Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

«Γραφειοκράτη του Καραμανλή» χαρακτηρίζει Αλβανός συγγραφέας τον Αναστάσιο!


 «Γραφειοκράτη του Καραμανλή» χαρακτηρίζει Αλβανός τον Αναστάσιο!

Αλβανός  συγγραφέας  χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο  »ξένο κληρικό και γραφειοκράτη της Ελλάδας».
«Διαστρεβλώνεις τα πράγματα και έχεις άγνοια», του απάντησε ο Αναστάσιος
Η  αντιπαράθεση στη γειτονική χώρα  συνεχίστηκε με το τον Αλβανό συγγραφέα να  τον χαρακτηρίζει «γραφειοκράτη της Ελλάδας» και συγκεκριμένα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, όπως αποκαλύπτει η «Κάτοψη»
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος απαντά ότι τη φράση «πως είμαι γραφειοκράτης του Καραμανλή, ο πρέσβης Γουίδερς δεν την είπε ποτέ. Δεν υπάρχει στο πρωτότυπο κείμενο του τηλεγραφήματος με κωδικό 06, Τίρανα 662 της 21ης Ιουνίου 2006, το οποίο δημοσίευσε η οργάνωση «Γουίκιλιξ».
Ρίχνοντας μια κριτική ματιά στο κείμενο, στο οποίο αναφέρεται ο κ. Αρμπέν Πούτο (Εφημερίδα «Σκιπ», 6 Σεπτεμβρίου 2011), διαπιστώνεται εύκολα ότι το κείμενο το οποίο παραθέτει ο κ. Πούτο, σε εισαγωγικά, είναι σκόπιμη συνάρτηση δύο αποσπασμένων φράσεων ενός δυσφημιστικού σχολίου, που κάνει ένας δημοσιογράφος.
Πέραν τούτου, ήταν αδύνατο ο Αμερικανός πρέσβης Γουίδερς να διαμορφώσει μια τέτοια άποψη, διότι το 2006 όταν συντάχθηκε το συγκεκριμένο τηλεγράφημα που αναφέρεται στο βιβλίο, ο κ. Γουίδερς δεν είχε ακόμη έρθει στην Αλβανία. Το τηλεγράφημα υπογράφεται απ’ την κα. Μέρσι Ρις. Άλλο τόσο που ούτε καν υφίσταται μια τέτοια φράση στο πρωτότυπο στα αγγλικά που δημοσιεύεται απ’ την Γουίκιλιξ.
Ο ιστορικός κ. Πούτο, με σκοπό να προσβάλει βαριά την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο της, επισυνάπτει κακοπροαίρετα στο βιβλίο του δύο συκοφαντικές προτάσεις ενός Αλβανού δημοσιογράφου, τις περιτυλίγει στο μανδύα της Αμερικάνικης Πρεσβείας και τις παρουσιάζει εντός εισαγωγικών, ως προτάσεις και σκέψεις ενός Αμερικάνου πρεσβευτή. Ασφαλώς αυτό δεν λέγεται «ιστορία» αλλά διαστρέβλωση της ιστορίας με σκοπό την προσβολή».
Και εξηγεί όσον αφορά στις σχέσεις του με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή: «Θα ήθελα να πω ότι με τον κ. Καραμανλή είμαστε φίλοι πριν εκείνος γίνει πρωθυπουργός. Μην παραβλέπεται το γεγονός ότι εκτός από Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας υπήρξα για 35 χρόνια καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, κατά συνέπεια έχουμε και πολλά άλλα θέματα να συζητάμε με δημόσια πρόσωπα σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αλβανίας και Ελλάδας.
Ωστόσο δηλώνω υπεύθυνα ότι η πληροφορία πως δήθεν στις 7 Ιουνίου 2006 έκανα μια επίσκεψη στον κ. Καραμανλή και συζητήσαμε για τα νεκροταφεία κλπ. είναι ψέμα. Στις 7 Ιουνίου του έτους 2006, βρισκόμουν σε ένα ταξίδι. Τις εβδομάδες που είχαν προηγηθεί του μεγάλου θορύβου σε σχέση με τις εκταφές, βρισκόμουν στο Λόντον Ντέρρυ της Ιρλανδίας, σε συνέλευση της Κεντρικής Επιτροπής της Διάσκεψης Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, ως αντιπρόεδρος του Οργανισμού. Η φράση ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είναι «ένας γραφειοκράτης του Καραμανλή», όχι μόνο είναι ψευδή και κακοήθη, αλλά και γελοία. Και δίκαια απορείς με το γεγονός πως ένας καθηγητής πανεπιστημίου, στον επίλογο του ιστορικού του βιβλίου, χρησιμοποιεί τέτοια τεχνάσματα για να διασύρει την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπό της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου