Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Στα άκρα η κόντρα Μπουτάρη - εργαζομένων


Νέος γύρος κόντρας ξέσπασε στο δήμο Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον Γιάννη Μπουτάρη και τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του δημάρχου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Athens Voice, όπου τόνισε πως οι εργαζόμενοι του δήμου «κωλοβαράνε».

«Σταθερός στην κατασυκοφάντηση και τη σπίλωση των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος με τον γνωστό, άνετο και υβριστικό τρόπο του, προσπαθεί να μειώσει τη τιμή και την υπόληψη των εργαζομένων», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι.

«Του επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό ότι "κωλοβαράμε" σ’ αυτόν ,τον βιομήχανο. Άραγε, υπάρχουν πιο αντιπαραγωγικοί άνθρωποι στην ελληνική κοινωνία απ’αυτούς, που από τότε που γεννήθηκαν, άλλοι δουλεύουν και παράγουν (οι εργάτες) και αυτοί απολαμβάνουν τα κέρδη ; Ένας από αυτούς είναι και ο ίδιος», επισημαίνουν.

Στη συνέντευξή του ο κ. Μπουτάρης εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για το προσωπικό του δήμου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πήγαμε και στο Τελ Αβίβ, και στην Κωνσταντινούπολη. Ξέρεις τι κάνουν εκεί; Δίνουν άδεια σε χιλιάδες ρακοσυλλέκτες να μαζεύουν το ανακυκλούμενο υλικό και να το πουλάνε. Θα δώσουμε και εμείς κίνητρα να δημιουργηθούν εταιρίες συλλογής, διότι δε φτάνει το δυναμικό του δήμου. Όχι γιατί δεν υπάρχει το υλικό. Με δυο χιλιάδες άτομα προσωπικό; Θα έπρεπε να είναι γλειμμένη η πόλη. Κωλοβαράνε. Κωλοβαράνε!».

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι λένε ότι ο δήμαρχος δήλωσε πως θα δώσει στους ιδιώτες του μια σειρά από υπηρεσίες του δήμου. «Γι’ αυτό το λόγο και υποβαθμίζει τους εργαζόμενους , αποκρύπτει έντεχνα ότι στο δήμο Θεσσαλονίκης, μετά από ένα χρόνο της διοίκησής του, δουλεύουν μόνο 12 απορριμματοφόρα από τα 70. Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για να διορθωθούν, δεν έχουν παραγγελθεί καινούρια, αποκρύπτει ότι δεν έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης ούτε πίσσα, ούτε τσιμέντα, ούτε υλικά για να γίνουν έργα. Αποκρύπτει και τις βασικές ελλείψεις στους παιδικούς σταθμούς όπως τα τρόφιμα», αναφέρουν.

«Θεωρούμε ότι σκόπιμα έχει δημιουργήσει αυτή την κατάσταση για να βγει και να δηλώσει σε λίγο καιρό ότι αν τα πάρουν οι «καλοί » ιδιώτες, θα είναι καλύτερα, εξαπατώντας με αυτόν τον τρόπο, για άλλη μια φορά, τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Η εντολή που εκτελεί είναι αυτή που λέει ότι όλα πρέπει να τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι και όλοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, ακόμα και τις κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ τα χρήματα πρέπει να πάνε σε βιομήχανους και μεγαλοεργολάβους. Δε θα του περάσει, ούτε αυτού, ούτε των αφεντικών του από την κυβέρνηση», επεσήμαναν.

Πηγή:Voria

Πηγή: supercomments.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου