Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Άρμα Θηβών: το χωριό που «άδειασε» τα ταμεία του κράτους!



Σκάνδαλο μεγατόνων αποκάλυψε η έρευνα του ΣΔΟΕ, με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ σε αγρότες. Πρόκειται για επιστροφές που εισπράττονταν με πλαστά και εικονικά τιμολόγια σε αγρότες, στην κοινότητα Άρμα Θηβών Βοιωτίας, με πληθυσμό 1.070 κατοίκους. 





Τα στοιχεία της έρευνας του ΣΔΟΕ, θα σταλούν τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες στους εμπλεκόμενους. Όσο για τα ποσά που παρανόμως καταβλήθηκαν, θα επιστραφούν στα ταμεία του δημοσίου.


Δημοσίευμα της ιστοσελίδας Pheme.gr, αποκαλύπτει ότι δεκάδες ιδιοκτήτες θερμοκηπίων συμμετείχαν στο παράνομο δίκτυο έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Το κύκλωμα σε συνεργασία εμπόρους αγροτικών προϊόντων της Αθήνας, εξασφάλιζε επιστροφές ΦΠΑ, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την διακίνηση ανύπαρκτων ειδών γεωργικής παραγωγής. 


Αξίζει να σημειωθεί, ότι μεγάλος αριθμός τιμολογίων είχε εκδοθεί σε ονόματα των παππούδων και των γιαγιάδων των αγροτών, προκειμένου να αυξάνονται οι ποσότητες των προϊόντων που υποτίθεται ότι διακινούσαν και να λαμβάνονται υψηλότερα ποσά από επιστροφές ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου