Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ; 

Είδατε λοιπόν ότι παραβιάζονται οι ανοιχτές θύρες της λογικής; Το ρητορικό ερώτημα λοιπόν, εάν υπάρχουν κουκουλοφόροι αστυνομικοί έχει απαντηθεί εκ των έσω. Από τους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας οι οποίοι στα σχόλια και στα σημειώματα τους γράφουν αυτό που είπαμε ότι ξέρει και ο κάθε αστυνομικός συντάκτης με θητεία άνω του ενός μήνα στο ρεπορτάζ. 
Υποσημείωση 1η και απαραίτητη. Το
ανώνυμο υβρεολόγιο δεν είναι ένα είδος κριτικής με κουκούλα; Αυτό επικρίναμε και γι' αυτό το λόγο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας αυτό το ιστολόγιο, σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων και όνομα έχει και νομικά υπεύθυνο και υπογραφές. Και ο νοών νοείτω.
Συνεπώς το ζήτημα εάν υπάρχουν ή όχι κουκουλοφόροι αστυνομικοί έχει απαντηθεί. Το δεύτερο ζήτημα που όπως ευθύς εξαρχής επισημάναμε, είναι ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες κουκουλοφόρων αστυνομικών. Αυτών που κατεβαίνουν στις πορείες ως ομάδες συλλήψεων, τους οποίους πολλές φορές τους βλέπουμε στην είσοδο της ΓΑΔΑ στο στάδιο της προετοιμασίας τους κι εκείνους τους "αθέατους" που κυκλοφορούν ως εισοδιστές στα Εξάρχεια για τη συλλογή πληροφοριών και που όπως πολύ σωστά επισήμανε αναγνώστης μας, όταν έρχεται η ώρα των συγκρούσεων, "Εννοείται οτι στην πορεία θα βάλεις το κουστουμάκι με την γραβάτα και πριν την σύλληψη θα δίνεις και καρτούλα με τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας σου . Φυσικα θα σπασεις και καμια τζαμαρια για να μην σε καταλάβουν τα ανάρχια - επειδη μην ξεχνιόμαστε δεν σε ξέρουν ήδη - μετα θα πετάξεις καμιά πέτρα στους φιλους σου, τις σειρές σου τους ΜΑΤατζιδες πάλι για να μην σε καταλάβουν τα ανάρχια - επειδή μην ξεχνιόμαστε δεν σε ξέρουν ηδη".
Συμφωνούμε απολύτως. Στην πρώτη περίπτωση η κουκούλα χρειάζεται για να μην σε αναγνωρίσει ο αντιεξουσιαστής που τυχαίνει να μένει στη γειτονιά σου και το βράδυ τον δεις έξω από την πόρτα του σπιτιού σου και στη δεύτερη, πετάς πέτρες και σπάζεις  τζάμια ως κουκουλοφόρος αστυνομικός για να μη σε πάρουν "χαμπάρι" οι για τις ανάγκες της υπηρείας σύντροφοι και σε λιντσάρουν στο λεπτό. Δεν είδα πουθενά να διαφωνούμε μέχρι τώρα με αμφισβητίες και "προτεστάντες". Για εμάς άλλο είναι το θέμα. Γιατί για κάτι που ομόφωνα συμφωνούμε, η ηγεσία της αστυνομίας δηλώνει έκπληκτη κι ανήξερη; Γιατί παραβιάζει τα σύνορα της λογικής δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι αστυνομικοί;
Ας το παραδεχτεί επιτέλους, είπαμε πρώτα κι από κει και πέρα ας αναζητηθούν οι όποιες ενδεχόμενες πιθανές δράσεις στο πλαίσιο παρακρατικών ή προβοκατόρικων λειτουργιών και σχεδίων. 
Υποσημείωση 2η και απαραίτητη: Είμαστε απόλυτα βέβαιοι και πιστέψτε μας, το κατανοούμε στον υπερθετικό βαθμό, ότι και διαταγή να εκδοθεί για "αποκάλυψη" της κουκούλας, η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών, εάν όχι όλοι, είτε θα την αγνοήσει, είτε θα ζητήσει να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία.
Υποσημείωση 3η και απαραίτητη: Για τον αναγνώστη μας που έβαλε το θέμα της βιντεοσκόπησης από την Αστυνομία των πορειών.Το ζήτημα τέθηκε από τον κ. Παπουτσή στη διάρκεια της ομιλίας του στα ΜΑΤ στην ημερίδα των συνδικαλιστών κατά της βίας (http://blokoteam.blogspot.com/2011/10/blog-post_3077.html) και ειλικρινά δεν έχουμε κατασταλλαγμένη γνώμη για το θέμα. Είπε για εισαγγελείς και Βουλή. Υποτίθεται ότι και οι σούπερ κοριοί από το ίδιο καθεστώς εγγύησης διέπονται, αλλά όπως ενδεχομένως πολύ καλά γνωρίζεται, γίνεται πάρτι κατάχρησης με παράνομες υποκλοπές, εκβιασμούς, υπονομεύσεις και σκευωρίες. Συνεπώς δεν είναι θέμα ορθής και σύμφωνης ή όχι αντίληψης περί του θέματος, αλλά΄ορθής και σύμφωνης με το δημόσιο συμφέρον και μόνο γι αυτό, χρήσης. 
Υποσημείωση 4η και απαραίτητη: Όσο για την φωτογραφία που όπως πολύ σωστά επισήμανε αναγνώστης μας απαθανατίζει συνδικαλιστή της ΕΘΕΛ που "προσταστεύεται" από τα ΜΑΤ στη Βουλή, δεν μπήκε τυχαία, αλλά στην αναφορά των ερωτημάτων προς διερεύνηση για πιθανή σχέση, συνύπαρξη και συνεργασία των κουκουλοφόρων αστυνομικών με κουλοφόρους πολίτες και εν δυνάμει παρακρατικούς.
Όλα τα υπόλοιπα αφενός είναι θέμα ερμηνειών, αφετέρου είπαμε κι επισημάναμε ότι, ενίοτε η  ασφάλεια του δικαιώματος στο υβρεολόγιο δια της ανωνυμίας, δεν απέχει ούτε ένα εκατοστό από την ασφάλεια της κουκούλας. 
Κι επειδή ξεφύγαμε όμως και για να μην χάσουμε το στόχο του θέματος που είναι εάν υπάρχουν ή όχι κουκουλοφόροι αστυνομικοί, έχει απαντηθεί εκ των έσω. Το ζήτημα είναι λοιπόν γιατί στρουθοκαμηλίζει κι εθελοτυφλεί η ηγεσία της Αστυνομίας;

του Γιώργου Καραϊβάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου