Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Διετάχθη εισαγγελική έρευνα για τα ταμεία των κομμάτων


Διετάχθη εισαγγελική έρευνα για τα ταμεία των κομμάτων
Εισαγγελέας στα κομματικά ταμεία για να ελέγξει τη δανειοδότησή τους


Η έρευνα που διέταξε ο Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης για την δανειοδότηση των κομμάτων ενδεχομένως να είναι ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της διαφάνειας στην πολιτική ζωή. ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έχουν εισπράξει περισσότερα από 240 εκατομμύρια ευρώ κι έχουν βάλει εγγύηση τις επιχορηγήσεις που υποτίθεται ότι  δικαιούνται μέχρι το 2016 και βάλε… Με λίγα λόγια  έχουν πάρει δάνεια με την βεβαιότητα ότι μέχρι το 2016 θα έχουν ανάλογα ποσοστά στη Βουλή! Προφανώς έχουν ρωτήσει την Πυθία…

Ο κόσμος ακούει γι αυτό τον χορό των εκατομμυρίων και, αν μη τι άλλο, απορεί. Αναρωτιέται πώς γίνεται να  μας υπόσχονται ότι θα λύσουν  τα οικονομικά προβλήματα της χώρας εκείνοι που χρόνια τώρα δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά του...οίκου τους.

Προσωπικά εκτιμώ  ότι όποια έρευνα και να γίνει δεν πρόκειται να εντοπίσει κάτι που να ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας. Όλα θα έχουν γίνει όπως πρέπει για να μην  υπάρχουν νομικής φύσεως ζητήματα. Όμως και μόνο το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη αποφασίζει να ασχοληθεί με ένα ζήτημα που τόσο πολύ έχει συζητηθεί και έχει προκαλέσει απορίες και ερωτήματα, είναι θετικό.

Όσο για τα άλλα θέματα –όπως  το πόσο λογικό είναι σε μια εποχή στερήσεων, σκληρής λιτότητας και  άγριας φορολόγησης των πολιτών τα κόμματα να συνεχίζουν την ίδια τακτική με τα οικονομικά τους σαν να μην έχει αλλάξει απολύτως  τίποτα- δυστυχώς δεν υπάρχει αρμόδιος Εισαγγελέας.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου