Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011


Περί 28ης και ΟΧΙ στους Γερμανούς: "Είμαστε πλέον φτωχοί- ας μην γίνουμε και ανιστόρητοι".

  Οι μέρες που ζούμε είναι δραματικές, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για τις ανιστόρητες μπαρούφες που ακούμε και διαβάζουμε περί του ΟΧΙ που είπε η Ελλάδα στους Γερμανούς την 28η Οκτωβρίου του 1940! Αντιλαμβάνομαι πως είναι εντυπωσιακή η αντιδιαστολή "το 1940 είπαμε ΟΧΙ και το 2011 ΝΑΙ στους Γερμανούς", αλλά ως εδώ με την αγραμματοσύνη!
 Η 28η Οκτωβρίου 1940, είναι ουσιαστικά η μέρα που άνοιξε στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδας και δεν είναι δυνατόν να παραποιούμε τα γεγονότα! Το τελεσίγραφο στο οποίο η χώρα μας βροντοφώναξε ΟΧΙ, ήταν ιταλικό και όχι γερμανικό! Με αυτό ο Μουσολίνι ζητούσε την ελεύθερη δίοδο των ιταλικών στρατευμάτων από την Ελλάδα. Η απάντηση του δικτάτορα και πρώην ανώτατου αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού, Ιωάννη Μεταξά, ήταν ΟΧΙ!
  Η εμπλοκή των Γερμανών την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου ήταν ουσιαστικά ότι ο Μουσολίνι επιθυμούσε διακαώς μία νίκη για να "μπει στο μάτι" του Χίτλερ, ο οποίος εξέφραζε επιφυλάξεις για την σκοπιμότητα μίας επίθεσης κατά της Ελλάδας.

  Ηταν λοιπόν ο πρεσβευτής της Ιταλίας εκείνος που τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 1940, συαντήθηκε στην Αθήνα με τον Μεταξά για να του επιδώσει  το τελεσίγραφο του Μουσολίνι με το οποίο ο "Ντούτσε" απαιτούσε από την Ελλάδα να μην εμποδίσει το στρατό του να καταλάβει στρατηγικές θέσεις στη χώρα μας.
  Ο έλληνας δικτάτορας απάντησε άμεσα: "Λοιπόν, κύριέ μου έχουμε πόλεμο!" και μάλιστα η ελληνική απάντηση δόθηκε εις άπταιστον γαλλική γλώσσα. Αυτό ήταν το μεγάλο ΟΧΙ που έγινε δεκτό με πρωτοφανή ενθουσιασμό απ' όλο τον ελληνικό λαό. Μόνο που ειπώθηκε στους ΙΤΑΛΟΥΣ!
  Η πίκρα, η απογοήτευση και η οργή μας για τα όσα συμβαίνουν σήμερα με τους Γερμανούς και την κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν μπορεί να μας κάνει τόσο ανιστόρητους και να ξεφουρνίζουμε αρλούμπες- τις οποίες από το πρωί ακούω και διαβάζω από πολιτικούς, δημοσιογράφους και bloggers- περί "περήφανου ΟΧΙ στους Γερμανούς το 1940"!
  Είμαστε πλέον φτωχοί, ας μην γίνουμε και ανιστόρητοι γιατί η φτώχεια του πνεύματος είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει. Και δυστυχώς στην Ελλάδα από αυτήν πάσχουμε εδώ και χρόνια!
Διαμαντής Ρούκος
(άνεργος) Φιλόλογος
(άνεργος) Φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου