Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γ.Παπανδρέου που θα “ έσωζε” την Ελλάδα, καταχρέωσε και το ΠΑΣΟΚ!


 Ο Γ.Παπανδρέου που θα “ έσωζε” την Ελλάδα, καταχρέωσε και το ΠΑΣΟΚ!
To ΠΑΣΟΚ είναι χρεωμένο μέχρι… τον λαιμό, καθώς οφείλει περίπου 150 εκατ. ευρώ σε δάνεια, την ώρα που η κρατική χρηματοδότηση έχει «παγώσει» και οι δόσεις από τις τράπεζες πρέπει να καταβάλλονται στην ώρα τους. Οι εργαζόμενοι στο κόμμα, εν τω μεταξύ, μένουν απλήρωτοι σχεδόν για έναν μήνα, σημάδι της οικονομικής παρακμής του πάλαι ποτέ πανίσχυρου Κινήματος.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα υπέρογκα δάνεια εκτοξεύτηκαν την περίοδο Παπανδρέου. Ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με την επιμονή του να αλλάξει χώρο και να μετακομίσει σε ένα σύγχρονο κτίριο, από την Χαριλάου Τρικούπη στην Ιπποκράτους, «φέσωσε» το κόμμα.
Τα νέα δάνεια λήφθησαν από τις τράπεζες με δύο εγγυήσεις:
- Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, τα οποία παραμένουν στην ιδιοκτησία του κόμματος
- Τη βεβαιότητα ότι το κόμμα θα παίρνει πάνω από 35% στις εκλογές, εσαεί και άρα θα λαμβάνει τις τεράστιες οικονομικές αποζημιώσεις από το κράτος.
Το τελευταίο πια έχει καταρρεύσει από όλες τις εκτιμήσεις ως ενδεχόμενο και έτσι οι τράπεζες που έχουν δανείσει έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τα τι μέλλει γενέσθαι.
Σύμφωνα με πληροφορίες μία από τις παραμέτρους που συζητείται εντός του ΠΑΣΟΚ για το αν θα πρέπει ή όχι να παραμείνει ο πρόεδρος στη θέση του, είναι και αυτός.
Όσο μεγαλύτερα ποσοστά καταφέρει να πάρει το κόμμα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η κρατική χρηματοδότηση, άρα θα μπορεί να αποπληρώνει τις υπέρογκες μηνιαίες δόσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν τα αντίπαλα εσωκομματικά στρατόπεδα, με τον Γ. Παπανδρέου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα θα πάρει το μικρότερο ποσοστό, σε σχέση με Λοβόρδο ή ακόμα και Βενιζέλο αρχηγό.
Σε περίπτωση εκλογικού φιάσκου (που είναι και το πιο πιθανό άλλωστε) τα πράγματα θα οδηγηθούν στην οικονομική κατάρρευση. Δεκάδες άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους, οι τράπεζες δεν θα λαμβάνουν τα δάνειά τους και σε βάθος χρόνου ίσως δούμε να εγκαταλείπεται το ολοκαίνουργιο κτίριο της Ιπποκράτους και το ΠΑΣΟΚ να επιστρέφει στο κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη, για όσο ακόμα θα μπορεί να το διατηρεί κι αυτό…
defencenet.gr

Επιστολή- καταγγελία των υπαλλήλων του Γαβαλά!!!


 Επιστολή  καταγγελία των υπαλλήλων του Γαβαλά!
Επιστολή καταγγελία των εργαζομένων λίγες ώρες πριν την σύλληψη δόθηκε στο φως της δημοσιότητας.
Διαβάστε την:
«Eίμαστε εργαζόμενοι στην εταιρεία ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ και θέλουμε να καταγγείλουμε παράνομες ενέργειες που έγιναν και γίνονται εις βάρος των Εργαζομένων, των Πελατών της εταιρείας και του Δημοσίου. Η εταιρεία τον τελευταίο καιρό έχει προσλάβει ομάδα Στελεχών και Συνεργατών και μας ανακοίνωσε ότι λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που έχει, έφερε ΕΙΔΙΚΟΥΣ για να την σώσουν. Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος ο κ. Λάκης Γαβαλάς μας διαβεβαίωνε, και εμείς τον πιστεύαμε, ότι η εταιρεία ήταν υγιής. Μετά όμως των ξαφνικών ανακοινώσεων της εταιρείας και του Τύπου για χρεοκοπία, αναγκαστήκαμε να οργανωθούμε μεταξύ μας, να ανταλλάξουμε πληροφορίες και να ψάξουμε..
- Έπρεπε να μάθουμε γιατί οι Οίκοι Εξωτερικού δεν μας παρέδωσαν τα ρούχα της σαιζόν.(έχουν καταστραφεί εκατοντάδες πελάτες μας ,που τηλεφωνούν ,βρίζουν και έχουν καταφύγει στην δικαιοσύνη διότι τους είχαμε πάρει επιταγές προκαταβολών και τις είχαμε δώσει στις Τράπεζες παρά τις συνεχείς προτροπές μας προς την διοίκηση της εταιρείας ότι αυτό ήταν επικίνδυνο και παράνομο. Έτσι οι πελάτες και εμπόρευμα δεν παρέλαβαν και οι Τράπεζες τους σφραγίζουν επιταγές και έχασαν τον τζίρο της σαιζόν χωρίς εμπορεύματα).
Μάθαμε ότι οι Οίκοι όχι μόνο δεν είχαν πληρωθεί αλλά διέκοπταν την συνεργασία με τη εταιρεία μας. Σχετικές ανακοινώσεις στον τύπο ,σύμφωνα με στοιχειά που βρήκαμε, οίκοι BURBERRY
(Να κατέβει η πινακίδα της φίρμας της από το μαγαζί του Κολωνακίου μέχρι τέλος Αύγουστου) και D&G παραδίνουν οι ίδιοι στους πελότες, την DSquared δε και την MOSCHINO την πήρε ο όμιλος ΠΑΓΩΝΗ. (Άρα η εταιρεία δεν είχε αντικείμενο εργασιών και εξέλιξις αφού η ανωτέρω οίκοι αγγίζουν το 85% του τζίρου της Χονδρικής και αντίστοιχα θα χαθεί και ο αυτός τζίρος από τα καταστήματα μας της Λιανικής ).
- Μάθαμε ότι όλη η περιουσία της εταιρείας αλλά και των μετόχων είναι υποθηκευμένα στις Τράπεζες και το Δημόσιο και δεν μπορούν να πουληθούν, η δε αποτυχία στις προσπάθειες μίσθωσης των ακινήτων οφείλεται στην σωρεία Πολεοδομικών παραβάσεων.
- Τα χρέη στο Δημόσιο (Εφορία – ΙΚΑ) αγγίζουν τα 15.000.000 σήμερα, και όχι όπως ψευδώς δηλώνουν 5.000.000 και μάλιστα ότι έχουν διακανονιστεί (Αλήθεια τι κάνει η ΦΑΕΕ Αθηνών (Καλλιθέα) όταν με τόσα χρέη δεν κατάσχει τις εισπράξεις των καταστημάτων λιανικής της εταιρείας (500 έως 800.000 μηνιαίες εισπράξεις) και μάλιστα όταν η κυβέρνηση μιλά για πάταξη της φοροδιαφυγής, και ότι η μη απόδοση ΦΠΑ είναι κακούργημα.)
- Μείωση του προσωπικού με διάφορους τόπους αγγίζει το 70% και όχι όπως ψευδώς δηλώνει στις 6-7-2011 στην ESPRESSO και σε άλλα έντυπα ο δικηγόρος ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ αλλά και στην αίτηση του άρθρου 99 (ότι η εταιρεία διατηρεί τις θέσεις εργασίας και ότι σκοπός της εταιρείας είναι να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος) μέλος της ομάδας των ειδικών για την σωτηρία της εταιρείας και ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ που με στοιχειά αναφέρουμε ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘETOYN. Στην ομάδα αυτή επίσης είναι και οι κ.κ. ΠΓ Γεν. Δευθυντής και ΛΧ Οικ. Διευθυντής, οι οποίοι όπως πληροφορηθήκαμε από εργαζόμενους άλλων εταιρειών (SHELMAN-ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗ –ΕΛΙΤ κ.ά.) αναλαμβάνουν να εντάξουν τις εταιρείες στο άρθρο 99 (αρκετές όταν τελείωσε το χρήμα , της εγκατέλειψαν χωρίς να τις εντάξουν ) με παχυλές αμοιβές αλλά και με μαύρες αμοιβές πακέτο, με την συμφωνία για σχέδιο στρατηγικής, απομάκρυνσης του προσωπικού άνευ αποζημιώσεως με εκβιαστικό, παράνομο, αντεργατικό τρόπο.
Με εξαναγκασμό σε παραιτήσεις ή με εικονικές απολύσεις. Έτσι έκαναν και κάνουν και σε μας. Μας δημιουργούν πρώτα άγχος και φόβο με απειλές ότι δεν σας χρειαζόμαστε , ότι υπήρξαμε ανεπαρκής επαγγελματικά αφήνοντας υπονοούμενα και ως εκ τούτου άλλους μας εξαναγκάζουν σε παραιτήσεις, και σε άλλους μας προτείνουν να υπογράφουμε ότι λάβαμε αποζημιώσεις με αντάλλαγμα την εγγραφή μας στο Ταμείο Ανεργίας, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του κάθε ενός. (έχουν γίνει ήδη σε πολλούς συναδέλφους) . Καθυστερούν τις καταβολές των δεδουλευμένων μας δηλώνοντας οικονομικές δυσκολίες αλλά οι κκ λαμβάνουν μισθούς και αμοιβές παροχών υπηρεσιών 10.000 και 15.000 τον μήνα δηλώνοντας μας με θράσος και αναίδεια, για να μας ερεθίσουν , ότι εμείς έχουμε συμφωνία να πληρωνόμαστε στο πρώτο 4ημερο του μήνα. (Καταθέτουν τιμολόγια προς είσπραξη με αγορές ρούχων γυαλιών κ.α).και ότι κατά τον κ.Π η θητεία τους στην εταιρεία δεν θα ξεπεράσει το 24μηνο. Άλλωστε από πληροφορίες και το Βιογραφικό του δεν έχει στεριώσει σε εταιρεία. Όσο για τις απαράδεκτες οικονομικές και προσωπικές συμπεριφορές του κ. ΛΑΚΗ ΓΑΒΑΛΑ καμία συζήτηση.(πρόσφατη παραλαβή τσάντας HERMES 25.000 για την συλλογή του, είναι σε διακοπές στα Κουφονήσια Μποτρουμ (Τουρκικα) και Μύκονο, αυτή την εποχή που μας δηλώνει αδυναμία πληρωμών, ενώ έδινε εντολή να πληρωθεί ο οδηγός-συνοδός του μέχρι και τον Αύγουστο. Θρασείς και ψευδείς δηλώσεις του ότι έχει ενταχθεί στο άρθρο 99,(ενώ ακόμη δεν έχει συζητηθεί) πως είναι τόσο σίγουρος).
–Στη διάθεση μας έχουμε την αίτηση της εταιρείας και την έκθεση βιωσιμότητας για το άρθρο 99 (άνευ εκθέσεως Ορκωτών Λογιστών) με όλα τα ΨΕΥΔΗ περί Προσωπικού, Προμηθευτών Εσωτερικού – Εξωτερικού, Πελατών και υποχρεώσεων προς το Δημόσιο. Για ότι καταγγέλλουμε υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες και είμαστε προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε δια της Δικαστικής Οδού τα δικαιώματα μας , αν δεν τακτοποιηθούν νόμιμα και όχι εκβιαστικά οι οικονομικές μας διαφορές με την εταιρεία , και ας αναφέρει η εφημερίδα τα ΝΕΑ ότι ο δικηγόρος της εταιρείας παραδίδει μαθήματα επιχειρηματικής επιβίωσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών .
Τα ως άνω αποστέλλονται στη διοίκηση της εταιρείας ,στον Τύπο, στο Διαδίκτυο, στην ΣΔΟΕ , στην Φ.Α.Ε.Ε στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Εργασίας, σε Ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργούς και σε Μελή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Μετά Τιμής

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ,ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ –ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ ΑΕ»
troktiko.gr

Έρευνα – σοκ! www=666;


 Έρευνα – σοκ! www=666;
Το «www» στα Εβραϊκά ισούται με 666 (w=6). Παρόμοια αντιστοίχιση εμφανίζει όμως και στα ελληνικά, διότι βάσει των αρχείων που παραθέσαμε προηγουμένως, το w θεωρείται σαν δίγαμα (=2*3=6). Μη πανικοβάλλεστε όμως! Διαχειριστής  του διαδικτύου δεν είναι αποδεδειγμένα ο Αντίχριστος, αλλά ίσως αποτελεί σημάδι της εποχής που θα φέρει τον Αντίχριστο. Διότι κάθε 666άρι δεν έπεται ότι είναι κακό! Εξαρτάται από τον τρόπο που χρησιμοποιείται.
Υπάρχει ένα ιδιαίτερο στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν μας για να κρίνουμε αν πρέπει να λάβουμε σαν σημείο (σημάδι) των καιρών το γεγονός ότι διαφημίζεται στις ημέρες μας όχι μόνο το 666, αλλά επί πλέον ότι υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ www και 666. Και αυτό είναι, ότι μέσω ιντερνέτ διεξάγεται ένα πολύ σημαντικό μέρος του εμπορίου!
Και όσο πάει αυτό αυξάνει λογαριθμικά. Επομένως όταν επίσημα δεν θα μπορεί κανείς να αγοράζει και να πωλεί, παρά μόνο όσοι έχουν το 666, τότε ούτε μέσω ιντερνέτ θα μπορεί να υπάρξει αγοραπωλησία για τους Χριστιανούς, επειδή ο Αντίχριστος θα έχει μπλοκάρει για τον εαυτό του και το ιντερνέτ. Μπορεί μάλιστα πριν προχωρήσει κάποιος σε αγοραπωλησία να ερωτάται αν αποδέχεται να δώσει ισόθεες τιμές, μέσω της φωτογραφίας του, στον Αντίχριστο, και μετά να του επιτρέπεται η εμπορική συναλλαγή.
Όπως όλα τα σφραγισμένα προϊόντα φέρουν το «666» και θα είναι προσιτά μόνο στους αντίχριστους ανθρώπους της εποχής εκείνης, το ίδιο θα γίνεται και με το ιντερνέτ. Η διακίνηση του χρήματος μέσω του διαδικτύου θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν σφραγισθεί, και έχουν έτσι ένα έγκυρο αριθμό συναλλαγής, που μπορεί να ελέγχεται με σκανάρισμα του χεριού ή του μετώπου πριν ή και κατά την παραλαβή των παραγγελμένων προϊόντων.
Επομένως, όσο και αν φαίνεται παράλογο πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας  την προειδοποιητική πλευρά της αντιστοιχίας μεταξύ www και 666. Μάλιστα το www δεν είναι τρία απλά γράμματα που πατάμε πριν μπούμε στο internet. Είναι μια ολόκληρη υπηρεσία η οποία καλείται με αυτόν τον κωδικό για να μας επιτρέψει την χρησιμοποίηση του internet.
Όταν ευφημίζεται το 666, τότε γίνεται αντιληπτό ότι μπήκαμε στην τελική περίοδο των γεγονότων της Αποκαλύψεως, όχι όμως και στα χρόνια της εμφάνισης του τελικού Αντιχρίστου.
Το καμπανάκι κινδύνου μέσω της εμφάνισης στο προσκήνιο του συστήματος barcode, ή όπως αλλιώς λέγεται «συστήματος 666» λόγω της ύπαρξης επάνω του των τριών εξαριών οδηγών, ιδιαίτερα εμφανών στο Ευρωπαϊκό πρότυπο, ηχεί έντονα στις μέρες.  Δεν είχε ποτέ μαζικά χρησιμοποιηθεί αυτός ο αριθμός, όπως τώρα που εμφανίζεται σε όλα σχεδόν τα προϊόντα και τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Όταν το χρήμα μάλιστα, όπως λέγεται, γίνει πλαστικό, χωρίς μετρητά, και κατόπιν μέσα σε εμφυτευμένο υποδόριο τσιπ, η εξάπλωση του 666 θα είναι ανεξέλεγκτη. Ήδη στην Ασία έχει ξεκινήσει η προβολή μιας νέας μορφής συναλλαγής, μέσω «έξυπνων καρτών», που θα χρησιμοποιούνται από την κινητή τηλεφωνία για συναλλαγές μικρού ύψους (αρχικά μικρότερες των 25$), χωρίς υπογραφή κατόχου ή pin. Το ερώτημα που πλανάται είναι αν τελικά το νέο αυτό σύστημα θα καταφέρει να εφαρμοστεί παγκοσμίως!

Troktiko

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!


11 Noεμβρίου 2002. Σύνοδος κορυφής Ε.Ε - Ρωσίας στις Βρυξέλλες. Δείτε προσεκτικά στο βίντεο που ακολουθεί, τι απάντησε ο Πούτιν σε κλασική "ψυχοπονιάρικη" ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου για τους Τσετσένους:


ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;

Η παγωμάρα που ακολούθησε την απίστευτη απάντηση Πούτιν, είναι ενδεικτική του πόσο αστείοι και ανίσχυροι είναι όλοι αυτοί οι "ανθρωπιστές" θιασώτες του πολυπολιτισμού και της παγκοσμιοποίησης: Μόλις βρεθεί μπροστά τους ένας σοβαρός ηγέτης, που δεν μασάει από κηρύγματα "πολιτικής ορθότητας", πανικόβλητοι οι Εβραιοσιωνιστές σιωπούν!
Καταλάβατε τώρα γιατί οι εγχώριοι προσκυνημένοι ραγιάδες δεν θέλουν καμία απολύτως σχέση με την Ρωσία;;;

Διότι η ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ και ξεκάθαρη στάση Πούτιν χαλάει την σούπα των Μασόνων των "Τριμερών", των Στοών και άλλων...ιδρυμάτων!

Έτσι, μιας και φυσικά δεν τολμάνε να ακουμπήσουν τον Ρώσο ηγέτη, ρίχνουν λάσπη σε όσους έχουν στενότατες σχέσεις μαζί τους, όπως ο Ηγούμενος Εφραίμ!

Κι επειδή μερικοί "προοδευτικοί" θα κατηγορήσουν τον Πούτιν για...φασισμό (επειδή δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του), τους απαντάμε πως ΜΑΚΑΡΙ να είχαμε κι εμείς στην Ελλάδα τέτοιους "φασίστες"! 

Συνελήφθη ο Λάκης Γαβαλάς για χρέη προς το Δημόσιο.....


Συνελήφθη ο Λάκης Γαβαλάς για χρέη προς το Δημόσιο
Στη σύλληψη του γνωστού σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά για χρέη πρός το Δημόσιο προχώρησαν τα ξημερώματα οι αστυνομικές αρχές.

Στη σύλληψη του Λάκη Γαβαλά, για χρέη προς το Δημόσιο, προχώρησαν οι Αστυνομικές αρχές τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Κολωνάκι.

Η οφειλή του μόδιστρου προς το Δημόσιο, σύμφωνα με πληροφορίες φθάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Την εντολή έδωσαν ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης και ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

Ιδού η Ελληνίδα που δουλεύει για την Τράπεζα Ρότσιλντ!!!! (βίντεο)

Εκπληκτικό βίντεο που θα έπρεπε να είναι πρώτο θέμα σε όλο το Ελληνικό Διαδίκτυο, αν ο Εβραίος Ραββίνος Γιεσούα Μπέν Γιοζέφ δεν είχε αποβλακώσει τόσο πολύ τους Έλληνες. 
Το πήραμε από την εκπομπή «Ανταποκριτές» της ΝΕΤ, που παρουσιάζει η πάμπλουτη αναρχοαριστερή δημοσιογράφος Οντίν Λιναρδάτου και μεταδόθηκε (ΝΕΤ) από τις 5 μέχρι τις 6 
το απόγευμα το περασμένο Σάββατο 9 Ιούλη 2011. 
Ο βετεράνος ανταποκριτής της ΝΕΤ στο Λονδίνο, Λάμπης Τσιριγωτάκης, πήγε και βρήκε την πανέμορφη νεαρή Ελληνίδα τραπεζίτισσα, Ελεάνα Ντούμα, που δουλεύει (ως υπεύθυνη Επενδύσεων) για την κορυφαία Εβραϊκή Τράπεζα του Κόσμου, την Τράπεζα Ρότσιλντς.



Όπως θα την ακούσετε να λέει η ίδια στο βίντεο, η δεσποινίς Ντούμα είναι υπεύθυνη των Εβραίων Ρότσιλντς για την Ελλάδα και έχει ήδη αναλάβει πολλές από τις ιδιωτικοποιήσεις που θα κάνει τους επόμενους μήνες για λογαριασμό των Εβραίων αγοραστών, το ευγενικό χριστιανόπουλο, ο Τζέφρυ Παπανδρέου. 
Προσέξτε με τί απλότητα διηγείται η Ελεάνα τον τρόπο που προσελήφθη στην κορυφαία Εβραϊκή Τράπεζα παγκοσμίως, πόσο καλά αγγλικά μιλάει και πόσο νόστιμη είναι. 
Οι Εβραίοι σκαμπάζουν από μακρυά τα ταλέντα, αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. 
Βάλτε καλά στο μυαλό σας αυτή την πανέμορφη Ελληνίδα τραπεζίτισσα, γιατί θα την ακούμε συνέχεια τους επόμενους μήνες, που ολόκληρος η (αποβλακωμένη από τον Χριστιανισμό) Ελλάς θα πωληθεί στους Εβραίους, για να ολοκληρωθεί το σχέδιο που έβαλαν σε εφαρμογή πρίν 2.000 χρόνια στα κατσάβραχα της Παλαιστίνης δύο Εβραίοι Ραββίνοι: 
Ο Σαούλ, ψευδώνυμο Απόστολος Παύλος και ο Γιεσούα Μπέν Γιοζέφ...

Ο Ροκφέλερ αποκαλύπτει την απάτη της 11ης Σεπτεμβρίου!!! (ΒΊΝΤΕΟ)

Αυτό το επιλεγμένο 10λεπτο βίντεο είναι η συνέντευξη του Ααρών Ρούσο που έδωσε στον Άλεξ Τζόουνς.
Ο Ααρών Ρούσο είναι παραγωγός των ταινιών Trading Places και America: Freedom to Fascism.
Σε αυτή τη συνέντευξη, ο Ααρών αποκαλύπτει τρομακτικές πληροφορίες για την 9/11, 
την CFR, τη παγκόσμια ελίτ και την Νέα Παγκόσμια Τάξη.



ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ.... !!!!!! ΕΔΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ VIDEO ΣΟΚ!!!




RT: Η απάτη για την χρεωκοπία της Ελλάδας!!! (βίντεο)

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε πολλά!!!!!


ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ: ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ!!!! (Βίντεο)

ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ

ΞΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ
ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΚΟΥΣΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΤΣΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ..


ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΚΑΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ



ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΣΧΕΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΝΙΔΕΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!!! 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!!!!!


Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΕΔΕ & κατάρρευση συνωμοσίας: 20 ημέρες φυλακή στους "πρωταίτιους" !!


Μια «φούσκα» ήταν τα περίφημα «χουντοσταγονίδια» της Σχολής Ευελπίδων, μια συνωμοσία η οποία κατέπεσε μέσα σε λίγες ημέρες, όπως γίνεται σαφές μέσα από το πόρισμα της ΕΔΕ που μόλις χθες κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και φέρνει στην δημοσιότητα του defencenet.gr.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι… πρωταίτιοι της ομάδας των πέντε που υποτίθεται ότι τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου ανήμερα του Πολυτεχνείου (τέτοιoς ύμνος ούτε υπήρξε ποτέ, ούτε υπάρχει, παρά μόνο ένα τραγούδι του Κατσαρού της εποχής) τιμωρήθηκαν με την «βαριά» ποινή των… 20 ημερών φυλάκισης, δηλαδή με την ποινή που τιμωρείται ένας απλός φαντάρος στα Τάγματα Εκστρατείας αν π.χ. δεν χαιρετήσει τον διοικητή του.


Ο δήθεν «πραξικοπηματίας» παραπέμπεται περαιτέρω στο πειθαρχικό κατόπιν τεράστιας πίεσης του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Ζιαζιά, γνωστού για τα «πράσινα» αισθήματά του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει απόταξή του από την ΣΣΕ, για τον απλό λόγο ότι ΔΕΝ υπάρχει κανένα αδίκημα για να το επιδικαστεί μια τέτοια ποινή.

Σήμερα θα σταλεί στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου ο φάκελος με την υπόθεση για να εξακριβωθεί ότι δεν τελέστηκαν τα δήθεν «βαριά» αδικήματα που κατηγορούνται, αλλά φυσικά με την ποινή των 20 ημερών λήγει η υπόθεση από μόνη της. 

Αυτό αναφέρει το πόρισμα των δύο Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων (ΕΔΕ) οι οποίες διενεργήθηκαν παράλληλα και ανεξάρτητα τόσο από την διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων όσο και από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Είναι πραγματικά γελοίο και εκτίθεται ακόμα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που κάποιοι τον παρέσυραν να εκδώσει την ανακοίνωση του Σαββάτου, το ότι τελικά με όλες αυτές τις πιέσεις για «αποκεφαλισμό» της ομάδας των Ευέλπιδων καταλήξαμε σε «ποινή φυλάκισης 20 ημερών» επειδή δήθεων «με βήμα σημειωτόν απήγγειλαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου» (σιγά μην έκαναν και «το βήμα της χήνας»), ενώ δεν επιβάλλεται καμία ποινή σε πρωτοετείς σπουδαστές και σε αξιωματικούς της Σχολής Ευελπίδων:

«Ο αρχηγός της Σχολής» «διώκεται πειθαρχικά, του αφαιρέθηκε η διοίκηση (σ.σ.: δεν τους αφαιρέθηκε η διοίκηση γιατί δεν μπορούσε διοικητικά να του αφαιρεθεί η διοίκηση και βέβαια προκαλούμε τον οιονδήποτε να προσκομίσει το έγγραφο με το οποίο του αφαιρείται η διοίκηση αν επιμένουν κάποιοι σε αυτόν τον ισχυρισμό. Ο Εύελπις παραιτήθηκε κατόπιν τεράστιων πιέσεων) και παραπέμπονται πειθαρχικά το σύνολο των Eυέλπιδων, όσων δηλαδή ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, πλην των πρωτοετών. Παράλληλα διετάχθη από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου προκαταρκτική εξέταση για πιθανή τέλεση ποινικών αδικημάτων», αναφέρεται στο πόρισμα σε ό,τι αφορά τις αρχικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τις ανακρίσεις που έγιναν, ο αρχηγός της Σχολής υποτίθεται αναφέρθηκε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, χαρακτηρίζοντάς την «μπούρδα». Μόλις τελείωσε το τραγούδι από την ομάδα των Ευέλπιδων, σύσσωμη η Σχολή τον χειροκρότησε.

Εμείς απλά να ρωτήσουμε, έστω και αν έγινε έτσι, από πότε τιμωρούνται Έλληνες πολίτες επειδή έχουν διαφορετική άποψη για την πολιτική σημασία του Πολυτεχνείου; Επειδή το έχουν ανάγκη κάποιοι για να στήνουν τις προσφιλείς τους συνωμοσίες;

Η δεύτερη ΕΔΕ, που διενήργησε παράλληλα το ΓΕΣ διεξήχθη για να διαπιστωθεί πώς δεν έγινε γνωστό το επεισόδιο στη Διοίκηση της Σχολής, δηλαδή πώς δεν «κάρφωσε» κάποιος τον αρχηγό! Μα πρέπει να τους δώσουν βραβείο, όχι να τους τιμωρήσουν!

defencenet.gr

Το δολάριο ως εθνικό νόμισμα της Ελλάδας



Για την αντικατάσταση του ευρώ από το δολάριο στην Ελλάδα και άλλες χώρες προετοιμάζονται οι ΗΠΑ. Τι προβλέπει μελέτη της FED. Τα οφέλη, το "κούρεμα" και οι κίνδυνοι. Πώς η πολιτική της Μέρκελ οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ
Σχέδιο υιοθέτησης του δολαρίου ως εθνικού νομίσματος της Ελλάδας, έχουν στο συρτάρι τους οι ΗΠΑ, με στόχο την ευθεία αντικατάσταση του ευρώ, σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη.
Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό "Επίκαιρα", οι Αμερικανοί βλέποντας ότι η στάση της Γερμανίας οξύνει τον ευρωσκεπτικισμό και οδηγεί σε φαύλο κύκλο είναι έτοιμοι να προωθήσουν περαιτέρω την διείσδυσή τους στην Ευρώπη.

Έτσι, σύμφωνα με το περιοδικό, ομάδα εργασίας του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (FED) έχει επεξεργαστεί σχέδιο 74.000 λέξεων που προβλέπει την αντικατάσταση του ευρώ από το δολάριο ως εθνικού νομίσματος στα κράτη που τυχόν βρεθούν εκτός.

Τι προβλέπει το σχέδιο. Η "νέα δραχμή"
Σύμφωνα με τη μελέτη της FED, σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ, προκειμένου να μην οδηγηθεί στο χάος, θα πρέπει να εφαρμόσει ένα σχέδιο σύνδεσης (pegging) της "νέας δραχμής" με το αμερικανικό δολάριο.

Η Ελλάδα θα υιοθετήσει για πέντε χρόνια το αμερικανικό δολάριο ως de facto εθνικό νόμισμα και παράλληλα θα υπάρχει η "νέα δραχμή",  η οποία δεν θα κυκλοφορεί, αλλά θα χρησιμοποιείται στη σύναψη συμφωνιών Swap μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, με αρχική ισοτιμία πχ 30 προς 1.

Σύμφωνα με το περιοδικό "Επίκαιρα" που επικαλείται την μελέτη του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της FED, το πρώτο αποτέλεσμα μιας τέτοιας μετάβασης από το ευρώ στο δολάριο, θα ήταν μια σημαντική υποτίμηση του ευρώ μέχρι και 50%, ιδιαίτερα αν υπάρξει έξοδος από την ευρωζώνη και άλλων χωρών.

Η δεύτερη επίπτωση, θα είναι ότι, λόγω της υποτίμησης του ευρώ, θα μειωθεί η δολαριακή αξία, του οφειλόμενου σε ευρώ ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρουν τα "Επίκαιρα", αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για το εύρος της υποτίμησης του ευρώ, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί, χωρίς να γίνει άλλο "κούρεμα" και χωρίς να δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός.

Τρίτον, η FED θα παράσχει χρηματοοικονομική στήριξη στην Ελλάδα, παρέχοντας δάνεια με χαμηλό επιτόκιο.

Τέταρτον, η Τράπεζα της Ελλάδος θα προβεί στην έκδοση της "νέας δραχμής", που όπως αναφέραμε παραπάνω θα χρησιμοποιείται για ανταλλαγές και συμφωνίες Swap.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της 5ετούς μεταβατικής περιόδου, η FED θα καλύπτει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού με κεφάλαια που θα έχουν γίνει Swap με "νέες δραχμές".

Τέλος, μετά από 5 χρόνια, η μελέτη προβλέπει την κυκλοφορία της "νέας δραχμής" στην αγορά.

Πλήρης πολιτική εξάρτηση
Η μελέτη, όπως είναι φυσικό "βλέπει" μόνο οφέλη, αναφέροντας ακόμη την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων και τουριστών και την ενίσχυση της διπλωματικής στήριξης από τις ΗΠΑ σε μια σειρά "καυτά" θέματα, όπως η ΑΟΖ.

Ωστόσο, αν το σχέδιο επαληθευτεί, η πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ θα είναι πολλαπλάσια χωρίς μάλιστα να υπάρχει ευρωπαϊκό αντίβαρο, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη θέση της χώρας στην περιοχή, αλλά και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό.

Από την άλλη, η πολιτική που προωθεί η Άνγκελα Μέρκελ, οδηγεί και πάλι στην "γερμανοποίηση" της Ευρώπης, με αλλαγή των συνθηκών και περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Και στις δύο περιπτώσεις η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε οικονομικό προτεκτοράτο.

Η λύση στην κρίση χρέους: 1 Δραχμή = 1000 ευρώ



Η “ελληνική κρίση” έχει πολλές κρυφές πτυχές τις οποίες εντέχνως όσοι, λιγοστοί, πολιτικοί αξιωματούχοι γνωρίζουν έχουν κρατήσει στη σκιά, εμποδίζοντας τη Βουλή και τον ελληνικό λαό να τις πληροφορηθεί. Κάποιες από αυτές αφορούν στη διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας απέναντι στην Τρόικα και τους ιδιώτες δανειστές της.


Στο πρώτο τμήμα της τρέχουσας σειράς άρθρων αποκάλυψης των μεγαλύτερων μυστικών της ελληνικής κρίσης αναφέρθηκα στο δίκαιο που διέπει τα ελληνικά ομόλογα, ένα θέμα το οποίο είχα αναδείξει με το άρθρο “Το κρυφό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το χρέος της” από τον Ιούλιο του 2010 (βρίσκεται στο βιβλίο “Υπόθεση Ελληνική Κρίση, Περίεργες Συμπτώσεις” εκδόσεις Λιβάνη), παρουσιάζοντας μία σειρά σχετικών με το θέμα εκθέσεων κορυφαίων πανεπιστημίων και νομικών εταιριών.
Οι αποκαλύψεις στο συγκεκριμένο άρθρο προκάλεσαν αίσθηση αλλά δεν ήταν παρά δεκαπέντε μήνες αργότερα που το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, όταν σε μία σειρά άρθρων και δημοσιεύσεων στο XrimaNews.gr παρουσιάστηκαν στοιχεία που υποδείκνυαν πως η ελληνική κυβέρνηση είχε συμφωνήσει στη μετατροπή του δικαίου που ρυθμίζει τα ελληνικά ομόλογα από το ελληνικό στο αγγλικό, ως αντάλλαγμα για την εξασφάλιση του PSI+ που περιλαμβάνει κούρεμα τμήματος του ελληνικού χρέους κατά 50%.
Στην έκκληση μου για βοήθεια στην ενημέρωση της Βουλής για το τί θα σήμαινε μία τέτοια παραχώρηση προς τους δανειστές για την Ελλάδα, ανταποκρίθηκε, πρώτος, ο ανεξάρτητος βουλευτής κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής (πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον οποίο διέγραψε ο κύριος Παπανδρέου όταν αρνήθηκε να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο), ο οποίος και κατέθεσε στη Βουλή στις 07 Νοεμβρίου την πρώτη σχετική επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο (δεν έχει δοθεί ακόμη απάντηση). Ακολούθησαν δύο ακόμη σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις, η μία εξ αυτών στον Πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο, από τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Τσίπρα ενώ στη συνέχεια στο θέμα αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Ι.Μουρμούρας.
Στο τρέχον άρθρο, θα αναδειχθεί μία νέα διάσταση του θέματος η οποία έχει να κάνει με τη δυνατότητα της Ελλάδας, αν εγκαταλειφθεί από τους εταίρους της και επιστρέψει στη δραχμή, να πληρώσει, τουλάχιστον, τα 206 δις ευρώ κρατικού χρέους που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών με 206 εκ. δραχμές ή ακόμη και τα 330 δις ευρώ ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο με 330 εκ δραχμές.
Ας δούμε πώς μπορεί νομικά να γίνει αυτό με τη βοήθεια διεθνών εκθέσεων και ενός ειδικού δικηγόρου από τη Βρετανία, συνεταίρου διεθνούς εταιρίας στην Ελβετία και δικηγόρου τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στο Παρίσι, ο οποίος έχει εκπονήσει μελέτες για την ευρωζώνη και το δίκαιο των ομολόγων των κρατών μελών της για περισσότερο από δέκα χρόνια, ενώ πρόσφατα ασχολείται εκτενώς με την περίπτωση της Ελλάδας.
Όταν η Ελλάδα εκδίδει ένα ομόλογο σε ευρώ διεπόμενο από το ελληνικό δίκαιο, το ομόλογο εκδίδεται στο νόμιμο νόμισμα της Ελλάδας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δηλαδή, εφόσον το νόμιμο νόμισμα της Ελλάδας είναι το ευρώ, όσον αφορά στο ελληνικό δίκαιο αυτό θα είναι και το νόμισμα του ομολόγου (και το ομόλογο αυτό θα είναι πληρωτέο στην Αθήνα).
Αν, ωστόσο, η Ελλάδα για κάποιο λόγο αποχωρούσε από την ευρωζώνη και ξεκινούσε την έκδοση της δραχμής, τότε θα υποχρεούνταν να καθορίσει μέσω του Κοινοβουλίου, με νόμο, την ισοτιμία της νέας δραχμής με το ευρώ και αμέσως μετά για τα ελληνικά δικαστήρια το νόμισμα στο οποίο θα ήταν πληρωτέα τα ομόλογα κάτω από το ελληνικό δίκαιο θα ήταν η νέα αυτή δραχμή και όχι πλέον το ευρώ, αφού η νέα δραχμή θα ήταν το νόμιμο νόμισμα της χώρας. Η ισοτιμία που θα όριζε η ελληνική Βουλή θα ίσχυε τόσο για την αποπληρωμή των ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, τα οποία είναι σήμερα ύψους 330 δις ευρώ, όσο και σε κάθε άλλη οικονομική δραστηριότητα που θα συμπεριλάμβανε τη χρήση της δραχμής, εντός και εκτός Ελλάδας.
Έτσι, η Ελλάδα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα με βάση το νόμο, να υιοθετήσει, αν το επιθυμεί, μία υποχρεωτική για όλους, πολίτες, δανειστές, Τρόικα, κλπ ισοτιμία, για παράδειγμα, 1 ΔΡΧ=1000 ΕΥΡΩ, κάνοντας δηλαδή ανατίμηση και όχι υποτίμηση του νομίσματος της. Σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε να πληρώσει το σύνολο του χρέους που διέπεται από το ελληνικό δίκαιο σε νέες δραχμές, δηλαδή να καταβάλει 330 εκ δραχμές για να αποπληρώσει χρέος ύψους 330 δις ευρώ. Έτσι, θα έμεναν μόνο τα 35 δις ευρώ σε ομόλογα που διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, τα οποία και θα αποτελούσαν χρέος λιγότερο από το 15% του ελληνικού ΑΕΠ.
Αυτό ακριβώς έπραξε η Γαλλία χωρίς νομικό πρόβλημα το 1960 με τη δημιουργία του νέου φράγκου με ισοτιμία 1 νέο φράγκο = 100 παλιά φράγκα. Το ίδιο έκαναν και η Γερμανία και η Αυστρία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο στόχος είναι να μειωθεί ένα χρέος το οποίο έχει γίνει επαχθές ώστε να μπορέσει η ζωή να συνεχιστεί και να προστατευτεί και όχι να απειληθεί ή να τελειώσει.
“Τα νέα νομίσματα έχουν εκδοθεί χωρίς μεγάλες νομικές προκλήσεις κατά τη διάρκεια της ιστορίας” αναφέρει ο ειδικός στο θέμα δικηγόρος στους Financial Times , προσθέτοντας ότι αν οι ομολογιούχοι ελληνικών ομολόγων που ρυθμίζονται από το ελληνικό δίκαιο (το 90% του χρέους, δηλαδή 330 δις ευρώ, υπάγεται σε αυτήν την κατηγορία παρά το Μνημόνιο καθώς αυτό δεν έχει περάσει απ' τη Βουλή – Με τους πιο επιφυλακτικούς υπολογισμούς και αν δε συμπεριλάβουμε τα ομόλογα της Τρόικας και της ΕΚΤ, τουλάχιστον 206 δις ευρώ ομολόγων ρυθμίζονται από το ελληνικό δίκαιο) προσπαθήσουν να καταθέσουν αγωγή εναντίον της Ελλάδας υποστηρίζοντας ότι η ισοτιμία είναι άδικη, τα ελληνικά δικαστήρια δε θα έχουν άλλη επιλογή από το να εφαρμόσουν το δίκαιο της Ελλάδας και να απορρίψουν το αίτημα των ομολογιούχων δικαιώνοντας τη χώρα.
Μα και αν ακόμη οι ομολογιούχοι επιχειρήσουν να καταθέσουν αγωγή εναντίον της Ελλάδας σε διεθνή δικαστήρια “πέρα από το θέμα της δικαιοδοσίας (το οποίο μάλλον δε θα ξεπεράσουν) θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ καλά τεκμηριωμένες νομολογίες για τα ομόλογα της Σερβίας και της Βραζιλίας μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο” αναφέρει στους Financial Times ο ειδικός δικηγόρος.
Αφού η Ελλάδα πληρώσει τους δανειστές της και αποτάξει τα δεσμά του χρέους της, θα μπορούσε να επιτρέψει την ελεύθερη διακύμανση της δραχμής έναντι των υπολοίπων νομισμάτων κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα την υποτίμηση της, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
Δεν πρέπει κανείς να κάνει το λάθος να πιστέψει ότι τα παραπάνω αποτελούν μία πρόχειρη προσέγγιση ενός πολύ σημαντικού ζητήματος. Υπάρχουν μελέτες κορυφαίων πανεπιστημίων και νομικών εταιριών που επιβεβαιώνουν την ισχύ όσον αναφέρονται εδώ και οι οποίες είναι στη διάθεση όποιου βουλευτή ή δημοσιογράφου θέλει να βοηθήσει στην ανάδειξη του θέματος. Ωστόσο, δεν πρέπει κανείς να κάνει το λάθος να θεωρήσει πως όλα τα παραπάνω είναι εύκολα στην υλοποίηση τους και δε θα είχαν πολύ σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα.
Έτσι, αυτό που, πρωταρχικώς, πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η Ελλάδα έχει στα χέρια της μία σειρά πλεονεκτημάτων και επιλογών εξαιτίας του γεγονότος πως το δίκαιο του 90% των κρατικών ομολόγων είναι το ελληνικό και όσο δεν παραχωρεί αυτό το νομικό της πλεονέκτημα και δεν αποδέχεται τη μετατροπή του δικαίου στο αγγλικό δε μπορεί κανείς, ούτε η Τρόικα ούτε οι δανειστές της να την εκβιάσουν ουσιαστικά, γιατί είναι η ίδια που είναι 100% νομικά καλυμμένη και οι υπόλοιποι που είναι απολύτως ακάλυπτοι.
Η νομική διάσταση της ελληνικής κρίσης φανερώνει πως οι Έλληνες αξιωματούχοι απέκρυψαν την αλήθεια από τη Βουλή και τον ελληνικό λαό και ποτέ δεν τους γνωστοποίησαν τα πραγματικά νομικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και το γεγονός πως στην πραγματικότητα δε μπορεί κανείς να την εκβιάσει για τίποτα, παρά μόνο να επιχειρήσει να συνεργαστεί μαζί της. Και όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα, ό,τι ισχύει για την Ελλάδα ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία κλπ δημιουργώντας ένα σκηνικό τρόμου τόσο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες που έχουν δανείσει περί τα 9 τρις στις χώρες της Ευρωζώνης όσο και για τις αμερικανικές τράπεζες που έχουν ασφαλίσει αυτό το χρέος.
Αν, λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση παραχωρήσει το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων στους τραπεζίτες για να πετύχει τη συμφωνία του PSI+ ή αν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο επιτρέψει τη μετατροπή του δικαίου των ομολόγων από το ελληνικό στο αγγλικό, θα έχει στερήσει από την Ελλάδα το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό της χαρτί και το μοναδικό νομικό πλεονέκτημα το οποίο θα μπορούσε να τη σώσει στην περίπτωση που δει τους εταίρους της να την εγκαταλείπουν.
(Με πληροφορίες από τους Financial Times - Ο ειδικός στο θέμα δικηγόρος είναι ο: By Gilles Thieffry, Solicitor (England and Wales), Member of the New York bar, Avocat au Barreau de Paris, and Partner at GTLaw, Geneva)
Πάνος Παναγιώτου
Επικεφαλής χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής
XrimaNews.gr, GSTA Ltd, WTAEC Ltd