει με τους «Ε/κ ηγέτες» την ασφάλεια του φυσικού αερίου και του πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Νετανιάχου θα ζητήσει επίσης από τους Ελληνοκυπρίους δημιουργία ισραηλινής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης .
-Η Aksam κάνει αναφορά στο θέμα,  με τον τίτλο « Ο Νετανιάχου θα ζητήσει βάση για το Ισραήλ στον Ελληνοκυπριακό τομέα» και κάνει μνεία στο σχετικό δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz .
Οι άλλες εστιάζουν στην επίσκεψη που χαρακτηρίζουν έκπληξη…

Για να μην ξεχνάμε..."Αντρίκος : Ζωή μήπως είναι καλύτερα να παραιτηθείς;; "


Κανένας δεν έπαθε τίποτα από την επανάληψη....
Ας θυμηθούμε τις αποκαλύψεις της κ. Γεωργαντά υπαλλήλου της ΕΛΣΤΑΤ, τον περασμένο Σεπτέμβριο για τις μεθοδεύσεις και το μαγείρεμα του χρέους.
Τι ζητάει τώρα ο Αντρίκος για να σωθούν!!!!
Δείτε το βίντεο

Ο Ήλιος της Βεργίνας - Η Ιστορία του αρχαίου Ελληνικού συμβόλου



(φώτο: Ελληνικός αμφορέας του 560 π.Χ. που απεικονίζει την θεά Αθηνά με τον Ερμή.
Βλέπουμε χαρακτηριστικά, τον Ήλιο της Βεργίνας, πάνω στην ασπίδα της θεάς Αθηνάς.)

Ο Ήλιος της Βεργίνας (αλλιώς "Αστέρι της Βεργίνας") είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Αρχαίους Έλληνες. Αν και ο Ηλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο Πανελλήνιο, έγινε διάσημος λόγω των Μακεδόνων, οι οποίοι το χρησιμοποίησαν ως σύμβολο της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας. 

Ο τυπικός Ήλιος της Βεργίνας, αποτελείται απο 16 ακτίνες. Μπορούμε επίσης να τον δούμε και με 12 ή ακόμα και 8 ακτίνες του Ήλιου. Ο Ήλιος με τις δεκαέξι ακτίνες αντιπροσωπεύει τα εξής: Οι 4 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία της φύσης, ΓΗ - ΘΑΛΑΣΣΑ - ΦΩΤΙΑ - ΑΕΡΑΣ και οι υπόλοιπες 12 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τους 12 Θεούς του Ολύμπου.
(Δείτε την χαρακτηριστική εικόνα αριστερά, που επεξηγεί τις ονομασίες των 16 ακτίνων.)

Ο Ήλιος της Βεργίνας, κατά κυριότητα συμβολίζει κάτι το παρθένο. Γι'αυτό και συνήθως βλέπουμε το αρχαίο αυτό Ελληνικό σύμβολο, στην παρθένο θεά Αθηνά. Αλλα και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, μπορεί να ταυτοποιηστεί και με τον θεό Απόλλωνα

Ο Ήλιος της Βεργίνας αποτέλεσε ενα κοινό σύμβολο της αρχαίας Ελλάδας και το βρίσκουμε σε κέρματα, αγγεία, τοιχογραφίες και αγάλματα, πολύ πριν το Μακεδονικό βασίλειο και την δυναστεία των Αργεάδων.

Δεκαεξάστεροι και Οχτάστεροι Ήλιοι παρουσιαζονται συχνα σε Ελληνιστικά νομίσματα και ασπίδες της Περιόδου. Επίσης υπαρχει και αριθμός απεικονίσεων Αθηναίων Οπλιτών να φέρουν ενα πανομοιότυπο δεκαεξάκτινο σύμβολο στη πανοπλία τους, απο τον 6ο π.Χ. αιώνα ,καθώς και σε νομίσματα, απο τη νησιωτική μεχρι την ηπειρωτική Ελλάδα, όπως στη Κέρκυρα, εύρημα 5ου π.Χ. αιώνα, Λοκρίδα, 4ο π.Χ. αιώνα.

Μετά την ένωση των Ελλήνων υπο την αρχηγεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Ήλιος της Βεργίνας αποτέλεσε το κύριο σύμβολο της Ελληνικής εθνογέννεσης.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά στοιχεία με εικόνες, που δείχνουν οτι στο σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας αποτέλεσε ένα απο τα αρχαία σύμβολα της Ελλάδος, πολύ πριν την άνοδο του Ελληνικού βασιλείου της Μακεδονίας. Δεκάδες νομίσματα, αγγεία κ.α που φέρουν το σύμβολο, βρέθηκαν σε πάρα πολλά αλλα μέρη της Ελλάδος, εκτός της Μακεδονίας. Επιπλέον, θα κάνουμε και μια μικρή ιστορική αναδρομή, για να δούμε την εξέλιξη αυτού του συμβόλου μέσα στον χρόνο:





2000 π.Χ.: Αυτή είναι η στιγμή όπου οι αρχαίοι Έλληνες, άρχισαν πρώτοι να χρησιμοποιούν αυτο το σύμβολο του Ηλίου. To σύμβολο δεν είχε τυποποιηθεί ακόμα με την πρώιμη μορφή του.780 π.Χ.: .Έχει αρχίσει πλέον η χρήση του συμβόλου. Το ακόλουθο έργο τέχνης δείχνει την μάχη της Τροίας. Μπορούμε να δούμε καθαρά το σύμβολο πάνω στον πολεμιστή, όπως βρέθηκε στο νησί της Μυκόνου.



780 π.Χ.: Βλέπουμε ανασκαφές που απεικονίζουν μεταξύ άλλων και Σπαρτιάτες οπλίτες, οι οποίοι φέρουν στις ασπίδες τους, το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας .6ος αιωνας π.Χ.: .Αμφορέας της αρχαίας Λακωνίας (Σπάρτη) που δείχνει καθαρά στο κέντρο του, τον Ήλιο της Βεργίνας στην σημερινή του μορφή. Ο αμφορέας, σήμερα βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.



6ος αιώνας π.Χ.: Ο Αχιλλέας και ο Αίας ξεκουράζονται κατα την διάρκεια του Τρωικού πολέμου, με ένα παιχνίδι ζαριών. Στις ενδυμασίες τους υπάρχουν πολλά σύμβολα του Ηλίου με 8 ακτίνες.560 π.Χ.:  Απεικόνιση της επιστροφής του Ηφαίστου σε αρχαίο Ελληνικό αμφορέα. Το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας με 16 ακτίνες.



525 π.Χ.: Ηρακλής και Λερναία Ύδρα.520 π.Χ.: Ο Οδυσσέας τυφλώνει τον Κύκλωπα.500 π.Χ.:  Αρχαίος Ελληνικός αμφορέας.



4ος αιωνας π.Χ.: Έλληνας οπλίτης εναντίων Πέρση στρατιώτη.480 π.Χ.: Η θεά Αθηνά με το σύμβολο στον ώμο.4ος αιωνας π.Χ.: Έλληνας οπλίτης εναντίων Πέρση στρατιώτη.




Το αστέρι της Βεργίνας στο Βασιλικό τάφο του Φιλίππου Β'. (Μουσείο Βεργίνας)