Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Παιδιά ηρώων ή υποδουλωμένων ραγιάδων;


300spartans Παιδιά ηρώων ή υποδουλωμένων ραγιάδων;
Αποψη. Γραφει ο Shadow.
Βυθιζομαστε. Οχι μονο στην κριση. Αλλα και στην ταπεινωση, τον εξευτελισμο. Παρακαλαμε για το μεροκαματο. Ακουτε ολο και πιο συχνα την φραση: «E, τι να κανουμε, αφου ετσι μας ειπανε…»
Αισχος. Παιδια ηρωων ειμαστε ή υποδουλωμενων ραγιαδων; Και οι της τριτης ηλικιας αντι να δινουν το παραδειγμα σκυβουν το κεφαλι στις απειλες, την ωρα που μας εχουν ζαλισει με τις ηρωϊκες ιστοριες τους απο τον πολεμο. Μετα τον πολεμο, ολοι ειναι ηρωες ετσι κι αλλιως.
Λαθος μας διδαξανε για ηρωϊσμο, κατι δεν παει καλα. Ιδια ιστορια ισως με τον… «Συνωστισμο της Σμυρνης» οπως διδασκουνε τωρα στα σχολεια. Οχι με τον διωγμο και την σφαγη των Ελληνων απο τον τουρκικο στρατο δηλαδη.
Να ξαναγραψετε την ιστορια κυριοι. Παιδια ραγιαδων ειμαστε. Και σκυβουμε το κεφαλι μπροστα στις απειλες ελληνων και ξενων νταβατζηδων.
Γιατι δεν ημασταν τυχαια 400 χρονια σκλαβοι. Γιατι το ’40 γεμισε η Ελλαδα απο εθελοντες ρουφιανους, καταδοτες και μαυραγοριτες. Και πιο μετα τα ιδια με τη χουντα και τις εξοριες. Αλλα και τωρα οι νομοι δεν τηρουνται, διαμορφωνονται αναλογα με τα συμφεροντα και την ανικανοτητα του καθενος.
Ο Φρανκ Μίλερ μας εχει στο μυαλο του σαν παιδια ηρωων. Ειναι φανατικος λατρης των αρχαιων Ελληνων πολεμιστων. Ετσι εμπνευστηκε και δημιουργησε τους «300″.
Εσείς πως θελετε να μας θυμούνται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου