Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Να υπογράψω και …περισσεύει ένα.


 Να υπογράψω και …περισσεύει ένα.
αρισταρχος
Η μεταπολεμική Ελλάδα μπορεί να ήταν φτωχή, μπορεί να προέρχονταν από έναν παγκόσμιο πόλεμο και το χειρότερο, από έναν εμφύλιο σπαραγμό. Είχε όμως για πρότυπα, ήρωες. Είχε αυτό που πάντα είχε. Ήρωες!
Ήρωες του 1821, ήρωες του Μακεδονικού αγώνα, ήρωες του έπους του 40. Είχε τα σημεία αναφοράς αυτού του περίεργου έθνους. Είχε αυτό που συνηθίζουν οι Αγγλοσάξονες να λένε για μας «υπεροψία». Γιατί όχι, είχαμε εκείνες τις πράξεις γεμάτες τρέλα και ηρωισμό. Από την μάχη του Μαραθώνα μέχρι το Ρούπελ. Δεν ήταν τυχαία η αναφορά του Τσόρτσιλ  ότι «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».
Θυμάμαι νεαρός  τις μάχες που έδινα με τους μεγαλύτερους στις ραγιάδικες φράσεις του τύπου «Του δειλού η μάνα ποτέ δεν κλαίει», «Σκυμμένο κεφάλι δεν το πιάνει σπαθί» και τέτοια.
Και ήρθε το σωτήριον έτος 2011. Και τότε κατάλαβα ότι, μάθαμε. Μάθαμε από τα λάθη μας. Μάθαμε από τις βλακείες μας. Μάθαμε ότι δεν υπάρχουν ραγιάδικες φράσεις παρά μόνο ραγιάδες. Θα βρείτε πολλούς τέτοιους , η τηλεόραση βρίθει από δαύτους.
Σκεφτείτε για παράδειγμα. Αν ο Μεταξάς έλεγε στο Ιταλό πρέσβη. «Περιμένετε να το σκεφτώ μέχρι αύριο και μετά θα σας πω». Την άλλη μέρα, αφού θα έβλεπε πως ήταν μάταιο να συγκρουστεί με τις δυνάμεις του άξονα, θα έλεγε. «Περάστε κύριοι. Η χώρα και ο στρατός είναι δικός σας» Απλά, θα τρέχαμε λίγο πιο μπροστά  στον χρόνο με τον Βαν Φλιτ και θα είχαμε γλυτώσει τον πόλεμο και το κυριότερο θα αποφεύγαμε έναν εμφύλιο.
Εν τάξει, θα στερεύαμε από ήρωες. Τέτοιους έχουμε πολλούς, από ρομαντικές εποχές. Αλλά θα είχαμε μεγαλύτερη ευημερία, υποδειγματικό κράτος κάτω από Γερμανική μενταλιτέ και ύστερα τι έπαθαν οι Τούρκοι που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς; Τίποτε! Είχαν και την υποστήριξη των ετέρων μας , στην Μικρασιατική καταστροφή. Τι έπαθαν οι Βούλγαροι; Βέβαια, όλοι αυτοί δεν είναι Έλληνες.
Να λοιπόν που η ιστορία επαναλαμβάνεται με άλλους μανδύες.
 Να υπογράψω και …περισσεύει ένα.«Γίνεσαι Τούρκος Διάκο μου την πίστη σου ν’ αλλάξεις, να προσκυνήσεις τον αγά …» Αυτός παλουκώθηκε, κακό στον εαυτό του. Εμείς , όχι κύριε δεν θα πάρουμε για να μας δακτυλοδεικτούν οι ξένοι με θαυμασμό.  «Αυτοί είναι ήρωες, πολεμούν σαν Έλληνες». Τώρα βάλαμε μυαλό.
Πάρτε τους ηρωϊσμούς και τα τέτοια σας και δώστε μας την έκτη δόση. Την δόση μας. Έχουμε σύνδρομο στέρησης, δεν μας βλέπετε; Και έχει και κάτι σατανικό αυτό το έξη. Κοντεύουμε έξη βδομάδες χωρίς την έκτη. Σ’ αναμονή της τρίτης έκτης. Έτσι, για να έχουμε και σατανικό σασπένς. Άλλωστε όλα αυτά που μας συμβαίνουν είναι τόσο, μα τόσο σατανικά.
Και ξαφνικά νάτος, νάτος ο Δον  Σαμάρα  Κιχότε δε λα Μάντσα!.  Πάνω στον Ροσινάντη και παρέα με τον Σάντσο(έστω και άσπονδο).
«Δεν υπογράφω . Ο λόγος μου συμβόλαιο, στην πιάτσα έχει βέτο». Από πίσω κι ο Σάντσο «είμαστε περήφανοι δεν υπογράφουμε». Οι βλάκες σκεφτήκαμε, για να το λέει και ο καρά-Σάντσο κάτι βρωμάει.  Θα δείξει, θα δείξει. Και προς το παρόν, και πριν δείξει, Νιώσαμε κομματάκι περήφανοι ως Έλληνες με ένα δεύτερο ΟΧΙ. Το πρώτο πριν 70 χρόνια. Και είπαμε ας το χαρούμε γιατί η χαρά, σχεδόν καθόλου την σήμερον ημέρα.
Δεν μπορούσαμε ν’ ακούμε δημόσιους υπάλληλους της ΕΕ σαν τον μπασμένο Μπαρόζο, τον μπάσο Γιούνγκερ, τον καθηγητικό Όλι Ρεν και την ρόμπα τον Ρομπάη να εκτοξεύουν υποτιμητικά σχόλια για την πατρίδα μας του τύπου «Σταματήστε να ασχολείστε με την πολιτική και κάντε αυτά που συμφωνήσαμε», «υπογράψτε γιατί έκτη δεν έχει».
Καλός, κακός ο ΓΑΠ ήταν δικό μας καπέλο και όχι της κωλοπαρέας.  Αυτοί τον έπαψαν. Αυτοί μας επέβαλαν Παπαντέμο. Και πάνω εκεί βγαίνει και ο Μπαϊρακτάρης του οικονομικού και λέει ορθά κοφτά σε μια περίεργη δημοκρατία« Η οικονομική πολιτική θα είναι ίδια και μετά τις εκλογές»!
Μωρ’ τι μας λες. Είσαι σίγουρος πως θα ξαναβγείς βουλευτής και συ και όλοι σας; Είσαι σίγουρος πως τα δύο κόμματα της συμφοράς θα μαζέψουν μαζί 20%; Κι αν βγει συνασπισμός αριστεράς; Αυτό το σκεφτήκατε; Τότε που θα πτωχεύσουμε τι θα κάνετε; Εμείς ξέρουμε γιατί ήδη μας πτωχεύσατε.  Εσείς που θα πάτε;
Τελικά το μικρό και στιγμιαίο όνειρο τέλειωσε. Ο Σαμαράς αφού τόπαιξε στην μαργαρίτα “ να υπογράψω να μην υπογράψω” σταμάτησε στο “ να υπογράψω και περισσεύει ένα” τελικά ενέδωσε και ανέπνευσε όλη η χώρα.  Η έκτη δόση θα εκταμιευτεί. Περιμένω να δω το τρίτο εξάρι. Θάχει γούστο.
Συμπατριώτες μου, δεν είναι εποχές για Κιχότες. Ο καιρός είναι Γερμανικός «Σκάσε και υπόγραφε».
Κι όπως πάντα, ο εχθρός τους θα είμαστε εμείς οι απλοί ταλαίπωροι κάτοικοι  του κατειλημμένου Ελαδιστάν.
 Και η εκδίκησή τους θα παίζεται όπως και σήμερα στα διάφορα γραφεία του ΙΚΑ με πολίτες δεκάτης κατηγορίας να μην πιστεύουν στα μάτια τους, πως τους έκοψαν τα 150ευρώ του επιδόματος ΕΚΑΣ και τους άφησαν με τριακόσια και τετρακόσια ευρώ να ζήσουν στην διαφαινόμενη χώρα της τρώγλης.
ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου