Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

«Tα μυστήρια του Νείλου»


Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου σας προτείνει μια συναρπαστική ταινία, μια ξεχωριστή εμπειρία που αξίζει να μοιραστείτε...
με τους μικρούς και μεγάλους σας φίλους αυτά τα Χριστούγεννα! Πρόκειται για τα «Μυστήρια του Νείλου», μία εντυπωσιακή περιπέτεια που κόβει την ανάσα, μια ταινία, η παγκόσμια προβολή της οποίας έσπασε το φράγμα των δέκα εκατομμυρίων θεατών, ενώ η προβολή της τους τελευταίους μήνες, στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα, έχει αποσπάσει εντυπωσιακές κριτικές και τα θετικότατα σχόλια του κοινού. 

Ελάτε λοιπόν να ταξιδέψουμε μαζί ως την Αφρικανική Ήπειρο σε μια περιπετειώδη αποστολή στον πιο μεγάλο αλλά και επικίνδυνο ποταμό του Πλανήτη μας, τον Γαλάζιο Νείλο. Ο τεράστιος θόλος του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, υπόσχεται να μας μεταφέρει με τον πλέον «ζωντανό» τρόπο από την καρδιά της Αιθιοπίας, την λίμνη Τάνα και το Σουδάν ως την Αίγυπτο και την Μεσόγειο. 





Η ταινία παρακολουθεί για 114 ημέρες την εξερευνητική αποστολή, η οποία έχοντας ως επικεφαλής τους κκ. Pascuale Scaturro και Gordon Brown,
έρχεται αντιμέτωπη με απίστευτες προκλήσεις, επικίνδυνους κροκόδειλους και ιπποπόταμους, ανταλλαγές πυροβολισμών με ληστές, ασθένειες όπως η ελονοσία, αμμοθύελλες, αλλά και με τον τρομακτικό ήλιο της ερήμου, σε μια προσπάθεια να διανύσει τα 3,250 μίλια του ποταμού, και να γίνει η πρώτη αποστολή στην ιστορία που κατόρθωσε να διασχίσει κατά μήκος όλο, τον Γαλάζιο Νείλο από τις πηγές του ως την θάλασσα. Όλο το ταξίδι, το οποίο διασχίζει την Αιθιοπία, το Σουδάν αλλά και την Αίγυπτο, φανερώνει την ομορφιά και το μυστήριο των περιοχών γύρω από το Νείλο, όπως δεν έχει ποτέ άλλοτε παρουσιαστεί σε θόλο. 

Επιπλέον, δεν είναι ακόμη τυχαίο ότι η έντονη Περιπέτεια, αλλά και οι απίστευτες προκλήσεις της άγριας φύσης, χάρισαν το 2005 στην αποστολή των Brown και Scattura το βραβείο «Αποστολή της Χρονιάς» κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής των βραβείων EVEREST, που πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των Η.Π.Α.. Η σημαντική αυτή βράβευση, αλλά κυρίως τα εντυπωσιακά σχόλια των θεατών που παρακολούθησαν την ταινία, αποτελούν εγγύηση ότι «Τα Μυστήρια του Νείλου» επιτελούν με τον καλύτερο τρόπο τον ψυχαγωγικό και σύναμμα εκπαιδευτικό τους στόχο.

Την περίοδο των Χριστουγέννων αξίζει λοιπόν να κατηφορίσετε έως το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, στο Παλαιό Φάληρο, για να παρακολουθήσετε «Τα Μυστήρια του Νείλου» και να μοιραστείτε όμορφες εορταστικές στιγμές με όλους αυτούς που νοιάζεστε και αγαπάτε! 



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου