Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΔΡΑΧΜΗ: η μόνη λύση

Πριν 10 χρόνια η Ελλάδα είχε το εθνικό της νόμισμα. Οι συναλλαγές γίνονταν ομαλά και ο κόσμος εισέπραττε τις συντάξεις και τους μισθούς του, η δε αποδοτικότητα στην πληρωμή φόρων είχε ξεπεράσει το 92% των βεβαιωμένων φόρων.

Ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες η κοινωνία μας είδε τη μικρή φιάλη εμφιαλωμένου νερού από 50 δραχμές να πηγαίνει στα 50 λεπτά. Αυτό μεταφράζεται σε υπερπληθωρισμό 340% σε σχέση με την αρχική ισοτιμία μετατροπής μέσα σε μια ημέρα, ή με άλλα λόγια η πραγματική ισοτιμία μετατροπής για το....

λαϊκό εισόδημα ήταν στην πραγματικότητα περίπου 1 ευρώ προς 1.000 δρχ. αντί για 1 ευρώ προς 340,75 δρχ.

Για παράδειγμα ένας μέσος μισθός των 200.000 δρχ του 1997 με 25 ημέρες εργασίας ή με 8.000 δρχ ημερομίσθιο, αγόραζε 10 λίτρα βενζίνη με 160 δρχ το λίτρο δηλαδή 1.600 δρχ., ένα πακέτο τσιγάρα 350 δρχ και μια μερίδα φαγητό σε εστιατόριο προς 1.000 δρχ. Σύνολο 2.950 δρχ. Περίσσευαν 5.050 δρχ για αποταμίευση, επένδυση, διασκέδαση κλπ.

Σήμερα ένας εργαζόμενος με 750 ευρώ που θεωρείται και καλός παίρνει 30 ευρώ ημερησίως. Από αυτά δίνει για 10 λιτρα βενζίνη από 1.6 ευρώ το λίτρο16 ευρώ, για ένα πακέτο τσιγάρα 4.20 ευρώ και για μια μερίδα φαγητό 8 ευρώ. Σύνολο 28.20 ευρώ τα οποία αντιστοιχούν στα 2.950 δρχ του 1997. Τι περισσεύει; Μόλις 1.80 ευρώ. Δηλαδή η μείωση στο ποσόν αποταμίευσης ή και για κατανάλωση σε άλλα είδη με βάση την αρχική ισοτιμία ένταξης στο ευρώ είναι τερατώδης, 823%. 

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο έντεχνα μας έβαλαν στο ευρώ και πόση μείωση υπέστησαν οι πραγματικοί μισθοί; Η μείωση αυτή στην αγοραστική αξία του εισοδήματός μας, όπως λέγεται, είναι τρομακτική. Μετά από 10 χρόνια και ονομαστική αύξηση στο μισθό του παραδείγματος, αυτός υπέστη πραγματική μείωση 326%, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας το έχασε από την πρώτη στιγμή ένταξης στο ευρώ.

Και τι θα πάθουμε αν έλθουμε και πάλι στη δραχμή;
Χαρούπια και αγκωνάρια τρώγαμε πριν μπούμε στο ευρώ (δηλαδή μέχρι το 2002); Τη δεκαετία του 70, του 80 και του 90; Ακόμα και πιο πίσω, το 50 και το 60, πέτρες τρώγανε οι Έλληνες; Γιατί δεν ρωτάμε τους πατεράδες και τους παππούδες μας όσοι δεν γνωρίζουμε τι γινόταν τις περιόδους που αναφέραμε; Όσοι πάλι τα ζήσαμε, γιατί δεν λέμε την αλήθεια στο λαό αλλά τον τρομοκρατούμε;

Μπορεί το κόστος δανεισμού να γίνει δυσβάσταχτο αλλά μήπως δεν είναι σήμερα; H δεν θα είναι για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια με το Ευρώ; 

Αντί λοιπόν κάποιοι να καταστροφολογούν, θα έπρεπε να βγουν τίμια και να εξηγήσουν πως με το ευρώ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ, απλά παράταση της χρεωκοπίας! Αντίθετα με τη δραχμή, θα υπάρξει περίοδος προσαρμογής – ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΙΝΑΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ – και θα γίνει πραγματική επανεκκίνηση της Οικονομίας! 

Θα ξαναθυμηθούμε επιτέλους να παράγουμε μόνοι μας ό,τι μας χρειάζεται, τουλάχιστον για τη διαβίωσή μας! Ναι, Μπορεί να στερηθούμε στην αρχή κάποια προϊόντα αλλά τουλάχιστον θα έχουμε να φάμε, δεν θα ψάχνουμε τους ντενεκέδες και τους κάδους, όπως στην κατοχή που μας ξαναεπιβάλουν.

Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει ομαλή επιστροφή στη δραχμή είναι ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που θα προστατέψει τον λαό από τους κερδοσκόπους και τους μαυραγορίτες!

Αυτή είναι η αλήθεια και δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερος κόσμος, παρά τον ανελέητο ειδησεογραφικό και τηλεοπτικό βομβαρδισμό, καταλαβαίνει και ζητά επιστροφή στη δραχμή!

Καλύτερα λοιπόν ελεύθεροι και σχετικά φτωχοί για ένα μικρό διάστημα, παρά μόνιμα φτωχοί και αιωνίως σκλάβοι.

Γιάννης Κανατσέλης

Κασιμάτης: Αντισταθείτε.!!!!! Μην πληρώνετε τα χαράτσια.....


Σύνθημα αντίστασης έστειλε σήμερα το πρωϊ ο «πατριάρχης» του Συνταγματικού Δικαίου και παλιότερα σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου κ. Γιώργος Κασιμάτης. Συγκεκριμένα, από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και την εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, ο κ. Κασιμάτης κάλεσε το λαό σε...
παλαϊκή αντίσταση με....κάθε τρόπο, ενάντια στην αντισυνταγματική άσκηση της εξουσίας από την κυβέρνηση, σε εφαρμογή του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος.

Μεταξύ των πράξεων λαϊκής αντίστασης είπε ότι είναι και η μη πληρωμή των αντισυνταγματικών χαρατσιών που επιβάλει η κυβέρνηση, κατ’ εντολήν της τρόϊκας. Με τον τρόπο αυτό που προτείνει ο κ. Κασιμάτης, που είναι στην ουσία μια παθητική αντίσταση, ο Έλληνας έχει την ευκαιρία, χωρίς καν να σηκωθεί από τον καναπέ και να βγει στο δρόμο, να γκρεμίσει ένα καθεστώς, απλά με το να μην κάνει αυτό που επιτάσσει το καθεστώς.

Υπενθυμίζουμε ότι τις προάλλες η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσαν το λαό να μην πληρώσει το χαράτσι στα ακίνητα. Η δε κ. Παπαρήγα, από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση είπε πως αν δεν πληρώσει μεγάλο μέρος του λαού «εσείς θα πάτε φυλακή».

Ελπίζουμε όλοι να αντιλαμβανόμαστε τι θα συμβεί αν ένα μεγάλο μέρος του λαού δεν πληρώσει τα διάφορα αντισυνταγματικά χαράτσια, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Θα έχουμε άμεση κατάρρευση του καθεστώτος.

Trypokarydos

Νέα... «γαλλικά» Σαρκοζί κατά Παπανδρέου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Απίστευτες υβριστικές εκφράσεις κατά του Γιώργου Παπανδρέου χρησιμοποίησε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ενώπιον των υπουργών του, σύμφωνα με τη γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα «Le Canard enchaine»...

«Ο Παπανδρέου είναι μαλ...ς (con), ένας πραγματικός μαλ...ς (connard)» φέρεται ότι δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος, που συνέχισε: «Μας τίναξε στον αέρα το G20. Στις Βρυξέλλες μας είχε πει ότι αποδέχεται το σχέδιο διάσωσης και στη συνέχεια πήγε και ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα χωρίς να μας ενημερώσει. Ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά. Το απόλυτο σκάνδαλο. Και ύστερα από όλα αυτά, τώρα πρέπει να τον ευχαριστήσω κιόλας».

Όπως σημειώνεται συχνά χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις. Μάλιστα, η εφημερίδα υπενθυμίζει ένα περιστατικό το 2008, όταν ένας πολίτης αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στο Σαρκοζί, κατά τη διάρκεια μιας γεωργικής έκθεσης, με το Γάλλο ει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», που μετέδωσε το δημοσίευμα, ο Γάλλος πρόεπρόεδρο να του απαντά: «Φύγε από εδώ παλιομαλ...» (Casse-toi pauvre con).

Αρνήθηκε υπουργείο ο Κυριάκος Βελόπουλος.


Ο λόγος για το Κ. Βελόπουλο που ζει δύσκολες ώρες καθώς  πριν  από λίγο έχασε την Μητέρα του. Την ίδια ώρα που γράφονται ανακρίβειες για δήθεν συνεργάτες του που μιλούν για δυσαρέσκεια από το πρόσωπό του γιατί δεν πήρε υπουργείο, εκείνος δέχεται συλληπητήρια από φίλους και γνωστούς για τον χαμό της μητέρας του. Για να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μια και έξω, το anti-ntp έιναι σε θέσει να γνωρίζει οτι υπήρχε έντονη πίεση να αναλάβει ρόλο σε υπουργείο (καθώς είναι ένα απο τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Λαος, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει. Ο λόγος; Προφανώς δεν θέλει να λάβει μέρος στην Λεηλασία της χώρας..

Ποιά συναίνεση και παραμύθια;;; Αλλάζουν οι Πασόκοι;;;


Οι άνθρωποι έχουν διαβρωθεί τόσο πολύ από το κομματικό μίσος και έχουν επενδύσει τόσα πολλά στα κομματικά στεγανά, που τίποτε δεν μπορεί να τους αλλάξει. Άλλωστε επιβιώνουν από τη διατήρηση των κομματικών στρατών και του κομματοσκυλισμού, που συντηρούν με αυτή την εμετική κομματική γλώσσα που απευθύνεται σε τελείως ανεγκέφαλα ζώα με τη μορφή ανθρώπου.
Μία μέρα μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, δείτε ανακοίνωση που έστειλε ο άρχοντας του κομματικού μίσους Μιχάλης Καρχιμάκης, στον τύπο (και σε εκατομμύρια e-mails):

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΣΠΕΑΘ (σσΟ: καλά του έκαναν, εννοείται).
Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με την απόφαση προφυλάκισης του στελέχους της ΝΔ και πρώην προέδρου του Ταμείου Σύνταξης Προσωπικού Εφημερίδων Αθήνας Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ) για την υπόθεση της μίζας 1,8 εκ ευρώ του δομημένου ομολόγου του Ταμείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, μέσω των οποίων λεηλατήθηκαν τα χρήματα των Ταμείων, δηλαδή οι κόποι εργαζομένων και συνταξιούχων φέρει τη σφραγίδα της, θλιβερής για τον τόπο, δεξιάς διακυβέρνησης της ΝΔ, του κ. Σαμαρά.
Ο καταλογισμός ευθυνών είναι απαίτηση της κοινωνίας και υποχρέωση της Δικαιοσύνης.
Οφείλω να επισημάνω, γιατί δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο: οι άνθρωποι της φαύλης Δεξιάς, που κατηγορούνται για την λεηλασία των Ταμείων και πέρασαν αυτές τις μέρες την πόρτα της φυλακής, είναι οι ίδιοι που αρθρογραφώντας σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα που στηρίζουν τον κ. Σαμαρά, ελεεινολογούσαν τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Είναι οι άνθρωποι που συνελήφθησαν με αποδεδειγμένη κατ αρχήν μίζα από τραπεζικό λογαριασμό ύψους 1,8 εκ ευρώ και κυκλοφορούσαν ελεύθεροι με την ανοχή κάποιων της Δικαιοσύνης, που οφείλει να ερευνήσει σε βάθος και να καταλογίσει σε όλους τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου τις ευθύνες που τους αναλογούν και που επιτέλους αποφάσισε, έστω και μετά από τις αναφορές μας, να κινηθεί στη λογική της εφαρμογής του νόμου και της απαίτησης της κοινωνίας για τιμωρία όσων λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα και έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.
……………
ε, όχι ρε Καρχιμάκη! Πάει πολύ να τολμάς εσύ, ο γραμματέας της πιό δεξιάς κυβέρνησης που είχε ποτέ αυτός ο τόπος για “δεξιά”. Εσύ είσαι η δεξιά. Εσύ είσαι ο ορισμός της δεξιάς. Δεξιά=ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ=δεξιά.. Δεν υπάρχει τίποτε πιό δεξιό από το ΠΑΣΟΚ. Στα λεξικά στη λέξη “δεξιά” έχουν φωτογραφία του ΠΑΣΟΚ. Το “δεξιό” ΠΑΣΟΚ έχει την αποκλειστικότητα του όρου. Έ, όχι κι εσύ, ο πιό συνεπής δεξιός που γέννησε ποτέ ο τόπος να αποκηρρύσεις το όνομά σου. Εσύ, είσαι ο δεξιός. Ο Παπανδρέου είναι η δεξιά. Δεξιά είναι Παπανδρεϊσμός. Δεξιά είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι η δεξιά. Δεν υπάρχει καμία άλλη δεξιά στην Ελλάδα, πλην του ΠΑΣΟΚ. ΠΑΣΟΚ=δεξιά, δεξιά=ΠΑΣΟΚ.
Άντε, αρκετά με το παραμύθι σας παλιοδεξιοί του ΠΑΣΟΚ. Μας ζαλίσατε το δεξί…
Ε, όχι να πιστεύεις ότι θα ξεχάσουμε πόσο δεξιοί υπήρξατε ! Άρχοντες, θεμελιωτές, ιδρυτές και ταγοί της δεξιάς είστε.
Ε, όχι να πιστεύεις ότι θα ξεχάσουμε ότι
“δεξιά”=ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΟΚ=”δεξιά”
Ε, όχι και να νομίζεις ότι το 2011 υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που τσιμπάνε σε τέτοιες μαλακίες περί “φαύλης δεξιάς”. Φαύλης ΝΔ, ναι, να το δεχθούμε, αλλά όχι και εσύ, ο ορισμός του δεξιού, ο εκπρόσωπος της πιό δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος να νομίζεις ότι θα ξεχάσουμε με τέτοια παλαιοκομματικά τσιτάτα….
φωτό από το Citypress

Πώς χάνουμε το 35% του πόσιμου νερού!!!!!!!!!!!!!!!


Ουραγός η Ελλάδα στην ορθή διαχείρισή του.

Τουλάχιστον το 35% του πόσιμου νερού κατά μέσο όρο χάνεται στην Ελλάδα από τα δίκτυα ύδρευσης, κυρίως λόγω διαρροών.

Σε ορισμένες πόλεις μάλιστα το ποσοστό απώλειας λόγω κακού δικτύου αγγίζει το 60%, σύμφωνα με μελέτες που διεξάγονται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Waterloss, για τη διαχείριση απωλειών νερού...
σε δίκτυα ύδρευσης (πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας MED), που υλοποιείται σε έξι χώρες με επικεφαλής το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

«Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανώς να έχουν κατά νου, ότι το νερό χάνεται λόγω θραύσεων σε σωλήνες του δικτύου. Στην πραγματικότητα όμως, αυτές ευθύνονται για απώλειες της τάξεως του 1/5. Το περισσότερο νερό χάνεται λόγω μικρών διαρροών που συμβαίνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο δίκτυο αλλά και μέσα στα σπίτια μας», επεσήμανε ο Βασίλης Κανακούδης, επ.καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και τεχνικός σύμβουλος του Waterloss.

«Το νερό είναι ένα κοινωνικό αγαθό, όμως η τιμή του είναι εξαιρετικά χαμηλή. Έτσι, κανείς δεν μπαίνει στη διαδικασία να διορθώσει το δίκτυο, αφού το κόστος θα είναι μεγαλύτερο από τα έσοδα. Επίσης και οι καταναλωτές στα σπίτια μας δείχνουμε αμέλεια για τον ίδιο λόγο. Το ζητούμενο όμως είναι να το αντιμετωπίσουμε μακροπρόθεσμα. Πρέπει να το προσέξουμε σήμερα γιατί στο μέλλον θα είναι δυσεύρετο και πολύ ακριβό», προσθέτει.

Το πρόγραμμα Waterloss, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2013 μελετά τη διαχείριση του αστικού νερού και δημιουργεί ουσιαστικά, τα εργαλεία για τον καλύτερο έλεγχο του πόσιμου νερού, σε ό,τι αφορά το ισοζύγιο και την κατάσταση του δικτύου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν οι εταιρείες ύδρευσης να έχουν τον έλεγχο αξιοποιώντας επιστημονικές και όχι εμπειρικές μεθόδους.

Σύμφωνα με τον κ. Κανακούδη, πρώτες χώρες στη σωστή διαχείριση του νερού είναι το Ισραήλ και η Κύπρος ενώ στις τελευταίες θέσεις είναι η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, αν και η τελευταία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.

Το έργο Waterloss για το οποίο πραγματοποιείται σήμερα ημερίδα στο ΑΠΘ, έχει ως στόχο να ενισχύσει την τεχνογνωσία του προσωπικού των εταιρειών ύδρευσης για την αντιμετώπιση προβλημάτων διαχείρισης υδατικών πόρων και συνεπώς του νερού σε συνθήκες ανεπάρκειας. Ένα φαινόμενο, που πλήττει πολλές χώρες της Μεσογείου ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης ξηρασίας, της ερημοποίησης και της επιταχυνόμενης κλιματικής αλλαγής.

ΒΡΟΧΗ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΙΔΩΝ: Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Νοεμβρίου


Μία από τις πιο θεαματικές "βροχές" διάττοντων αστέρων, των Λεοντιδών, θα συμβεί την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.
Το φαινόμενο παρατηρείται κάθε χρόνο και διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες, από τις 7 έως τις 28 Νοεμβρίου, το αποκορύφωμα του όμως αναμένεται τις νύχτες της 17ης και 18ης Νοεμβρίου και η καλύτερη στιγμή παρατήρησης είναι λίγο πριν το ξημέρωμα.
Ο ρυθμός πτώσης των φωτεινών μετεώρων -που γίνεται με ταχύτητα περίπου 71 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο- υπολογίζεται σε 15 ανά ώρα κατά μέσο όρο.

Γιατί ονομάζονται Λεοντίδες
Οι βροχές των μετεώρων παίρνουν το όνομα του αστερισμού που βρίσκεται στην περιοχή του ουρανού όπου εκδηλώνονται (π.χ. Ωριωνίδες, Αιγοκερίδες, Yδροχοΐδες, Περσείδες κ.α.).

Οι Λεοντίδες, αν και έρχονται από τον κομήτη 55Ρ/Τέμπελ-Τατλ, οφείλουν το όνομά τους στον αστερισμό του Λέοντα, αφού οπτικά δίνουν την εντύπωση πως προέρχονται από εκεί.
Εξαιτίας της τροχιάς του κομήτη Τέμπελ-Τατλ, που έχει αντίθετη φορά από αυτήν της Γης, με συνέπεια τα θραύσματά του να συγκρούονται με τον πλανήτη μας μετωπικά, με ταχύτητα σχεδόν διπλάσια από αυτή άλλων διαττόντων. Αναπτύσσεται, έτσι, μια μεγαλύτερη θερμοκρασία λόγω της τριβής κατά τη διέλευση των μετεώρων μέσω της γήινης ατμόσφαιρας, με αποτέλεσμα τα «πεφταστέρια» να καίγονται πιο έντονα και να εκπέμπουν περισσότερη λάμψη κατά την πτώση τους, κάνοντας τους Λεοντίδες να ξεχωρίζουν από τα άλλα πεφταστέρια.

Θύελλα πεφταστεριών!
Από ιστορική άποψη, οι Λεοντίδες έχουν δημιουργήσει μερικά από τα πιο θεαματικά φαινόμενα στους ουρανούς του πλανήτη μας και μάλιστα υπήρξαν φορές, ιδίως μεταξύ των ετών 1998 - 2002, που εξελίχτηκαν σε πραγματική "θύελλα" μετεώρων, στη διάρκεια της οποίας πολλές χιλιάδες "αστεριών" φαίνονταν να πέφτουν κάθε ώρα στη Γη.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτές οι "θύελλες" λαμβάνουν χώρα περιοδικά, ανά 33 χρόνια περίπου, για άγνωστους λόγους. Η τελευταία τέτοια θεαματική «θύελλα» συνέβη το 2002, συνεπώς η επόμενη θα υπάρξει κάπου κοντά στο 2035. Φέτος θα πρέπει να αναμένεται μια ήπια δραστηριότητα.
Ετσι κι αλλιώς, αυτή η αβεβαιότητα ισχύει γενικότερα στην παρατήρηση διαττόντων αστέρων, καθώς κανείς ποτέ δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι θα συμβεί και, φυσικά, κατά πόσο οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν την παρακολούθηση του φαινομένου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

O ΔΟΤΟΣ πρωθυπουργός, ο άνθρωπος των παραποιημένων στατιστικών ...


Είναι να μη σε πιάνει απελπισία; Πριν λίγες ώρες και μετά από απίστευτες καταστάσεις που μεσολάβησαν, ορίστηκε πρωθυπουργός ένας εκ των αιτίων της σημερινής κατάντιας, για να… μας σώσει! Ο Λουκάς Παπαδήμος, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα που σέβεται τον εαυτό της, θα είχε δικαστεί και φυλακιστεί για οικονομικά εγκλήματα. Και εξηγούμαι: την παραποίηση των στατιστικών που οδήγησαν την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Μιλάμε για ΕΓΚΛΗΜΑ, όπως άλλωστε αποδεικνύουν και οι εξελίξεις. Φυσικά, ο άνθρωπος αυτός αντί να τιμωρηθεί, επιβραβεύτηκε.
Και πολύ πριν οριστεί πρωθυπουργός σε έναν τόπο που συνεχίζει να οδεύει προς το γκρεμό, επιβραβεύτηκε με αξιώματα στο διεθνές τραπεζικό αλλά και στο γραφειοκρατικό στερέωμα της ΕΕ. Άξιος ο άνθρωπος των τραπεζών, ο τύπος που έβαλε την ευρωζώνη ολόκληρη σε περιπέτειες, λέει υποκριτικά το σύστημα.

Και μας τον έκανε πάσα, για να μας αποτελειώσει.
Από εκεί και πέρα: μιας και, για απροσδιόριστο διάστημα, θα πρέπει να υποστούμε τον άνθρωπο αυτόν, ας ρίξουμε μια ματιά στα δεδομένα. Πρώτον: δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι ορθόδοξος. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ότι είναι ευαγγελικός. Δεν είναι δουλειά κανενός να υποδεικνύει στον κ. Παπαδήμο, τον άμισθο σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου και σε οποιονδήποτε άλλον, ποιο δόγμα θα ακολουθεί.

Εξάλλου, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του. Όμως, επειδή θα ασκήσει εξουσία, ΟΦΕΙΛΕΙ δημόσια να διευκρινίσει (εμείς οι ορθόδοξοι το λέμε «ομολογία») τη θρησκευτική του πίστη. Δικαιούμαστε να γνωρίζουμε ποιος μας κυβερνά και ποιες είναι οι απόψεις και η κοσμοθεωρία του.

Κοσμοθεωρία… παγκοσμιοποίησης!

Όσον αφορά στην τελευταία, φοβόμαστε ότι θα σας απογοητεύσουμε. Από τη διαδρομή του άνευ δημοκρατικής νομιμοποίησης νέου ΔΟΤΟΥ πρωθυπουργού, ενός ανθρώπου με κοσμοπολίτικη λογική και νοοτροπία, προκύπτουν πράγματα και θαύματα, που παραπέμπουν σε διευθυντήρια του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κατεστημένου.

Κάτω από την καθωσπρέπει εικόνα ενός «ήπιου» και «μετριοπαθούς» τραπεζίτη & τεχνοκράτη, κρύβεται μια σχέση εξάρτησης με αυτό που πολλοί αποκαλούν «διεθνή διευθυντήρια», αλλά και το γραφειοκρατικό κατεστημένο της ΕΕ.

Ο κ. Παπαδήμος, είναι αυτό που λέμε, «άνθρωπος των αγορών». Και ουχί της ελληνικής πιάτσας. Έχει διατελέσει μέλος της γνωστής για το ρόλο της Trilateral Commission, υπό τον David Rockefeller. Η παραπάνω οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 1973, αποτελεί ένα άτυπο όργανο που σκοπό του έχει την βελτίωση της «συνεργασίας» μεταξύ «ηγετών» του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή την προώθηση των αρχών της παγκοσμιοποίησης, σε έναν κόσμο με πολλές αλληλεξαρτήσεις.

Όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της Trilateral Commission, όταν κάποια μέλη της αναλαμβάνουν δημόσιο πόστο, παραιτούνται, ώστε να μη δίδεται η εντύπωση διαπλοκής. Στην ιδρυτική διακήρυξη της προαναφερόμενης Επιτροπής, διαβάζουμε ότι «η αυξανόμενη αλληλεξάρτηση αποτελεί γεγονός στο σύγχρονο κόσμο. Υπερβαίνει και επηρεάζει τα εθνικά συστήματα…

Αν και είναι σημαντικό να αναπτύξουμε μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ όλων των χωρών του κόσμου, την Ιαπωνία, τη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, υπό το πρίσμα του μεγάλου βάρους τους στην παγκόσμια οικονομία και των συμπαγών μεταξύ τους σχέσεών τους, αναλαμβάνουμε μια ειδική ευθύνη για να αναπτύξουμε αποτελεσματική συνεργασία, για τα συμφέροντα εκείνων αλλά και των υπολοίπων στον κόσμο».

Από τα σχολεία της «ελίτ»…

Φυσικά, ο «πράσινος» Λουκάς Παπαδήμος, αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε Φυσική στο ΜΙΤ των ΗΠΑ, από όπου αποφοίτησε το 1970, έκανε μεταπτυχιακά στην Ηλεκτρολογική Μηχανική και αργότερα ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Οικονομικών.

Το 1980 εργάστηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος, την περίοδο 1985 – 1993, με την αλλαγή κυβέρνησης το 1990, να μην τον «επηρεάζει».

Το ΠΑΣΟΚ, επιστρέφοντας, τον αναβάθμισε, διορίζοντάς τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητή, θέση στην οποία παρέμεινε ως το 2002. Όταν όλα έδειχναν ότι το ΠΑΣΟΚ πνέει τα λοίσθια και αφού είχε προηγηθεί το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου (η μεγαλύτερη ανακατανομή εισοδήματος υπέρ των εχόντων και εις βάρος των φτωχών) και η ένταξη της χώρας μας μέσω των Greek statistics, προωθήθηκε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010.

Τα υπόλοιπα στο βιογραφικό του, ολοκληρώνουν το καθ’ όλα καθεστωτικό & συστημικό προφίλ του Λουκά Παπαδήμου: έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος, αλλά και Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Από το 1988 είναι καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ από το 2006, είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Καμία σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα

Πόση αντίληψη των δεινών που υφίσταται η μέση ελληνική οικογένεια, μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος; Θέλετε την άποψή μου; ΚΑΜΙΑ.

Αντίθετα, ο ομιλών τη γερμανική κ. Παπαδήμος, ο οποίος μάλλον δεν έχει ακούσει ότι στα ολοήμερα σχολεία της χώρας, κάποια παιδιά δεν έχουν το μεσημέρι να φάνε, είναι εν μέρει εμπνευστής και θιασώτης της πολιτικής που οδήγησε τον τόπο μέχρι εδώ.

Επίσης, στη χώρα όπου στη φυλακή οδηγούνται μόνο όσοι δεν έχουν να πληρώσουν τις κλήσεις της Τροχαίας, ο κ. Παπαδήμος δεν απολογήθηκε ποτέ για το ρόλο του στην παρουσίαση πλασματικών στοιχείων εκ μέρους της Ελλάδας στην ΕΕ, προκειμένου η χώρα μας να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ.

Και όχι μόνο, αλλά αναλαμβάνει πλέον και τα ηνία της χώρας μας! Και οι παράδοξες επιλογές εκ μέρους της άρχουσας πολιτικής τάξης της χώρας μας, συνεχίζονται, με πολλούς, να βάζουν δυστυχώς πλάτη σε αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Νίκος Χιδίρογλου

elora.gr

ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ ........ ΕΜΕΙΣ!!!!!!


Εντάξει, τα ΜΜΕ έκαναν τη δουλειά τους. Διορίστηκε ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας!!, Τα κανάλια αποσύρθηκαν από το Προεδρικό Μέγαρο και εμείς, που παρακολουθούσαμε με αγωνία στις τηλεοπτικές οθόνες, για το ποιος θα μας σώσει, ας παραμείνουμε στον καναπέ μας.Εξάλλου σε λίγο αρχίζουν και τα τουρκικά σήριαλ. Ας εκπολιτιστούμε επ’ ευκαιρία.

«Η δημοκρατία ενίκησε», που έλεγε και κάποιος τύπος από το παρελθόν. Σήμερα τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ μας έλεγαν από το πρωϊ ότι το 70% του λαού θέλει Παπαδήμο για πρωθυπουργό. Προφανώς έχουν τηλεπαθητικές ιδιότητες.

Το αστείο είναι, γιατί περί αστείου πρόκειται βέβαια, ότι ο κοινοβουλευτισμός, έφερε κάποιον εξωκοινοβουλευτικό για να τον σώσει από την κατάρρευση.
Καληνύχτα δημοκρατία.
Κρίμα που γεννήθηκες εδώ.
hassapis-peter

Πηγή: http://www.supercomments.gr/2011/11/blog-post_4186.html#ixzz1dT36Buna

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Γράφει ο Δευκαλίων

Έχουμε λοιπόν Πρωθυπουργό. Και το όνομα αυτού Λουκάς Παπαδήμος. Τέως διοικητής (επί πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη) της Τράπεζας της Ελλάδα και τέως υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δηλαδή, συνυπεύθυνος για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, αλλά και τα κρυφά swapτης Goldman Sachs με τα οποία αλλοιώθηκαν τα δημοσιονομικά στοιχεία και έγινε εφικτή η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη (ευρώ). Ήταν ταυτόχρονα όμως και απόλυτος γνώστης των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας καθώς και των αποφάσεων που ελήφθησαν τον Οκτώβριο του 2008 με την κατάρρευση της Lehman Brothers σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Δηλαδή των αποφάσεων των ηγετών των κρατών της Ευρωζώνης που μετέφεραν τα χρέη των τραπεζών στους κρατικούς προϋπολογισμούς με αποτέλεσμα, όπως έχουμε αναλύσει κατά κόρον στο παρελθόν, να μεταβληθεί η χρηματοπιστωτική κρίση σε Ευρωπαϊκή Κρίση Χρέους.
Ουσιαστικά και με απολύτως αντικειμενικούς όρους αποσαφήνισης της εγχώριας πολιτικοοικονομικής πραγματικότητας έχουμε την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο του τραπεζικού συστήματος.
Ας μην βαυκαλιζόμαστε. Όλες οι αποφάσεις του νέου Πρωθυπουργού θα...
εμφορούνται από τράπεζο-κεντρικά κριτήρια νεοφιλελεύθερης έμπνευσης και πρακτικής. Αυτονόητα θα μας βρει από την πρώτη ημέρα απέναντι, τουλάχιστον όσο μας βρήκε και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε ευτελίσει την διαδικασία επιλογής του “υπερκομματικού” πρωθυπουργού (Δευκαλίων 7 Νοεμβρίου 2011- Ας βάλουν για Πρωθυπουργό τονγάτο μου τον Πουαρό), αλλά και ταυτόχρονα είχε υποστηρίξει αυτήν την διαδικασία (Δευκαλίων 8 Νοεμβρίου 2011- Έστω και την Μπιρμπίλη ΥπηρεσιακήΠρωθυπουργό αρκεί να γίνουν σύντομα Εκλογές), προκειμένου να διεξαχθούν σύντομα εκλογές. Μοναδική λύση-απάντηση στο πρόβλημα κατοχής που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Κάτω από αυτό το πρίσμα επικροτούμε την στάση του Αντώνη Σαμαρά. Εφ’ όσον στο βάθος του δρόμου (δηλ. την ερχόμενη Άνοιξη) προκύψουν βουλευτικές εκλογές, όλα καλά. Καλά έκανε ο Αντώνης και κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους μνημονιακούς Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Καρατζαφέρη. Πρέπει να γνωρίζει όμως ότι αυτή η παρέα είναι έτοιμη να διαπράξει ανοσιουργήματα στον βωμό του μνημονίου και δυστυχώς με αυτή την παρέα είναι πλέον εξαναγκαστικά συνέταιρος. Ας προσέξει λοιπόν μην βάψει τα χέρια του με αίμα αθώων.
Η αριστερά στο σύνολο της τίμησε την ηρωική Εθνικοαπελευθερωτική της παράδοση. Αρνήθηκε έστω και να συνομιλήσει με τον διάβολο! Είναι απόλυτα φυσιολογικό για τα κόμματα της κομμουνιστικής αριστεράς να ακολουθήσουν αυτό τον δρόμο. Είναι κομμουνιστές, είναι απόγονοι των μαχητών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, στάθηκαν όρθιοι όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση και σήμερα παίρνουν τη ρεβάνς. Οι νεοφιλελεύθεροι νικητές του ψυχρού πολέμου σέρνονται για συναίνεση στα πόδια του ΠΑΜΕ.
Για όλους εμάς δεξιούς, κεντρώους, σοσιαλιστές, κομμουνιστές τα πράγματα παραμένουν όπως ήταν και πριν την ανάληψη της πρωθυπουργίας της χώρας από τον Λουκά Παπαδήμο. Οι οικογένειες μας, οι ζωές μας, όλοι οι δικοί μας άνθρωποι, όλα αυτά που αγαπάμε, όλος ο ανθρώπινος πολιτισμός κινδυνεύουν από την νεοφιλελεύθερη επέλαση που μολύνει τα όσια και τα ιερά και απειλεί πλέον ακόμα και τους τάφους των προγόνων μας.
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Το εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα επιστράτευσε τις τελευταίες αξιόμαχες εφεδρείες.
Ο Πόλεμος συνεχίζεται! Το σύνθημα ήταν και παραμένει το ίδιο:
ή Αυτοί ή Εμείς!

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ !!!


Επιστολή έστειλε περήφανη Ελληνίδα στο εγγλέζικο κανάλι "4" που είχε την... φαεινή ιδέα να στήσει "ριάλιτι" με θέμα την Πατρίδα ΜΑΣ. Στην επιστολή της αναφέρει στα εγγλεζάκια:
"Αγαπητοί μου κύριοι του καναλιού 4,
Πληροφορήθηκα αυτές τις ημέρες, όπως και άλλοι Έλληνες, την προβολή του νέου σας ριάλιτυ το οποίο μας προσβάλει πάρα πολύ. Επειδή είσθε αγενείς, και δεν μπορώ να σας κατηγορήσω γι αυτό διότι ως λαός δεν έχετε ποτέ προσφέρει τίποτα στην ανθρωπότητα (πέρα από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις) αλλά όλα τα πήρατε από εμάς, θα είμαι και εγώ όσο πιο ευγενική μπορώ διότι όπως βλέπετε ως Ελληνίδα δεν θα μπορούσα ποτέ να πέσω στο επίπεδο σας!

Πως θα σας φαινόταν φίλοι μου αν εμείς ξεκινούσαμε ένα ριάλιτυ με ονομασία «Go British for a week» ; Θα είχαμε πολλά να δείξουμε εκεί. Προπάντων το φέρσιμο σας όταν πίνετε όταν πάτε σε μία ξένη χώρα, ξεχνώντας βεβαίως την ευγένεια σας και τους νόμους σας. Σας σέρνουν λιπόθυμους από το ποτό στα σπίτια σας. Θα μπορούσαμε να δείξουμε επίσης, την εγκληματικότητα και τον χουλιγκανισμό που έχετε άφθονο. Τις έννοιες οικογένεια και ηθικές αξίες που σας είναι άγνωστες και τις έχετε προ πολλού καταπατήσει. Και να μην ξεχάσω την εμμονή σας με την συνεύρεση που έχετε αναγάγει σε «εθνικό σπορ» ανάμεσα στα άτομα του ιδίου φύλου. Ειδικά το τελευταίο είναι η εθνική σας ξευτίλα παγκοσμίως. Και πριν σκεφτείτε για τα ψεύδη περί αρχαίας Ελλάδας, ανοίξτε κάποιο βιβλίο να πληροφορηθείτε περί του θέματος (από σοβαρές πηγές).
Αλλά δεν θα το κάνουμε (το ριάλιτυ). Και ξέρετε γιατί;
Γιατί είμαστε περήφανοι ως λαός και όχι κομπλεξικοί.
Γιατί όλα μα όλα ξεκίνησαν από αυτόν τον ιερό τόπο.
Γιατί η ιστορία μας είναι η σημαντικότερη και η πιο μακρά παγκοσμίως.
Γιατί μετράμε τους περισσότερους ήρωες καθώς και επιστήμονες από την αρχαιότητα ως σήμερα παγκοσμίως.
Γιατί εμείς σας «ξελασπώσαμε» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχετε την κα Μέρκελ… καγκελάριο από την άλλη μεριά του καναλιού….
Γιατί, πολύ απλά, αν δεν υπήρχαμε εμείς το πολύ πολύ να ήσασταν ακόμα ή σε καμιά σπηλιά ή πάνω στα δέντρα. Και τέλος:
Γιατί εμείς ότι και να συμβεί θα επιβιώσουμε…!!! Και θα συνεχίσουμε την ένδοξη ιστορία μας ως ΕΛΛΗΝΕΣ.
Προσωπικά, δεν έχω κάτι με τη χώρα σας. Την έχω επισκεφθεί στο παρελθόν, θα την ξαναεπισκεφθώ στο μέλλον και φυσικά θα την σεβαστώ. Διότι έχω τρόπους και δεν είμαι πίθηκος όπως είστε εσείς. Εξάλλου, δεν έχω κάτι να ζηλέψω, εδώ τα έχουμε όλα. Αν δεν τα είχαμε δεν θα ασχολιόσασταν όλοι μαζί μας. Όταν κάποιος ασχολείται με «κάτι» σημαίνει ότι αυτό το «κάτι» τον καίει. Και επειδή ο καθένας στο τέλος παίρνει αυτό που του αξίζει, πραγματικά χαίρομαι που δεν θα είμαι στη θέση σας στο προσεχές μέλλον.

Υ.Γ. Είναι τυχαίο που όσοι μας διασύρουν μας χρωστάνε και από κάτι; Επί την ευκαιρία μπορείτε να μας στείλετε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα καθώς και αρκετά χρήματα που βγάλατε ως χώρα από την έκθεση τους τόσα χρόνια.

Δημότση Δέσποινα
Αρθρογράφος" 
stoxos.gr

Προφυλακίστηκε ο Ψωμιάδης για 40 ημέρες στα Σκόπια!!!!!


Μέχρι τα Σκόπια έφτασε ο καταζητούμενος για την υπόθεση των στημένων Μάκης Ψωμιάδης, που από το μεσημέρι της Τετάρτης βρίσκεται ξανά στα χέρια της αστυνομίας.

Ο ανακριτής του πρωτοδικείου των Σκοπίων αποφάσισε πριν από λίγο την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη για διάστημα 40 ημερών, κατά το οποίο πρέπει να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δικαστικές πηγές στα Σκόπια.

Ο Μάκης Ψωμιάδης, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, συνελήφθη από την αστυνομία των Σκοπίων σήμερα το μεσημέρι, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια κοντά στο κέντρο των Σκοπίων.

Τον φυγόδικο εντόπισαν υπάλληλοι του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία των Σκοπίων για το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ.

Η σύλληψη του είχε χαρακτηριστεί «θέμα τιμής» για τους δικαστές. Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος μετά την πρώτη σύλληψη του, τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και κόντρα μεταξύ των δικαστών.

Ο Μάκης Ψωμιάδης εκμεταλλεύθηκε τη διχογνωμία εισαγγελέα και ανακριτή και αφού δεν προφυλακίστηκε, εξαφανίστηκε. Και –άγνωστο πως- κατάφερε ακόμη και να φύγει από τη χώρα.

Και έφτασε μέχρι τα Σκόπια, εκεί όπου το μεσημέρι της Τετάρτης, περίπου στις 14:00, ο καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων ποδοσφαίρου, συνελλήφθη.

Τις χειροπέδες του πέρασαν οι Σκοπιανοί αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες της ελληνικής Αστυνομίας και της ΕΥΠ. Μάλιστα, ήταν Έλληνες οι αστυνομικοί που τον εντόπισαν και ειδοποίησαν τις σκοπιανές αρχές.

Super Comments


Ο ΤΡΑΚΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ!!!!!! (βίντεο)



Αποθέωση ο Γιώργος Τράγκας στην σημερινή του τηλεοπτική εκπομπή. Σκέτη απόλαυση οι θεατρικοί μορφασμοί του, το πηγαίο λεξιλόγιο του, ο τρόπος που δεν διστάζει να ξεπεράσει τον τηλεοπτικό καθωσπρεπισμό με εκφράσεις του στυλ «άντε γαμηθείτε».

Ο δεξιός δημοσιογράφος Τράγκας δεν θα ενθουσίασε σήμερα τον αρχηγό της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά αφού τον έβαλε στο στόχαστρο και του έσυρε τα εξ αμάξης. Και η πλάκα είναι ότι σε αρκετά από τα λεγόμενα του έ
χει δίκιο. 

ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΤΕ Ο ΕΒΡΑΙΟ-ΜΑΣΩΝΟΣ ΤΖΕΦΡΥ;;;;



ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΛΗΓΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ-ΜΑΣΩΝΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;;;;;;;

ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΙΠΑΤΕ;;;;;;

ΛΟΙΠΟΝ, Η ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/11/2011.

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΑΝ ΣΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΓΙΑ 2 ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ:

Ο ΤΖΕΦΡΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ!!!!!!!!!!!


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ο Μάκης Ψωμιάδης συνελήφθη στα Σκόπια! Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές των Σκοπίων, που αξιοποίησαν τις πληροφορίες της ΕΥΠ.

Στα χέρια του νόμου βρίσκεται και πάλι ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος συνελήφθη στα Σκόπια, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο πρώην παράγοντας της Καβάλας εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας, που αξιοποίησαν τις πληροφορίες της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο Μάκης Ψωμιάδης διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων. Άλλωστε για την εμπλοκή του στα "Στημένα" του Ιουνίου είχε κριθεί αρχικά προφυλακιστέος και στη συνέχεια... εξαφανίστηκε.

Συγκεκριμένα όταν συνελήφθη στα τέλη Σεπτεμβρίου από τις αρχές έκανε αίτηση αποφυλάκισης, η οποία αρχικά έγινε δεκτή λόγω της διαφωνίας Εισαγγελέα και Ανακριτή. Στη συνέχεια αποφασίστηκε άρση της εντολής, μόνο που ο Μάκης Ψωμιάδης δεν παραδόθηκε (για δεύτερη φορά), αλλά αντίθετα φρόντισε να χαθούν τα ίχνη του. Προσωρινά, διότι εντοπίστηκε τελικά στα Σκόπια, όπου και συνελήφθη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ελληνική δικαιοσύνη έχει στοιχεία που αναφέρουν πως κατά τη θητεία του Μάκη Ψωμιάδη στην ΠΑΕ ΑΕΚ, 8.540.500 ευρώ βρέθηκαν στα χέρια του! Ήταν μια τεράστια μαύρη τρύπα...
πηγη:sport24


"Βρωμάει" πολύ η υπόθεση ντόπινγκ στο Ευρωμπάσκετ!!!!!


Απ’ όπου κι αν την πιάσεις αυτή την ιστορία με τα κρούσματα στο ευρωμπάσκετ, βρωμάει. Και πολύ, μάλιστα. Η διευθύντρια του λιθουανικού αντιντόπινγκ Έβα Στανικουνιένε μίλησε το πρωϊ, σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, για έναν ντοπέ από την εθνική Ισπανίας κι άλλον έναν από τα Σκόπια.
Αργότερα έβγαλε ανακοίνωση διάψευσης η FIBA και μίλησε για «μηδέν κρούσματα στο ευρωμπάσκετ». 
Και πριν από λίγο ήρθε η Στανικουνιένε να πει «Κανένα από τα 76 δείγματα δεν ήταν θετικό. Οι δημοσιογράφοι παρερμήνευσαν την δήλωσή μου». 
Και ρωτάμε κάτι απλό. Κοτζάμ διευθύντρια αντιντόπινγκ της διοργανώτριας χώρας του ευρωμπάσκετ και δεν ξέρει πού της πάνε τα τέσσερα; Την μια λέει και μετά - την παρέμβαση FIBA – ξελέει; 
Δεύτερον. Οι δημοσιογράφοι που φιλοξένησαν τις αρχικές δηλώσεις της, από πού έβγαλαν «Ισπανία» και «Σκόπια»; Από την κοιλιά τους; Κάποιος μίλησε γι’ αυτές τις δυο χώρες συγκεκριμένα. Και προφανώς μίλησε η διευθύντρια. 
Τρίτον. Το θέμα αυτό σέρνεται από το πρωϊ σε όλα τα ΜΜΕ της γης. Η FIBA γιατί ξύπνησε με τόσες ώρες καθυστέρησης, αφού η εξήγησή της ήταν εν τέλει τόσο απλή; 
Είναι φανερό πως κάτι τρέχει με όλη αυτή την ιστορία. Κάτι, δηλαδή, δεν πάει καλά. Και ο κόσμος δεν είναι αφελής. Με τόσες αφορμές που του δίνονται είναι λογικό να έχει καχυποψία. 
Εμείς δεν θα πούμε αν όντως υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ντοπαρισμένοι. Εμείς απλά θα αναφέρουμε ότι δεν μασάνε όλοι κουτόχορτο. Δεν γίνεται σε ένα τέτοιο πόστο, όπως του διευθυντή αντιντόπινγκ, να μιλάει κάποιος για δυο χώρες έτσι απλά και χωρίς να τρέχει τίποτα; 
Η ανακοίνωση της FIBA δεν επαρκεί. Ούτε η διάψευση της Λιθουανής διευθύντριας πείθει κανέναν. Προφανώς τα έχουν κάνει σαλάτα. Και το λέμε αυτό επειδή στην πιάτσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι και ονόματα μπασκετμπολιστών. 
Η FIBA είναι υποχρεωμένη να δώσει μια πιο αναλυτική ανακοίνωση και να εξηγήσει σε όλο τον κόσμο τι ακριβώς έχει συμβεί. Και η WADA να παρέμβει για την Λιθουανή, που βρίσκεται υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ένωσης αντιντόπινγκ. Κάποιος φταίει σίγουρα, δηλαδή. Είτε η Λιθουανή, είτε η FIBA, είτε και οι δυο. 
ΠΗΓΗ: sportdog


«Κυβέρνηση συνεργασίας σε ξεπούλημα της χώρας»


Με την κυβέρνηση Τσολάκογλου παρομοίασε χθες ο Μίκης Θεοδωράκης τη νέα μεταβατική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ενώ από λεπτό σε λεπτό αναμενόταν να λήξει το θρίλερ του σχηματισμού της.

«Οταν θα μας αδειάσουν όλους τους χυμούς, θα μας πετάξουν»


«Δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα με οποιαδήποτε κυβέρνηση αποκτήσουμε», προέβλεψε ο συνθέτης και ιδρυτής του κινήματος ανεξάρτητων πολιτών «Σπίθα». «Κάτω από μια κατοχή της τρόικας και των υπολοίπων είναι το πολιτικό σύστημά μας. Οπότε για τι κυβέρνηση μιλάμε; Είναι σαν την κυβέρνηση Τσολάκογλου στην Κατοχή. Εχουμε υπερπρωθυπουργό που έχει και το σημαδιακό όνομα Ράιχ-Ράιχενμπαχ! Οσο επομένως υπάρχει τρόικα και ξένη κατοχή θα πηγαίνουμε απ' το κακό στο χειρότερο. Πουλιόμαστε! Ξεπουλιόμαστε! Το καταλαβαίνετε αυτό; Κι όταν θα μας αδειάσουν όλους τους χυμούς, θα μας πετάξουν», αναφώνησε οργισμένος στο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Τις εντάσεις και πολιτικές παλινωδίες που ζούμε εμβρόντητοι τις τελευταίες μέρες, από την ώρα που εξαγγέλθηκε το δημοψήφισμα, τις χαρακτηρίζει «μια κωμωδία, μια μπλόφα. Ο Παπανδρέου έχει γύρω του μεγάλο επιτελείο και κάθε κίνηση είναι εκ των προτέρων... ματ».

Εξ ου ο συνθέτης έβαλε στοίχημα με τη γυναίκα του ότι «θα προκύψει πάλι πρωθυπουργός. Δεν πρόκειται να μας αφήσει ποτέ. Αν μάλιστα έχω την ατυχία να ζήσω ακόμα 8 με 10 χρόνια, τον επικήδειό μου θα μου τον βγάλει ο Γιώργος Παπανδρέου, στην τετάρτη τετραετία του. Τίποτα δεν είναι τυχαίο».

Γεγονός που έχει προλάβει να κάνει κακό και στους πολίτες της χώρας. «Τους αφόπλισε», υποστηρίζει ο Μ. Θεοδωράκης. «Γιατί ο κόσμος ελπίζει σε όλα και πιάνεται από τα μαλλιά του. Ελπίζει και με τη συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Ηδη από αύριο δρομολογούνται 30 χιλιάδες απολύσεις και αυξήσεις των φόρων. Αρχίζει και η πώληση της Ελλάδας. Η κυβέρνηση οφείλει κάθε μήνα να παρουσιάζει τρία μεγάλα φιλέτα του δημόσιου πλούτου. Ολη την Ελλάδα την έχουν εκτιμήσει σε 120 δισ. ενώ έχει 3 τρισ. Θέλουν να μας κοιμίσουν, να πουλήσουμε το δημόσιο πλούτο για 600 εκατ. Εχουμε ορυκτό πλούτο που είναι χρυσάφι. Μόλις τελειώσουν αλλού, θα έρθουν για γεωτρήσεις και στο Αιγαίο οι Αμερικάνοι. Γι' αυτό το λόγο παίζεται αυτή η κωμωδία», επανέλαβε.

Μία λύση βλέπει για να διασωθεί η χώρα απ' τον καταποντισμό. «Να ξεσηκωθεί ο λαός. Αν ένα εκατομμύριο άνθρωποι φυσήξουν μαζί, θα πέσουν όλοι αυτοί. Είμαι υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας», δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Μόνοι μας! Είμαστε λαός έξυπνος και πολύ εργατικός. Οσάκις βρεθήκαμε ελεύθεροι κάναμε καταπληκτικά πράγματα. Οταν αποφυλακίστηκα και έκανα 1.000 συναυλίες σε όλα τα μέρη του κόσμου, αγαπούσαν και θαύμαζαν την Ελλάδα.


»Και φτάσαμε στο σημείο να μας λοιδορούν και να μη λέμε κουβέντα. Ποιοι; Ποιοι είναι αυτοί και τι ξέρουν; Αισθάνθηκα πραγματικά πολύ ταπεινωμένος ως Ελληνας απ' τη συμπεριφορά του Σαρκοζί και της Μέρκελ απέναντι στον Ελληνα πρωθυπουργό. Γιατί το μόνο που μας μένει είναι αυτή η πατρίδα. Ας με πουν και εθνικιστή και πατριδοκάπηλο. Αλλά αυτή είναι η χώρα μας και πρέπει να την υπερασπιστούμε!».

ΠΗΓΗ:Super Comments