Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ο Πούτιν,ο Μέγας Αλέξανδρος, η ΕΕ και ο Γιώργος Παπανδρέου

Πολύ Ελλάδα, από την εκστρατεία του Μέγα Αλέξανδρου μέχρι βολές στον Γιώργο Παπανδρέου...
που όμως δεν κατονόμασε - έχει η παρέμβαση Πούτιν, στο οικονομικό Φόρουμ «Ρωσία 2012″ όπου διατύπωσε την άποψη ότι η ΕΕ στέρησε τεχνητά από την Ελλάδα τη δυνατότητα να εξυγιάνει την οικονομία της.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός κ. Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ξεκινώντας την ομιλία του: «Στην εποχή του, για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα, ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε και κατέκτησε την Περσία. Τώρα η Ελλάδα δεν μπορεί να κατακτήσει κανέναν, όμως πέραν αυτού της στέρησαν και τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, γιατί δεν έχει εθνικό νόμισμα, της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διαθέτει δικό της κέντρο έκδοσης χρήματος (emission centre)» είπε ο κ. Πούτιν .

Επισήμανε ακόμη – όπως έγραψε η prionokordela – ότι με αυτό τον τρόπο απέμεινε στην Ελλάδα μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, «η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας ουσιαστικά χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο, αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο.«Σ’ αυτόν τον δύσκολο φαύλο κύκλο βρέθηκε η Ελλάδα», τόνισε.
Αφού είπε ότι η μείωση των κοινωνικών δαπανών που έγινε ήταν βίαιη ο Βλ.Πούτιν τα έριξε στην κυβέρνηση:
«Ευθύνεται η κυβέρνηση, το κόμμα, που κέρδισε στις εκλογές». .Έδειξε όμως και κατανόηση:<< Είναι αδύνατο να λάβεις αποφάσεις υπό αυτές τις συνθήκες και το εργαλείο, που θα επέτρεπε να λυθεί το πρόβλημα, το προσεκτικό εργαλείο, τους το αφαίρεσαν. Επί της ουσίας η φύση των προβλημάτων είναι η ίδια. Στέρησαν την Ελλάδα από ορισμένα εργαλεία, για τα οποία είπατε, ειδικότερα την δυνατότητα να υποτιμήσουν το δικό τους νόμισμα, ενώ όταν η κυβέρνηση της Αργεντινής κάποτε συνέδεσε υπερβολικά στενά το δικό της εθνικό νόμισμα με το δολάριο στέρησε την οικονομία της από την ευελιξία. Από άποψη ουσίας είναι μάλλον πολύ όμοιες οι αιτίες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου