Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή στην επιστολή στην κόντρα του Βαξεβάνη με τον Ταγματάρχη!!


Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπη Ταγματάρχη με το δημοσιογράφο και παρουσιαστή της εκπομπής το ''Κουτί της Πανδώρας''. 

Η μάχη των δηλώσεων ξεκίνησε χθες, λόγω της μη μετάδοσης της προγραμματισμένης εκπομπής ''Το Κουτί της Πανδώρας''.


Ενώ λοιπόν ο νέος κύκλος της εκπομπής είχε πάρει έγκριση και το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ είχε στείλει σχετικό δελτίο τύπου στα Μέσα, το επεισόδιο δεν έπαιξε ποτέ...


Σε επιστολή του προς τον Λάμπη Ταγματάρχη, ο παρουσιαστής της εκπομπής Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε εξηγήσεις, διερωτούμενος για το αν υπάρχει κάποια σχέση με την αντιπαράθεση που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο στον αέρα της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου «Πρόσωπο με Πρόσωπο» πριν λίγους μήνες.


Στη συνέχεια ο κος. Ταγματάρχης απάντησε με δική του επιστολή ότι ο λόγος που δεν προβλήθηκε χθες το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της ΕΡΤ, καθώς όπως αναφέρει ''η ΕΣΗΕΑ δεν επιτρέπει τη μετάδοση οποιασδήποτε εκπομπής ενημερωτικού χαρακτήρα (μαγνητοσκοπημένη ή ζωντανή) σε πρώτη μετάδοση''.


Με αυστηρό ύφος τόνιζε ακόμα ότι σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο για κάποια ''πολιτική δίωξη'' σε βάρος του δημοσιογράφου, υπενθυμίζοντας και τα χρήματα που έχει λάβει η εταιρεία παραγωγής της εκπομπής.

Στην επιστολή του Λάμπη Ταγματάρχη, ο Κώστας Βαξεβάνης απάντησε με νέα επιστολή με τον τίτλο: ''Καλή η απάντηση. Δεν απαντάτε κιόλας;'', τονίζοντας ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ''σκόπιμα δημιουργεί εντυπώσεις'' κάνοντας λόγο για χρήματα που έχει λάβει η υποτιθέμενη ''εταιρεία παραγωγής'' του κ. Βαξεβάνη, ενώ υπογραμμίζει ότι εδώ και τρεις μήνες ο κος. Ταγματάρχης δεν υπογράφει.

Αναλυτικά η νέα επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη:

Κύριε Ταγματάρχη,

Μου γράψατε τρεις σελίδες επιστολή για να μην απαντήσετε και πάλι σε κάτι πάρα πολύ απλό. Γιατί δεν έχετε υπογράψει τη σύμβαση μιας εκπομπής που έχει εγκρίνει το ΔΣ της ΕΡΤ; Κατ αρχήν γνωρίζετε καλά πως δεν έχω καμία εταιρεία παραγωγής, αλλά σκόπιμα δημιουργείτε εντυπώσεις για μια «εταιρεία παραγωγής μου» που έχει εισπράξει λεφτά από την ΕΡΤ. Είναι ξεκάθαρο αυτό.

Πάμε στην ουσία. Τρεις μήνες δεν υπογράφετε. Η εκπομπή για τους οφειλέτες του Δημοσίου ήταν έτοιμη μια βδομάδα πριν, αλλά οι υπηρεσίες σας δεν την παραλάμβαναν επειδή δεν είχε υπογραφεί καμία σύμβαση από την μεριά σας. Εξάλλου έχετε ήδη στα χέρια σας άλλες 3 εκπομπές από την περυσινή σεζόν, τις οποίες μάλιστα έχετε πληρώσει. Παρ όλα αυτά η νέα εκπομπή παραδόθηκε στις 19 Δεκεμβρίου και είχατε 40 ώρες για να τη δείτε. Όχι εσείς, ούτε η Νομική Υπηρεσία. Η Νομική Υπηρεσία δεν είναι δημοσιογραφικό όργανο, αλλά γνωμοδοτικό. Επιβεβαιώνετε λοιπόν, ότι για μένα, μόνο για μένα και την εκπομπή μου, έχετε θεσμοθετήσει μια παραλειτουργία. Την βάζετε σε εφαρμογή για να δημιουργήσετε προσχήματα και εμπόδια. Ένα νέο «όργανο», ξένο με τις δημοσιογραφικές λειτουργίες, που αποτελείται από ανθρώπους που έχετε επιλέξει και δεν έχουν καμιά θεσμική αρμοδιότητα, ασελγεί πάνω σε δημοσιογραφικές έρευνες και δουλειά ανθρώπων. Για ποιό λόγο, αλήθεια; Είναι η δουλειά σας να βλέπετε εκπομπές prive και να λογοκρίνετε; Σε ποιες άλλες εκπομπές το κάνετε;

Επικαλεστήκατε διάφορα περί προβληματικών παραστατικών. Ναι, απ ό,τι με ενημέρωσε η εταιρεία παραγωγής (βλέπετε, εμένα η δουλειά μου είναι η έρευνα και όχι οι παραγωγές) οι υπηρεσίες σας, μετά τη σύγκρουσή μας για την προσπάθειά σας να κόψετε την εκπομπή χωρίς την έγκριση του ΔΣ της ΕΡΤ, πέρυσι ακόμη, αρνήθηκαν να εγκρίνουν ποσό 24.000 ευρώ για έξοδα αποστολών της προηγούμενης χρονιάς. Το ποσό αυτό δεν ήταν ποσό που υπερέβαινε το κόστος παραγωγής. Απλώς οι υπηρεσίες σας αναγνώριζαν μεν, ως έξοδα αποστολής την μετακίνηση, το ξενοδοχείο και το φαγητό, ωστόσο δεν αναγνώριζαν ως έξοδα αποστολής εκτός Αθηνών τα καύσιμα, τους διερμηνείς και τις εσωτερικές μετακινήσεις.

Εν ολίγοις χρειάστηκε χαρτούρα και ραντεβού ωρών μετά από απαίτηση της εταιρείας για να οριστεί η φύση των εξόδων αυτών. Καμιά εκπομπή δεν στοίχισε παραπάνω στην ΕΡΤ, από όσα όριζε η σύμβαση. Κι αυτό είναι ξεκάθαρο.

Τα υπόλοιπα είναι όπως τα ξέρετε και σας τα έχω γράψει. Δεν απαντάτε. Γιατί πέρυσι πετάξατε το «Κουτί της Πανδώρας» και βάλατε μια άλλη εκπομπή; Γιατί κόβατε τα τρέιλερ; Γιατί «τραβάγατε» τα δελτία δύο ώρες, όποτε είχε αποκαλυπτική «Πανδώρα»; Γιατί τέτοιο προσωπικό ενδιαφέρον για τις εκπομπές με το ποδόσφαιρο;

Όσα λέτε και παρουσιάζετε ως χάρη σε μένα και την εκπομπή μου, είναι το αυτονόητο δικαίωμα των επαγγελματιών που έχουν 25 χρόνια στο επάγγελμα να διεκδικούν μια ώρα εκπομπής στην ΕΡΤ, την οποία προφανώς αντιλαμβάνεστε ως τσιφλίκι, στο οποίο δίνεται προσωπικές άδειες και διαβατήρια.

Αυτά που αναφέρετε, ότι δήθεν κάνω υπαινιγμούς για προγράμματα που επιλέξατε, είναι πράγματα που έχουν δημοσιευτεί σε σοβαρές εφημερίδες και αποτελούν αξιολογική κρίση ενός ανθρώπου που είναι δεκαετίες στη δουλειά. Ξέρω πολύ καλά πόσο στοιχίζει μια εκπομπή στούντιο. Σε ό,τι αφορά τα του ποδοσφαίρου τα οποία έχουν προκαλέσεις ερωτήσεις βουλευτών στη Βουλή, είναι ήδη θέμα δικαστικής διερεύνησης.

Επιμένω σε αυτό που έγραψα. Τα τελευταία χρόνια η ΕΡΤ με το πρόσχημα της «εμπορικότητας» ανακάλυψε EUROVISION ,events,ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις, ακριβά προϊόντα που πάντα διοργανώνουν συγκεκριμένες εταιρείες. Έχω καταθέσει γι αυτά στην εισαγγελέα. Η Δημόσια Τηλεόραση πρέπει να έχει άλλο ρόλο. Και ναι, δεν μπορεί να δίνει 30 εκατομμύρια για κάτι που δεν αγοράζουν τα ιδιωτικά κανάλια, επειδή δεν συμφέρει. Την ώρα μάλιστα που κλείνει ένα δημόσιο κανάλι όπως η ΕΤ 1 αφήνοντας κόσμο στο δρόμο, επανδρωμένο με επαγγελματίες δημοσιογράφους και τεχνικούς και όχι «υπαλλήλους της κρατικής».

Είναι επίσης προφανές πως δεν έχω καμιά ανάγκη να εμφανιστώ ως ήρωας. Ούτε να σας βάλω στη θέση κάποιου εχθρού. Ακόμη και αν αντιλαμβανόμουν στρεβλά το επάγγελμά μου, ακόμη και αν επέλεγα να γίνω «ήρωας» είναι σίγουρο πως δεν θα επέλεγα εσάς.

Ξέρετε, ο αντίπαλος δίνει αξία στον αντίπαλο. Και δεν νομίζω πως μπορείτε να μου δώσετε καμία.''

Και μια σημερινή εικόνα από το site του Κώστα Βαξεβάνη:
mediagate

Πηγή: supercomments.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου