Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ... ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΒΗΝΕΙ (ΕΔΩ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!)


Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, τετέλεσται. Μουσείο Μακεδονικού αγώνα, κλείνει, ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, κλείνει, εφημερίδα Μακεδονία κλείνει, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, έτοιμη για λουκέτο λόγω φόρων και τελών.....Εμείς, χρόνια σας προετοιμάζουμε. Και εφιστούμε ακόμη μια φορά την προσοχή σας. Το τέλος της Μακεδονίας ως λέξη, θα έρθει όταν με πρόσχημα "συγχωνεύσεις" θα εξαφανίσουν το ισχυρότερο brand name της Μακεδονίας:
(taxalia)

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το University of Macedonia και τα μάτια σας !!!






Μπορεί ένας παράνομος πρωθυπουργός να αποφασίζει νόμιμα;;;


3 1 6 thumb large 300x222 Μπορεί ένας παράνομος πρωθυπουργός να αποφασίζει νόμιμα;
Το ερώτημα είναι σαφώς ρητορικό, αφού η παρανομία δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ποτέ, όσες παρεμβάσεις και αν γίνουν για να «χρυσώσουν το χάπι». Πολλά έχουν λεχθεί και ακόμη περισσότερα έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα, μετά την τοποθέτηση στην πρωθυπουργία του Λουκά Παπαδήμου. Βέβαια, ενώ είναι μία σαφής τοποθέτηση, τα όργανα της κυβερνητικής προπαγάνδας διακατεχόμενα από επιλεκτική λήθη, παραβλέπουν την εξόφθαλμη παρανομία και προσπαθούν να ωραιοποιήσουν το εκτρωματικό πολίτευμα της χώρας και ταυτόχρονα καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για να μας πείσουν για την αναγκαιότητα, την σπουδαιότητα του έργου που έχει αναλάβει ο Λουκάς Παπαδήμος.
Όμως, γιατί είναι παράνομος ο σημερινός πρωθυπουργεύων; Αν και οι πραξικοπηματικές πολιτικές έχουν καταστεί μέρος της ημερησίας διατάξεως λειτουργίας των Ελληνικών κυβερνήσεων, η παρανομία ή όχι του σημερινού πρωθυπουργού είναι η πρώτη ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί, για να μπορέσουμε στη συνέχεια να προσεγγίσουμε την αναγκαιότητα του εγχειρήματος – πολιτικού πραξικοπήματος που έλαβε χώρα στην Ελλάδα του 2011.
Αρχικά, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως ο Λουκάς Παπαδήμος «φυτεύτηκε» στην πρωθυπουργική καρέκλα. Τοποθετήθηκε κατά παράβαση του Ελληνικού Συντάγματος, το οποίο ορίζει σαφέστατα πως όταν μία λειτουργούσα κυβέρνηση δηλώσει ανίκανη να συνεχίσει να κυβερνά, τότε ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και υποβάλλει την παραίτηση της κυβερνήσεώς του. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει εκλογές, αφού προηγουμένως δημιουργηθεί μία υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα λειτουργήσει μόνο για διαδικαστικά θέματα ενώ θα προετοιμάσει και θα φροντίσει για την δημοκρατική διεξαγωγή των εκλογών. Αυτό, τουλάχιστον, γράφεται στο Ελληνικό Σύνταγμα. Και αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του Λουκά Παπαδήμου, τον οποίο τοποθέτησε ο Γιώργος Παπανδρέου στη θέση του πρωθυπουργού, έχοντας –φυσικά- την σύμφωνη γνώμη του Αντώνη Σαμαρά, του Γιώργου Καρατζαφέρη και της Ντόρας Μπακογιάννη. Η πολιτική συμφωνία δεν έγινε τόσο για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, όσο για την κοινή συναινέσει παραβίαση του Συντάγματος. Έτσι λειτούργησαν τα κόμματα που «σώζουν» την χώρα. Ως συμμορίες που συμφωνούν να μην ανοίξει μεταξύ τους πόλεμος, σε μία έσχατη προσπάθεια διάσωσής τους…!
Η αντισυνταγματικότητα στην τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου, όμως, δεν αποτελεί την μοναδική παραβατική συμπεριφορά –και άρα έκνομη λειτουργία του ως πρωθυπουργού- του ένοχου πολιτικού συστήματος. Στο πρόσωπο ιδιαίτερα του Λουκά Παπαδήμου υπάρχει και άλλο σοβαρότατο νομικό αλλά και ηθικό πρόβλημα. O σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν είναι αιρετός. Και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός. Αν όμως –λόγω της αναγκαιότητας- τολμήσουμε να παρακάμψουμε το περί «αιρετού», τότε παρατηρώντας την ιδιότητα του τραπεζίτη, διαπιστώνουμε πως υπάρχει μία πολύ σοβαρή διεθνής νομική παράβαση. Πώς είναι δυνατόν να αποτελεί υψηλό στέλεχος των τραπεζών που πιέζουν και απειλούν και με απώλεια της εθνικής κυριαρχίας την Ελλάδα για την αποπληρωμή του χρέους της και ταυτόχρονα να είναι και πρωθυπουργός της Ελλάδας, δηλαδή υποχρεωμένος να λειτουργήσει κατά των τραπεζικών συμφερόντων; Η προφανής σύγκρουση συμφερόντων καθιστά διεθνώς παράνομη την τοποθέτησή του στην πρωθυπουργία και επιβάλει την άμεση απομάκρυνσή του από αυτήν. Με δεδομένο μάλιστα πως ο Λουκάς Παπαδήμος αποδέχθηκε τη θέση του πρωθυπουργού για 100 ημέρες (έστω και για 2 χρόνια) κι έχοντας ημερομηνία λήξης στον πρωθυπουργικό θώκο, τίνος τα συμφέροντα θα προτάξει στην λειτουργία του ως πρωθυπουργός; Θα παραμερίσει την καριέρα του ως υψηλόβαθμου τραπεζικού στελέχους για 100 ημέρες πρωθυπουργίας στην Ελλάδα; Υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα καταστρέψει το μέλλον του και θα προτιμήσει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα (που μέχρι πριν λίγο καιρό υπηρετούσε), προκειμένου να πολεμήσει υπέρ των δικαίων της Ελλάδας; Κοιτάζοντάς τον, μπορούμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο;
cf80ceb1cf80ceb1ceb4ceb7cebc Μπορεί ένας παράνομος πρωθυπουργός να αποφασίζει νόμιμα;



















Ο Λουκάς Παπαδήμος, πέρα από τραπεζίτης που «κατέφθασε» για να σώσει την Ελλάδα, ήταν και υπάλληλος –για την ακρίβεια οικονομικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.Ήταν δηλαδή ο άνθρωπος εκείνος που συμβούλευσε τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις και να εφαρμόσει την συγκεκριμένη απολύτως αποτυχημένη οικονομική πολιτική που έφθασε την Ελλάδα στην ανάγκη να την «σώσει» ο Λουκάς Παπαδήμος!!! Μάλιστα, απολύθηκε από σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου την προηγούμενη ημέρα ανάληψης των νέων καθηκόντων του ως πρωθυπουργός!!! Δεν είναι διόλου οξύμωρο, άραγε, που σήμερα πρέπει να εμπιστευτούμε τον οικονομικό σύμβουλο – υπάλληλο που είναι υπεύθυνος για την καταστροφή μίας χώρας μέσα σε δύο μόλις χρόνια; Δεν είναι παράξενο να αποδεχτούμε πως σήμερα ο Λουκάς Παπαδήμος θα λειτουργήσει κατά των οικονομικών συμβουλών που μέχρι πριν λίγες ημέρες έδινε στον Γιώργο Παπανδρέου; Δεν θέλω φυσικά να σκέφτομαι πως αυτές οι συμβουλές του ενδέχεται να εμπεριείχαν δόλο, αλλά η δική μας -κοινή λογική- μπορεί να επιτρέψει τον συγκεκριμένο άνθρωπο να χειριστεί την διάσωσή μας; Προφανώς όχι…

Μετά τα παραπάνω, γίνεται απολύτως σαφές πως ο σημερινός πρωθυπουργός δεν μπορεί αν συνεχίσει να βρίσκεται στην θέση που του «δόθηκε». Δεν μπορεί να λειτουργήσει έχοντας την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Εάν σκεφθούμε, μάλιστα, πως ο Λουκάς Παπαδήμος και η κυβέρνησή του έχουν τοποθετηθεί για να υπογράψουν μία δανειακή σύμβαση (που δεν έχει γραφτεί ακόμη, άρα θα υπογράψουν σε λευκή σελίδα) που θα μετατρέψει το υπό του Ελληνικού Δικαίου Ελληνικό ομολογιακό χρέος σε ομολογιακό χρέος υπό το Βρετανικό Δίκαιο, υπογράφοντας ουσιαστικά την πλήρη υποθήκευση της χώρας υπέρ των τραπεζιτών και των οικονομικών εκβιαστών – τρομοκρατών μας, ίσως γίνεται επιτακτικότερη η άμεση αποχώρηση – αποπομπή του Λουκά Παπαδήμου από την πρωθυπουργία. Μία τέτοια απόφαση πρέπει να την πάρει ο Ελληνικός λαός. Κανένας άλλος. Οποιοσδήποτε συμμετέχει με τον οιονδήποτε τρόπο στον παραγκωνισμό του λαού, στην καταπάτηση του Συντάγματος και στην υποθήκευση – ξεπούλημα της χώρας, συμμετέχει σε πράξη εθνικής προδοσίας και ως τέτοιος θα αντιμετωπισθεί.
Φληναφήματα του τύπου «για το καλό της πατρίδας», «για να μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις» (και άλλες τέτοιες ποταπές φαιδρότητες) εκστομίζονται μόνο από εκείνους που έχουν συμφωνήσει στην κατοχή της πατρίδας μας από «δάνειες δυνάμεις» και στον εξανδραποδισμό των Ελλήνων πολιτών. Με ένα πολιτικό σύστημα που λειτουργεί με κανόνες μαφίας, με μία κυβέρνηση που υπήρξε προϊόν βιασμού του Συντάγματος και με έναν πρωθυπουργό που –στην καλύτερη περίπτωση- είναι παράνομος έως και επικίνδυνος, πολύ φοβούμαι πως το Γουδί σε λίγο καιρό θα μοιάζει σαν διάσωση των πολιτικών, αφού η λαϊκή οργή που σωρεύεται μάλλον είναι προφανές πως δεν θα δώσει ικανό χρόνο παρέμβασης της Δικαιοσύνης…

Συνελήφθη ο γιος του Καντάφι!!!!


Ο γιος του Λίβυου πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ- Ισλάμ, συνελήφθη στα νότια της Λιβύης, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ αλ Αλάγκι.


"Ο Σάιφ αλ- Ισλάμ, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, συνελήφθη στη νότια Λιβύη" δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

24h.gr

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Πέραμα


Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει εργάτης που μετά από πτώση από θαλαμηγό, νοσηλεύεται στο Θριάσιο με σοβαρά τραύματα. Αναζητείται ο πλοιάρχος. Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του συνεργείου

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο ένας 41χρονος, μέλος ιδιωτικού συνεργείου, ο οποίος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από θαλαμηγό, η οποία είχε...
ανελκυστεί στη ξηρά στο ναυπηγείο της Ψαρού στο Πέραμα για επισκευαστικές εργασίες.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Περάματος, την ώρα που συνέβη το ατύχημα, στη θαλαμηγό Allure με σημαία νησιών Μάρσαλ, γίνονταν εργασίες για το κλείσιμο της πρυμναίας θύρας του σκάφους.

Από το λιμεναρχείο Περάματος συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού συνεργείου που πραγματοποιούσε τις επισκευαστικές εργασίες στη θαλαμηγό, ο οποίος μετά την κατάθεσή του αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Επίσης αναζητείται ο πλοίαρχος του πλοίου.

news247.gr

Περνάμε από μια μορφή καπιταλισμού σε μιαν άλλη


 Περνάμε από μια μορφή  καπιταλισμού σε μιαν άλλη
Είμαστε σε φάση μετάβασης από μια μορφή του καπιταλισμού σε μια άλλη μορφή του, γενικότερη και παγκοσμιοποιημένη. Περνάμε στον απόλυτο καπιταλισμό. Η Ελλάδα είναι μόνο ένας αδύναμος κρίκος, το καλύτερο πειραματόζωο πριν από την Ιταλία και την Ισπανία. Αυτό τονίζει ο Ιταλός μαρξιστής φιλόσοφος Κονστάντσο Πρέβε σε συνέντευξή του στην «Ε».
Σήμερα υπάρχει η προοπτική της εθνικής απελευθέρωσης, όπως έγινε στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου, λέει ο ελληνομαθής Ιταλός φιλόσοφος Κονστάντσο Πρέβε
Υπογραμμίζει ότι ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να αποδεχτεί το δημοψήφισμα και να ψηφίσει όχι, για να αντισταθεί σε μια Ευρώπη-τέρας. Τάσσεται υπέρ μιας ομοσπονδίας ευρωπαϊκών λαών και στηλιτεύει την απουσία των διανοούμενων.
**Κύριε Πρέβε, κατά την αντίληψή σας, τι είναι αυτό που βιώνουμε στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια που ξέσπασε η κρίση;
**Στην Ελλάδα υπάρχει τώρα μια μεγάλη κρίση του καπιταλισμού, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι είναι σωστή η ορολογία κρίση του καπιταλισμού. Είμαστε σε φάση μετάβασης από μια μορφή του καπιταλισμού σε μια άλλη μορφή του, γενικότερη και παγκοσμιοποιημένη. Γι' αυτό πιστεύω ότι θα περάσουμε από μια μορφή του καπιταλισμού σε μιαν άλλη. Από έναν ευρωπαϊκό καπιταλισμό, κεϊνσιανό, του Μπίσμαρκ, του Ντε Γκολ, των συνδικάτων, σε μια καθαρή μορφή του καπιταλισμού, αγγλοσαξονική, αμερικανική, σε έναν απόλυτο καπιταλισμό. Η Ελλάδα είναι μόνο ένας αδύναμος κρίκος, το καλύτερο πειραματόζωο, για να περάσουμε μετά στην Ιταλία και κατόπιν στην Ισπανία. Η Πορτογαλία είναι ιδιαίτερη περίπτωση γιατί είναι μια αγροτική κοινότητα συνηθισμένη στη φτώχεια. Οχι στη μιζέρια, στη φτώχεια.
* Ποια είναι η γνώμη σας για τη συμπεριφορά της Γερμανίας;
* Λαμβάνω και διαβάζω ελληνικές εφημερίδες και παρατηρώ ότι χρησιμοποιούν την ορολογία Τέταρτο Ράιχ για τα πάντα. Η Γερμανία είναι η μηχανή της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης ολόκληρης της Ευρώπης. Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε αναλογίες με το Τρίτο Ράιχ με τον Μπίσμαρκ ή κάτι τέτοιο.
* Ποια είναι η άποψή σας για τον Γιώργο Παπανδρέου ως πολιτικό;
* Πιστεύω ότι ο Παπανδρέου ήταν μόνο κληρονόμος μιας μεγάλης οικογένειας και αυτό δεν είναι σοβαρό για μια μεγάλη χώρα. Εγώ πιστεύω ότι ο Παπανδρέου έκανε πολύ καλά όταν πρότεινε το δημοψήφισμα. Το ξέρω ότι το έκανε για πολιτικούς λόγους, ως μανούβρα, δεν είμαι αφελής. Αλλά πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να αποδεχτεί το δημοψήφισμα και να ψηφίσει όχι. Και για αυτό η ολιγαρχία της Ευρώπης φοβήθηκε τρομερά. Γιατί η ολιγαρχία δεν έχει φόβο για τις ομαλές εκλογές.
* Τα άλλα κόμματα;
* Δεν υπάρχει κατά την άποψή μου Δεξιά και Αριστερά. Τώρα υπάρχει ένα πρόβλημα της Ελλάδας ως έθνους, όχι μόνο του ελληνικού λαού. Πιστεύω ότι οι ομαλές εκλογές δεν είναι τίποτε. Και πιστεύω ότι κάθε κυβέρνηση θα πει ναι, είτε αυτός είναι Παπαδήμος είτε είναι Μόντι. Τώρα υπάρχει ένα κόμμα των οικονομολόγων εναντίον ενός κόμματος των πολιτικών. Και το κόμμα των πολιτικών σημαίνει εθνική κυριαρχία πάνω στην οικονομία. Το κόμμα των οικονομολόγων σημαίνει απόλυτη κυριαρχία της οικονομίας, δηλαδή της στρατηγικής του απόλυτου καπιταλισμού.
* Υπάρχει θέση για τη δημοκρατία στην εποχή των αγορών;
* Εγώ πιστεύω στη δημοκρατία. Στην κληρονομιά των αρχαίων Ελλήνων. Δημοκρατία σημαίνει βούληση του λαού. Αν ο λαός δεν μπορεί να αποφασίσει για τα κοινά, τα δημόσια προβλήματα, τότε δεν υπάρχει δημοκρατία. Οι κυρίαρχες τάξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι αφοσιωμένες στο πρόγραμμα του απόλυτου καπιταλισμού αμερικανικού τύπου, αμερικανικού μορφώματος.
**Μπορεί να υπάρξει μια Ευρώπη των λαών;
* Δεν θα ήμουν υπέρ της Ευρώπης των λαών στιλ Ντε Γκολ. Θα ήμουν υπέρ μιας ομοσπονδίας των ευρωπαϊκών λαών, αυτό θα ήταν το ιδανικό. Ναι, η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, δεν ανήκει στη Δύση όπως έλεγε ο παλιός Καραμανλής. Κατά την άποψή μου η Δύση είναι κάτι κακό, κάτι άσχημο. Ενώ η Ευρώπη είναι κάτι καλό. Είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, αλλά η Ευρώπη τώρα έχει μεταμορφωθεί σε ένα τέρας.
Εθνική απελευθέρωση
* Ποιο ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η σημερινή Αριστερά;
* Κατά την άποψή μου η Αριστερά τώρα δεν μπορεί να μιλάει για κομμουνισμό, για επανάσταση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει τώρα προοπτική επανάστασης και κομμουνισμού. Υπάρχει μόνο προοπτική, ίσως, εθνικής απελευθέρωσης. Οπως και στην περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οπως όταν η Ελλάδα έλεγε όχι στον Μουσολίνι, και τώρα η Ελλάδα θα πρέπει να αντισταθεί.
* Σε τι πρέπει να αντισταθεί;
**Θα πρέπει να αντισταθεί σε μια Ευρώπη η οποία έχει μεταμορφωθεί σε τέρας. Ισως η Ευρώπη σε 10-20 χρόνια να είναι καλύτερα. Ισως. Χωρίς αντίσταση τα μέτρα θα είναι πάντα χειρότερα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Χωρίς την αντίσταση του λαού στις πλατείες, θα ήταν χειρότερα.
* Ποια είναι η σχέση της ιταλικής κρίσης με την ελληνική, την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια κρίση;
* Η Ιταλία είναι δυνατή γιατί έχει βιομηχανική υποδομή, αλλά έρχεται και η ώρα της. Ο Μπερλουσκόνι δεν μπορούσε να περάσει σκληρά μέτρα γιατί πάντα τον ψηφίζουνε τα μεσαία στρώματα. Τα μεσαία στρώματα είναι τώρα μέσα στη θύελλα. Ο Μπερλουσκόνι έπρεπε να δώσει τις διαταγές του καπιταλισμού για να απελευθερωθούν όλα τα επαγγέλματα. Και δεν μπορούσε να το κάνει. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο μια δικτατορία των αγορών. Μια δικτατορία των οικονομολόγων, οι οποίοι είναι όργανα. Είμαστε σε τέτοια κατάσταση. Αυτό κατέστρεψε τον Μπερλουσκόνι και όχι τα σκάνδαλα, οι πόρνες και οι δικαστές.
* Ποιος είναι ο ρόλος της διανόησης στην κρίση;
* Ως φιλόσοφος και ιστορικός θεωρώ ότι ζούμε μεγάλη πολιτιστική κρίση από την οποία οι διανοούμενοι στην Ευρώπη απουσιάζουν. Διότι οι διανοούμενοι είναι αριστεροί και μιλάνε για κομμουνισμό, για τον οποίο δεν υπάρχει προοπτική κατά την άποψή μου και είναι μόνο όνειρα. Δεν αγαπώ αυτή τη λέξη, διανοούμενοι. Διανοούμενοι είναι μια κοινωνική ομάδα που ο Πιερ Μπουρντιέ έχει ορίσει ως κυριαρχούμενο μέρος της κυρίαρχης τάξης.
* Βλέπετε στο μέλλον κάποια εξέγερση των λαών;
* Δεν λέω ούτε όχι ούτε ναι. Αυτό είναι μια δυνατότητα. Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Διότι αυτό είναι σίγουρο ότι θα γίνει στο μέλλον.
* Δεν υπάρχει λοιπόν ελπίδα για έξοδο από την κρίση;
* Η ελπίδα των λαών και της ανθρωπότητας υπάρχει πάντα. Δεν ξέρω ποια θα είναι η ελπίδα η συγκεκριμένη έπειτα από λίγα χρόνια. Τα μικρά κομμουνιστικά κόμματα, όπως αυτό της Ελλάδας, έχουν θετικό ρόλο. Εγώ δεν συμφωνώ με τις αντιλήψεις για το σταλινισμό που έχει το ΚΚΕ. Συμφωνώ περισσότερο με τις αντιλήψεις του Ευτύχη Μπιτσάκη. Πιστεύω ότι επίσης και ο Θεοδωράκης είχε δίκιο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα ήμουν οπαδός της «Σπίθας» αν ήμουν Ελληνας.
Η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα. Αλλά δεν μπορεί να τη βοηθήσει με τα διατάγματα. Η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρώπης. Βλέπω την Ελλάδα σαν δεύτερη χώρα μου και με ενδιαφέρουν όχι μόνο τα ερείπιά της, όχι μόνο η Ακρόπολη, όχι μόνο τα μνημεία, με ενδιαφέρει η τύχη και το μέλλον του ελληνικού έθνους. Και δεν είμαι μόνος στην Ευρώπη. Είμαστε πολλοί που έχουμε αυτό στο μυαλό μας.
* Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αισθάνεται ότι ταπεινώνεται.
* Είναι μια ταπείνωση μπροστά στην ολιγαρχία και όχι στους Ευρωπαίους, οι οποίοι αισθάνονται, όπως και εγώ, ότι αγαπάνε την Ελλάδα. Και πρέπει να πω ότι για να αγαπήσεις κάποιον πρέπει να τον ξέρεις.
Ο Κονστάντσο Πρέβε γεννήθηκε στη Βαλέντσα στη βόρεια Ιταλία το 1943. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Φιλοσοφία και Νεοελληνικά στα πανεπιστήμια του Τορίνο, του Παρισιού και της Αθήνας. Εχει συγγράψει πάνω από 40 βιβλία φιλοσοφικού περιεχομένου που έχουν δημοσιευτεί στην Ιταλία και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και στα ελληνικά. Ζει και εργάζεται στο Τορίνο. Αριστερός στην ιστορία του, μεγάλος φίλος της Ελλάδας, πληθωρικός και ανεξάντλητος, ο Πρέβε έχει ευρύτατη παιδεία που συνδυάζει τη βαθιά φιλοσοφική γνώση με την ιστορία, την πολιτική και την οικονομία, τον πολιτισμό και την κοινωνία. Σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς Ευρωπαίους μαρξιστές στοχαστές. *
ΠΗΓΗ: troktiko

Ο νέος tablet υπολογιστής της Microsoft.


Full HD οθόνη αφής 40 ιντσών που αναγνωρίζει 50 αγγίγματα τη φορά

Η multitouch τεχνοτροπία που εισήγαγε η Apple στο κόσμο της τεχνολογίας φαίνεται να καθιερώνεται για τα καλά. Η Microsoft με το νέο της προϊόν περνάει αυτή τη τεχνολογία σε ένα νέο στάδιο.

Η επόμενη γενιά του tablet «Surface» θα διαθέτει οθόνη αφής 40 ιντσών, και θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει 50 «αγγίγματα» τη φορά. Επιπλέον θα αντιλαμβάνεται τόσο το δάχτυλο όσο και γραφίδες και οτιδήποτε άλλο θα αγγίζει την οθόνη του.

Η Full HD οθόνη του διαθέτει ένας πλήρως ενισχυμένο υπολογιστή Windows –και είναι μόνο 4 ίντσες παχύς.


Η οθόνη λειτουργεί με ακτίνες φωτός, οι οποίες στέλνονται στην επιφάνεια της οθόνης, και με την αναγνώριση ενός αγγίγματος στέλνονται πίσω σε ειδικά στρώματα αισθητήρων και εφαρμόζουν την εντολή.


Επιπλέον, μπορεί να ανιχνεύσει όχι μόνο τα δάχτυλα, αλλά οποιαδήποτε αντικείμενα πάνω στο τραπέζι - ενώ οι άλλες τεχνολογίες αφής περιορίζονται στα αντικείμενα που μπορούν να ανιχνεύσουν.

Για παράδειγμα, αγγίζοντας μια οθόνη του iPhone με ένα στυλό δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Το tablet διατίθεται με εφαρμογές, οι οποίες επιτρέπουν στα παιδιά να ζωγραφίσουν ή να σχεδιάσετε απευθείας στην οθόνη - ή ακόμα και να επεξεργαστείτε φωτογραφίες και να τις αποστείλετε στο Facebook.


Το προηγούμενο Surface tablet της Microsoft ήταν ημι-διαφανές, και η οθόνη αφής λειτουργούσε με κάμερες που βρίσκονταν κάτω από την οθόνη.

Στην CES 2011, η Microsoft παρουσίασε την επόμενη γενιά της τεχνολογίας Microsoft Surface PixelSense ™, η οποία δίνει στο LCD πάνελ τη δυνατότητα να αναγνωρίζει την αφή χωρίς τη χρήση των καμερών.

Η οθόνη μπορεί να κρεμαστεί σε έναν τοίχο και η συσκευασία περιλαμβάνει «πόδια» για να το χρησιμοποιείτε σαν τραπέζι.


newsbeast.gr

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Νεοκλής Σαρρής.


Διαφημίσεις GoogleOn-Line ΧρηματιστήριοΣυναλλαγές Μετοχών, Δεικτών, Forex. Plus500 Δωρεάν Επίδειξης. Μπόνους!www.Plus500.grΠτήσεις για ΓαλλίαΑεροπορικά εισιτήρια στις καλύτερες τιμές. Κάνε κράτηση τώρα!airtickets.gr
Την Τρίτη στις 3 το μεσημέρι από το Πρώτο Νεκροταφείο η κηδεία του καθηγητή Νεοκλή Σαρρή που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο τα ξημερώματα σε ηλικία 71 ετών.

Ο Νεοκλής Σαρρής ήταν καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής.

Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης,
Αθηνών και Γενεύης. Διετέλεσε σύμβουλος επί των πολιτικών υποθέσεων του Αοιδιμου Οικουμενικού Πατριάρχου Κύρου Αθηναγόρα. Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Ζίγδη στην Προεδρία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ).

Έχει διατελέσει καθηγητής παραγωγικών και ανωτέρων Σχολών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ως πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος ασχολούταν ιδιαίτερα με τα ελληνοτουρκικά θέματα.

Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής, συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αναγέννηση, τοποθετημένος στην τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος. 

ΠΗΓΗ:ΣΚΑΙ

Αυτή την κυβέρνηση ήθελες Αλέξη Παπαχελά;;;


Η «Μαφία των 300 της Βουλής» άφησε ανέπαφα τα δικά της προνόμια όπως δείχνουν τα στοιχεία του νέου προυπολογισμού.

Το Κανάλι της Βουλής με τους πολυθεσίτες δημοσιογράφους που κοστίζει εκατομμύρια στον ελληνικό λαό εξακολουθεί να λειτουργεί.

Η ΕΡΤ που φιλοδοξούσε να κλείσει ο Μόσιαλος ζει και βασιλεύει.

Ο Βορίδης και ο Ρέππας εισηγούνται να μην ισχύσει η εφεδρεία. 

Kαι να μην ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα.

Ενώ ο Παπαδήμος κάνει κυβέρνηση με 50 νοματαίους και ζει στη σκιά του Βενιζέλου των χαρατσιών και του ψεύδους.;


Με απλά λόγια οι ίδιοι μαλάκες, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, θα εξακολουθήσουν να αιμορραγούν για να ταίζουν το υπερτροφικό Δημόσιο.

Αυτή τη κυβέρνηση ήθελες Αλέξη Παπαχελά;

Αυτή τη κυβέρνηση ήθελες Γιάννη Αλαφούζε;

Αυτή τη κυβέρνηση ήθελες Μπάμπη Παπαδημητρίου;

Ο μόνος που είναι ευτυχισμένος είναι ο Μπόμπολας που βλέπει τη μισή κυβέρνηση να ασχολείται με τα σκουπίδια του…

Υ.Γ1: Ακόμη και η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ πάει κατά διαόλου. Ένα από τα δύο μεγάλα αφεντικά-το άλλο είναι ο ισχυρός άνδρας της AXA Ασφαλιστικής-ο Γιόζεφ Άκερμαν έχει μπελάδες με τη δικαιοσύνη.

Υ.Γ 2: Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πιο κοντά από ποτέ…


kourdistoportocal

Daily Mirror: “Η Γερμανία είναι ο νέος αφέντης μας”…


Η ιρλανδική κυβέρνηση παραπονέθηκε στους Ευρωπαίους εταίρους, μετά την διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών του προϋπολογισμού που είχαν κοινοποιηθεί σε ΕΕ-ΔΝΤ, από Γερμανούς βουλευτές πυροδοτώντας πολιτική θύελλα στην Ιρλανδία.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η αντιπολίτευση αντέδρασαν εξαγριωμένα για το γεγονός ότι, τα στοιχεία του προϋπολογισμού του Δεκεμβρίου
έγιναν γνωστά πρώτα στους Γερμανούς βουλευτές και μετά στους Ιρλανδούς, αυξάνοντας τους φόβους ότι η διάσωση από ΕΕ-ΔΝΤ υπονομεύει την Ιρλανδική κυριαρχία.
“Η Γερμανία είναι ο νέος αφέντης μας”…
Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της ιρλανδικής Daily Mirror. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο περιγράφουν τις διαρροές ως «απίστευτες» και «άνευ προηγουμένου» και απαιτούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση.
Νέα γερμανική νομοθεσία παρέχει στο Κοινοβούλιο το δικαίωμα να είναι πλήρως ενήμερο για την πρόοδο των χωρών διάσωσης (και όχι μόνο), πριν την εκταμίευση των δόσεων…